Špajľa z mletého mäsa

redakcia - fotkaredakcia, 16. júla 2009
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
4 ks
4 ks
12 plátkov
 PL
 PL
 PL




Postup

  1. 1

    Dve cibule ošúpeme a nakrájame na kolieska, takisto aj umyté neošúpané zemiaky.

  2. 2

    Mleté mäso zmiešame s múkou alebo strúhankou, červenou mletou paprikou, najemno pokrájanými 2 cibuľami a majoránom. Ochutíme soľou a čiernym korením. Dôkladne premiešame a necháme chvíľu odstáť.

  3. 3

    Potom namočenými rukami tvarujeme malé guľôčky, ktoré striedavo napichujeme na kovové ihly – mäso, cibuľa, slanina, zemiak...

  4. 4

    Celú špajľu môžeme ešte jemne posoliť. Grilujeme zo všetkých strán asi 10 minút.

Diskusia k receptu