Spaghetti al limone od David Rocco fotorecept

pusta - fotkapusta, 29. augusta 2014
Spaghetti al limone od David Rocco (fotorecept)
Foto: pusta

David Rocco je sympatický mladý taliansky šéfkuchár, páčil sa mi jeho recept na citrónové špagety, jednoduchý rýchly a vynikajúci, veľmi chutný - pridávam jeho Zobraziť celý popisDavid Rocco je sympatický mladý taliansky šéfkuchár, páčil sa mi jeho recept na citrónové špagety, jednoduchý rýchly a vynikajúci, veľmi chutný - pridávam jeho recept.

4
porcie
5 minút
príprava
7 . 8 minút
na 100 °C

Suroviny

500 g
2 strúčiky
1 ks bio na šťavu a pokrájanú kôru
1 ks bio na šťavu a nastrúhanú kôru
5 PL
poľa chuti
podľa potreby na špagety horúca
250 g nahrubo strúhany
1 ks zväzok posekaná




Postup

  1. 1

    Ošúpala som jeden umytý a osušený Bio citrón, pokrájala som kôru na tenké pásiky,...

    Spaghetti al limone od David Rocco (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...z druhého Bio citróna som nastrúhala na jemno citrónovú kôru.

    Spaghetti al limone od David Rocco (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nastrúhala som nahrubo Parmigiano Reggiano syr.

    Spaghetti al limone od David Rocco (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vytlačila som šťavu z oboch Bio citrónov.

    Spaghetti al limone od David Rocco (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Porcelánovú misu som poriadne vytrela dookola celým cesnakom, misa i špagety budú krásne aromaticky voňať v mise po surovom cesnaku.

    Spaghetti al limone od David Rocco (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom som prelisovala do misy zvyšok cesnaku a pridala som morskú soľ.

    Spaghetti al limone od David Rocco (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Priliala som citrónovú šťavu,...

    Spaghetti al limone od David Rocco (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...olej,...

    Spaghetti al limone od David Rocco (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...všetko som spolu zľahka vyšľahala ručným šľahačom na hladkú emulziu.

    Spaghetti al limone od David Rocco (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Do vriacej osolenej vody som dala variť špagety,varila som ich podľa návodu, aby boli al dente, hned som ich scedila a časť vriacej vody som zachytila do misky, pridala som ju k emulzii v mise, premiešala, v nej ešte špagety dôjdu. Špagety som v žiadnom prípade nepreplachovala studenou vodou, aby v nich zostala chuť.

    Spaghetti al limone od David Rocco (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Horúce špagety som v mise premiešala s pripravenou emulziou a zachytenou horúcou vodou z varenia, pridala som prúžky citrónovej kôry, nastrúhanú citrónovú kôru, posekanú petržlenovú vňať, ešte raz dobre premiešala, vrch som posypala s Parmigiano Reggiano a ihned podávala. Veľmi sme si pochutnali na vynikajúcej jednoduchej rýchlej večeri, je to výborné ľahké voňavé aromatické jedlo, vhodné aj na obed, vrelo odporúčam vyskúšať.

    Spaghetti al limone od David Rocco (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

sheilinka01
 varecha.pravda.sk/recepty/spaghetti-al-limone/28755-recep...
, len ty mas petrzlenovu vnat namiesto bazalky...to pisem preto, aby si sa nenamahala s odpovedou na 5 riadkov ake su tie recepty strasne odlisne.
pusta
@sheilinka , áno, dobre vidíš, mám tam petržlenovú vňať, nie bazalku.
možno si si nevšimla, že je to recept od talianskeho šéfkuchára David Rocco, a on dal aj na videu na TV paprika i v recepte na nete petržlenovú vňať - teda správne som dala, jeho recept je hodnotený *****
ide o traidičný starý taliansky recept s mnohými malými obmenami. niekde sa dáva petržlenová vňať, niekde bazalka :-)
pridávam link, aby nedošlo k omylu a si mohla porovnať:
 www.cookingchanneltv.com/recipes/david-rocco/spaghetti-al-limone...
pusta
@sheilinka , je to vynikajúci, krásne voňavý rocept, výrazne aromatické, rýchle a ľahké mimoriadne chutné jedlo, ocenia predovšetkým milovníci cesnaku a citrónu, perfektná rýchlovka :-)
micanela
krasne, uz podla tej nadhernej misky som vedela, ze je to od Teba
jarunka
Tak to si dnes urobim, dnes varim len pre seba. Jednoduche a rychle :-)
radox1
do bodu 9 by som dal aj ten syr,ktory sa horucou cestovinou rozpusti a tym bude ta emulzia kremova,ktora sa naviaze na spaghetti. a je uplne zbytocne vytahovat slahac,staci vidlicka.
pusta
@micanela , teší ma, že sa ti tá miska i ten krásny recept páčia :-)
dakujem.
pusta
@jarunka to ma veľmi teší, že si tento jednoduchý rýchly a chutný recept včera uvarila pre seba a poprosím o spätnú odozvu :-)
dakujem ti za pochvalu a vyskúšanie.
pusta
@radox1 , ja som to najprv premiešala aj s časťou syra v bode č. 9, ktorý sa v horúcom prostredí rozpustil, tak, ako píšeš, krémová emulzia sa naviazala na špagety :-)
prepáč mi, zabudla som to v Postupe napísať.
na šľahanie emulzie v mise mám špeciálny malý šľahač, dole so špirálou na plocho, pohybujem len po dne misy - neodfotila som, ale mám ho odfotený v inom recepte.
máš pravdu, emulzia sa dá výborne prešľahať aj vidličkou.
dakujem za tvoje konštruktívne nápady, iste ich využijú aj iní varecháči :)
pusta
písala som, že ručný malý šľahač, žiadne batérie.
pusta
@ampara , áno máš pravdu v tvojom ponímaní :-)
ani som netušila, že ten tanier k vám domov nosil tatko kelner z hotelu Dukla - socialistický presun sa tomu hovorilo :-) šikovný chlap :-))))
môj tatko bol tiež kellner, ale také taniere domov nenosil...
inak ten tanier mám veľmi rada :-)
a v hoteli Dukla som mala promócie, mali kvalitné elegantné čisto biele porcelánové taniere zo servisu - spravili mi úžasnú promóciu pre 150 pozvaných hostí tí skvelí kellneri - pozdravujem tvojho tatka. bola som veľmi spokojná, spomínam s láskou :-) potešila si ma :-)))
dakujem ti za pripomenutie:-)
1x pusta
pusta
@ampara , prečo???
však to je veľmi milé od teba...mne prišli gratulovať vedy všetci čašníci Bratislavy do jedného, otcovi priatelia, môj otec je podnes deň čašníckou legendou - bola to pre mňa veľká pocta. vraveli, že som mala najviac gratulantov a najviac kvetov - boli na mňa veľmi pyšní.
ty si mi to svojim komentom pripomenula, dakujem. :-)
1x pusta
pusta
@obor123 , pomýlila si sa :-)
@ampara a ja sa osobne vôbec nepoznáme, nevedeli sme to o sebe :-)
som rada, že k tej náhode prišlo.
pusta
@Meg , ty si to prekladaj ako len ty chceš DDDDD
ty nie si @ampara :-)))))
@ampara je dcéra elitného čašníka a ja jej rozumiem a ona zase mne.
ty snami nemáš nič spoločného, nemiešaj sa do toho!!!
pusta
@Meg , nevieš také ľahké - kto iný ako TY DDDDDD
povedala som ti, nemiešaj sa do toho, čomu nerozumieš :-)))))
iva2111

David Rocco (je sice Ital, ale v Itálii ho moc neznají, žije v Kanadě)- zrovna nedávno jsem se na něj ptala své dobré kamarádky, která po většinu svého života žije v Itálii.

Vytřít česnekem (pro vůni) mísu, ve které se pak bude míchat citrónová šťáva s česnekem rozetřeným, je přeci zcela zbytečné.
Citrónové šťávy se dává mnohem méně, stačí dvě lžíce a strouhaná kůra se spolu s krájeným česnekem a máslem zahřívá na hrnci, kde se vaří voda na špagety, jako nad párou.
Pokud Italové do pokrmu přidávají nudličky kůry, jsou mnohem jemněji krájené než tyhle a nejprve je krátce blanšírují. Aby neměly palčivou chuť syrové kůry, ale jen jemně citrónové, a taky aby se změklé vlastně daly sníst.
pusta
@iva , zrejme ti unilo, že som to napísala o šéfkuchárovi David Rocco, aj som dala link na jeho recept, takže nechaj si svoj rozum a rady pre seba DDDDD
pusta
@iva2011 , svoje jedovaté žihadlá si pichaj do seba, ak nemáš kam, tu si nič nové nepovedala :DDDDD
nezaujímaš ma!
pusta
@iva2011 , DDDDD
@evusik , ukázal niekto iný svoju tvár a viem aj prečo, ja nechodím obsmŕdať k pani moderátorke Topreceptov.cz a mohla by som.
je mi ukradnutá aj so svojim Fanklubom na Varecha.sk, a aj tam.
ak je to tvoja obľúbenkyňa, tak ju môžeš aj hladkať, je mi to jedno.
@evusik , ty nikdy nechýbaš, kde e čokoľvek proti mne, však???
no uľav si...
Pekný večer :-)
svedka
*********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************** A TICHO TU BUDEEEEE :D
evusik
@pusta si trápna, zlá, jedovatá ženská... ty za všetkým vidíš len špinu a zlo, dokážeš vôbec vnímať že na svete sú aj pekné veci a dobrí ľudia? je mi ťa úprimne ľúto... môžeš si písať čo chceš, mňa sa už tvoje invektívy nemôžu dotknúť... si nešťastný, opustený človek, taká si a taká aj ostaneš...
pusta
@evusik , ty vieš o mne tak veľké h...
kiež by si bolaraz len taká opustená, ako som ja, lebo nie som :-)))
ani zlostná komandujúca matróna ako si ty, podľa ktorej doma všetci musia skákať. Bože uchovaj...
pusta
@radox1 , rada ti doprajem podobnú zábavu pod tvojimi receptami.
to by už potom zábava nebola ani pre teba zábava :-)
neuverím ti, ak povieš, že áno D
pusta
@radost , to by som aj ja rada vedela :-)
jeden obyčajný recept a kopa sprostých rečí okolo.
dakujem ti.
pusta
@MEG , pravdu máš....Božie mlyny melú pomaly, ale isto :-) aj na teba prídu, možno skôr, ako by si chcel...
evusik
@pusta existuje také príslovie "Podľa seba súdim teba" .... všetky tvoje komentáre vypovedajú len a len o tebe a tvojej povahe... vypľúvaj ďalej tie svoje jedovaté sliny ja si idem pozrieť Milujem Slovensko tam je aspoň vľúdna atmosféra a nerušia ju ľudia ako ty... pekný večer prajem .-)
megdesign1
@pusta no tak je pravda, ze mi predpovedala ciganecka, ze v patdesiatke mam infarkt, ale tak koli komu? ;) /a este mam neaku tu "dvadsiatku" pred sebou - tak sa mas na co tesit.... aj ked je to uz mensia polovica, ako mam prezite - ako moze byt mensia polovica - fyzikar by ma zabil..... Pan prof. Mocko - Pozdravujem ;)/
micanela
a sme doma... obycajny recept a tolko zloby az to trci z obrazovky

preco?

ja sem chodim pozerat recepty ale uz skoro nie je co lebo vsetky nove prispevky su o osocovani inych ludi
1x ywett
používateľ nemá avatar
123
123
@micanela , ako napísala @rados ť... - @pusta
prosím..!!..o POKOJ.. /tej zloby je tu naozaj chvíľami priveľa / aj keď je to niekedy naozaj "čítanie!!!".../ja som tu na vareche tiež kvôli receptom...
pusta
@123 , ja som tu tiež k vôli receptom, nie je to môj recept, je presne podľa David Rocco a komu sa jeho recept nepáči, ten si môže pridať kľudne ten svoj alebo napísať priamo David Rocco, že jeho recept ie je dobrý.
niekedy je to fakt na neuverenie, čo si dovoľujú, čo nie je k receptu samotnému.
ja som pridala jeho recept, lebo podľa môjho názoru je dobrý, nikoho nenútim, aby ho tak robil.
pusta
@123 , súhlasím, nechápala som to, ako komentár na moju obranu, včera som len slušne reagovala na tvoj predposledný koment, nič viac
kukulienka71
Pekný recept, myslím, že je autentický s tým v linku, ktorý si pridala, @pusta. Oceňujem tvoju snahu priniesť zaujímavé recepty. U mňa 5* a KK, bude to pre nás sprestrenie, vďaka:-) Z rýpalcov si nič nerob, prečítala som si všetky komentáre, každý si urobí svoj názor o tomto neustálom obúvaní sa do tvojich receptov. Vidím notoricky známe nicky tých, ktorí neveda stráviť tvoju osobu:-) nič nové pod slnkom;-)
pusta
@kukienka71 , som rada, že sa ti recept od David Rocco páči, viem, že si recept podrobne porovnala s nám a som si vedomá toho, že je identický.
no čo ti odpoviem, je to jednoznačná šikana, ktorú s veľkou radosťou teraz rozpútala @iva2011 - moderátorka Topreceptov.cz a potom vypadla. nuž a ppripojil sa jej Fanklub na Varecha.sk, potom sa vyparila spokojná a tí istí "notorickí" si spokojne mädlili ručičky, že zase nevynechali svoju príležitosť...presne ako @zolik pod Tafelspitzom, myslí si o sebe veľa a najmä, že asi nikto z varecháčov nevie nemecky, len ona gnädige Frau :-)
jednoznačne jej išlo len o hádku a rýpanie, o nič iné...však každý normálny človek vie posúdiť sám a utvoriť si teraz o nej názor :-)
dakujem, za povzbudenie, dobre mi padlo, tiež ti dakujem za otvorenosť, pochvalu a 5*, za pridanie do kk :-)
keby rýpalov aj rozhodilo, dnes varím zase výborný zahraničný recept
a navzdory rýpalom aj pridám :-)
pacinka
Ja nie som ničí fanklub, ale nikdy by som neservírovala talianske jedlo s uvedením jeho autora v tejto miske. Komentár od @iva2011 je veľmi kvalitný, objasní mnohé detaily. Netreba hneď útočiť.
A ak sa ti @pusta nepáči, že ľudia majú záujem čítať tvoje recepty a doplniť info pre ostatných, jedz svoje výtvory sama v tichosti doma a nemusíš sa potom paprčiť na vareche.
pusta
@pacinka , to nie je môj recept, to je recept od David Rocco, ak sa ti ten pán nepáči, napíš to jemu, možno ťa vyslyší.
ja som jeho recept dodržala do bodky. servírujem na čom ja uznám za vhodné. ľutujem, nemám taký vhodný tanier ako on.
bez urážky, videla som tvoje recepty na Topreceptoch a tvoje servírovanie sa mi vonkoncom nepáči, napriek tomu ho nekritizujem, považujem to za tvoju vec :-)
@methi , nehnevaj sa na mňa, ale nemá čo doplňovať recept od šéfkuchára David Rocco, ak má výhrady @iva2011 , nech ich napíše priamo jemu alebo nech pridá vlastnú verziu ako svoj recept :-)
prepáč, ale to je môj názor, nič viac, nič menej.
nemám predsudky, to je môj názor, nemusíš s ním súhlasiť.
ja som jeho recept dodržala, ak budem robiť recept podľa českej pani moderátorky, tak ho nebudem kritizovať a tiež ho dodržím.
pusta
@pacinka , ty si jedz sama v tichosti tvoje vlastné "chutné" výtvory a servírované, ako ich máš na Toprecepty.cz :-)
nemám nič proti tomu.
1x pusta
pusta
@pacinka , no nebodaj-
ešte ho aj poznáš :-)
no samozrejme, recepty od @pacinka na topreceptoch nie sú tvoje :-)))
pacinka
Opakujem pre všetkých: Nikdy som žiaden recept nikde na internete neuverejnila. @pusta ak sa raz náhodou rozhodnem niečo čo uvarím odfotiť a uverejniť, budem na seba pyšná a nebude dôvod to popierať. Zatiaľ si na to netrúfam. Volám sa Patrícia, doma ma volajú Pacinka. Ty sa voláš Ibolya a tu si Pusta.

Je mi ťa ľúto. Tvoja paranoja presahuje hranice slušného správania.

Toľko na vysvetlenie. Dobrú noc.
pusta
@pacinka , aby som nezabudla, v júni t.r. si tu tvrdila, že si bola pri tom, ked sme sa s moshem zoznámili :-)))
až na jednu maličkosť, že sme sa s moshem zoznámili oveľa skôr, len teba sme akosi zabudli k nám pozvať :-))) ale ty si bola aj tak pri tom. DDDDD
tak toľko k tvojej paranoi a o tvojich konfabuláciách...
1x pusta
pusta
a môj nick na Topreceptoch nie je vôbec Ibolya a ty nevieš ako mňa doma volajú, nemáš o tom ani len potuchy:-)))
dalšia tvoja konfabulácia
1x pusta
altyn
Súhlasím s @methi i s @pacinka. Komentár od @iva2011 bol absolútne v poriadku, bol k veci, k receptu. Zato o tvojej reakcii sa to nedá povedať. Ale máme šťastie v tom, že sa tu vyjadrujeme písaným slovom, lebo ak by sme používali hovorené, myslím že my všetci by sme sa cez tvoje jedovaté a štiplavé poznámky ani nedostali k slovu.
Tak a teraz sa môžeš obuť do mňa.
pusta
@altyn , neobujem sa do teba. napísal si to slušne, nemám dôvod.
v rámci diskusie s tebou však nesúhlasím, lebo recept, ktorý som pridala, je autentický s receptom od David Rocco.
bolo by to na mieste vtedy, keby to bol môj recept a nie jeho recept.
pokiaľ však ide o recept od David Rocco, to na mieste nie je.
toľško môj názor.
1x pusta
methi
Plati to pre vsetkych. Aj mne chybal. Teraz uz si hluposti nevsimam. Ved tu nejde o zivot. Uplne zbytocne dramy sa tu robia a to by si clovek myslel, ze ved je to o jedle a pri nom sa da len o dobrom hovorit. A ty si naozaj zbytocne reagovala ako si reagovala na @ivin komentar, aj ked ju ocividne nemusis. Bol konstruktivny. Ale to je vasa vec. Som otravena uz z tychto napadaciek.
pusta
@methi , nereagovala som tak zbytočne. je to recept od David Rocco, nie môj.
nech si @iva2011 nechá svoje vylepšenia pod svoju verziu, nie pod jeho recept.
máš pravdu, nemusím ju, mám na to všetky dôvody.
ale odhliadnuc od toho, nech nevylepšuje autentický recept od David Rocco - to je celé.
altyn
@pusta som rád, že si pochopila že aj kritiku napíšem vždy slušne, no musím ťa poopraviť. Ak ti niekto píše v komentároch pod tvojím receptom hlúposti, blbosti a veci "od veci" tak vždy žiadaš aby sa vyjadrovali len k receptu, aby si hlúpe poznámky a nenáležité poznámky nechali pre seba. @iva2011 sa vyjadrila len k receptu, nepísala žiadne hlúposti a ty si ju ZVOZILA pod čiernu zem, prečo? Lebo ťa nechválila? Podľa mňa si mohla napísať: ... dá sa to aj tak urobiť, no ja som sa držala receptu a preto som to urobila takto...
Alebo:...ak to tak urobíš ty alebo niekto, dajte mi vedieť ako to dopadlo...
A nechápem prečo sa oháňaš že je to recept Davida Rocco, a jemu treba písať výhrady, veď nie on ho tu prezentuje, ale TY!
Možno ak by mal by mal možnosť, by ťa "zvozil pod čiernu zem" že ako si SPRZNILA jeho recept! Výhrady a rady od @iva2011 považujem za opodstatnené, naozaj má pravdu s chuťou tej surovej citrónovej kôry ktorú ty krájaš na nepochopitelne veľké kusy.
Popravde, mne sa zatiaľ páčil iba jeden tvoj recept, no už ani neviem ktorý, všetky sú si tak podobné a je ich tak mnoho a než sa dostanem na koniec... Mnohé tvoje recepty sa dajú nazvať jednoducho "vývar" alebo "mäso na šťave s..."
Myslím že im dávaš také honosné názvy so všetkými surovinami v ňom(v názve) len preto, lebo ak niekto zadá do vyhľadávača čo i len jednu z nich, tak mu vyhodí všetky tvoje recepty.
Tak ti dám dobrú radu, ber to ako radu od poslušného a múdreho :-))) vnuka. Ak sa oháňaš tým, že "držte sa veci", tak rešpektuj tých ktorý sa tak držia. Netvrď že nikoho nekritizuješ, keď vieš, že to nieje tak, kritizuješ! A občas sa zamysli skôr než niečo napíšeš a prečítaj si komentár od niekoho aj viac krát(prípadne si zájdi na balkón, nadýchni sa a polej kvietky). A až potom odpíš. Prajem ti dobrú noc! :-)
pusta
@altyn , slušne si mi napísal, slušne ti odpoviem.
nemám pocit, že som recept sprznila, dodržala som ho do bodky. je autentický, dala som link, môžeš porovnať. jedlo som podávala v mise, nemám zodpovedajúcu rustikálnu. mohla som dať aj na obyčajný tanier, ale v tej mise som pripravila celé, ako je v postupe, šlo by to iste aj jednotlivo na hlbokom tanieri na špagety, ale taký tanier zas nemám a ani by sa mi to nechcelo.
videla som tu na vareche servírovať obyčajné furmanské halušky na krásnom porceláne a akosi to nikomu nevadilo, hoci sa to nehodilo.
@iva 2011 - myslím, že nemáš pravdu, je tu aj recept na Spaghetti al Limone iného autora pred rokom, tam žiadne vylepšenia nepísala a mohla a nie sú od David Rocco :-)
jediné, čo z toho beriem, je krájanie prúžkov citronu.
ty @ivu vôbec nepoznáš, ja až príliš dobre a viem jej pravý zámer, prečo to spravila a aj dosiahla - hádku, o toto jej išlo v skutočnosti, žiadna jej kamarátka, že jej čosi povedala :-) to len kecala. potom spokojne potešená odplávala a mädlila si zlomyseľne ručičky, ked to čítala.
videl si, že by v ten deň komentovala niekoho iného recept? nie veru, špeciálne práve tento a poviem ti, keby ho pridal ktokoľvek iný, @iva sa na to vykašle. :-)))
bud len rád, že ty ju nepoznáš - to mi môžeš veriť, rozvádzať to tu nebudem.
pridávam veľa receptov,to je pravda, ale nemôžem ich nazvať len ako Mäso na šťave alebo len ako Vývar. úprimne, povedal si to aj iným? pozri, koľko je tu slepačích, kuracích, hovädzích, iných mäsových polievok - a tam si sa nikdy nevyjadril.
podľa môjho názoru mám pestré a rôznorodé recepty, nie sú rovnaké, sú z rôznych krajín sveta, tie názvy ponechávam alebo preložím, aspoň opisne. pokiaľ ide o našu kuchyňu, varím ju tak ako sa varievala u nás doma a ver mi, že sa varila dobre. nemám vo zvyku pridávať akési opozerané recepty alebo akési domáce mňamky, ktorých je tu neúrekom. snažím sa priniesť aj nové.
som si vedomá toho, že to nemusí byť po chuti mnohých, každý máme tie svoje chute a tie obľúbené, nemusia sa ani páčiť všetkým, niekomu zase môžu. čo sa týka názvov, to je každého vec, ako si svoj recept nazve, výnimkou je tradičný názov, ktorý mu neprislúcha - napr. Kurací Wellington, Bravčový Stroganoff...a iné, nie je ťažké nazvať stopäťdesiateprvé Bryndzové halušky bryndzovými haluškami bez honosnosti, tým sa nikoho nechcem dotknúť, zbožňujem bryndzové halušky.
pozri, ja recept, ktorý by mi nešmakoval, ten obídem, nehodnotím, ak sa mi páči, pochválim, neviem o tom, že by som autora znosila pod čiernu zem, nerobím to.
je mi to proti srsti.
o tých názvoch skúsim pouvažovať, myslím, že máš pravdu.
aj o tých mojich odpovediach na isté komentáre máš pravdu, asi sa pôjdem prejsť a predýcham to najskôr :-)))
ver mi, pri tých jedovatých komentároch istých ľudí je to veľmi ťažké :-) ok, skúsim, aj ked za seba vtedy neručím. :-)))))
chutne si ma rozosmial tým "poslušným vnukom" DDDDD
nie som vôbec konvenčná vo vzťahoch, nepotrpím si na to.
slušnosť si vysoko cením a aj úprimnú otvorenosť si vážim.
dakujem ti za všetko, čo si mi napísal, lebo nie každý, kto so mnou nesúhlasí, musí byť zákonite môj nepriateľ.
tvoja "milujúca babička" DDDDD len som žartovala.
Prajem ti Pekný deň :-)
1x pusta
pusta
@altyn , včera v tom istom čase, ked si mi napísal tento slušný koment, si sa zároveň o vyjadroval nepekne o mne v diskusii: "napadanie, hádky..."
celá diskusia je prakticky o mne bezo mňa, kde si kde-kto otiera o mňa ústa - viac sa k tomu nevyjadrím.
nerozumiem, prečo si toto potom sem potom písal.
keby som to čítala skôr, asi ti neodpoviem, lebo to nemá cenu - slušné to od teba nebolo, lepšie povedané veľmi netaktné.
sonulienka
Ľudia, čo by ste na to povedali keby redakcia neuverejňovala komentáre, ktoré sa netýkajú receptu ale len osočovania? Nepáči sa mi to. Viem nemusela by som to čítať ale mrzí ma ako si tu znepríjemňujeme život. Veď sme tak krátko na tomto svete a vieme byť na seba taký zlý. Nikoho neobhajujem ani nezastávam ale ak chcem dať komentár tak prosím k receptu a nič iné. A taktiež treba kritiku prijať a hneď neosočovať, tým práve podnietime tých čo na to čakajú a už to ide. Prosím otvorte si na takéto osočovania novú stránku. Opakujem, že nikoho nezastávam je mi jedno kto recept prijal ale tie reakcie a poznámky sa mi nepáčia.
pusta
@sonulienka , maximálne súhlasím s pridávaním komentárov len k receptu.
k druhej časti tvojho komentára som sa už opakovane vyjadrila, je tu aj druhý recept Spaghetti al limone a tam svoje pripomienky @iva nenapísala, toto je recept od David Rocco, dodržala som ho, je autentický, takže tu to vôbec nebolo na mieste, nechhcem sa do nekonečna opakovať.
nič konštruktívne sa neudialo, prepáč mi to.
nehnevaj sa, diskusia v tomto smere beží, bola ich už spústa, nie je potrebná nová diskusia ešte jedna aj pod týmto receptom.
nechcela som sa ťa v žiadnom prípade dotknúť, toto je môj názor.
iva2111
Napsala jsem, že se hádat nechci a nebudu, a proto už dál do diskuze nezasahovala, ne kvůli jízlivým důvodům vypsaným pustou. A zase je to špatně?

Je to jen recept, není to přeci dogma.
Napsala jsem k receptu, k požívání syrové kůry (která je v receptu nejdůležitější), k nesmyslnému vytření mísy celým česnekem a nějaké vylepšení od kamarádky z Itálie. (....a na oplátku se o sobě dověděla spoustu nových věcí plus sprosté nařčení z pusté lži, že kamarádka neexistuje.)

@pusto , psalas, že tě nezajímám, tak se tím řiď, prosím. Také tě nehodnotím. Bavíme se jen o receptu.
pusta
@iva2011 , napísala som to veľmi zrozumiteľne, ale ak nerozumieš, tak ešte raz.
recept je od David Rocco, je autentický a ty ho nemáš ho meniť, to môže len on ako autor sám. ak máš niečo proti, tak svoje vylepšenia, tvoje i od tvojej kamarátky adresuj priamo jemu, že tebe to vyhovuje inak ako on dal alebo to dal podľa teba zle. sem už nepíš, je to zbytočné:-)
vylepšovať si mohla napr. recept Spaghetti all limone, ktorý tu bol pridaný už pred rokom, ten nie je podľa David Rocco.
ten si si ani nevšimla, ktovie prečo? nevysvetľuj, viem. hodilo sa ti to len preto, že som recept pridala ja, lebo link si si iste pozrela a zistila si, že recept som dodržala presne podľa autora, ak nie, potom si ho láskavo pozri :-)
nemám ti viac čo povedať k tejto téme.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia