Spaghetti al limone od David Rocco (fotorecept)
Autor receptu: pusta
David Rocco je sympatický mladý taliansky šéfkuchár, páčil sa mi jeho recept na citrónové
špagety, jednoduchý rýchly a vynikajúci, veľmi chutný - pridávam jeho recept.
4 porcie |
5 minút príprava |
7 . 8 minút na 100 °C |
Postup
- Ošúpala som jeden umytý a osušený Bio citrón, pokrájala som kôru na tenké pásiky,...
- ...z druhého Bio citróna som nastrúhala na jemno citrónovú kôru.
- Nastrúhala som nahrubo Parmigiano Reggiano syr.
- Vytlačila som šťavu z oboch Bio citrónov.
- Porcelánovú misu som poriadne vytrela dookola celým cesnakom, misa i špagety budú krásne aromaticky voňať v mise po surovom cesnaku.
- Potom som prelisovala do misy zvyšok cesnaku a pridala som morskú soľ.
- Priliala som citrónovú šťavu,...
- ...olej,...
- ...všetko som spolu zľahka vyšľahala ručným šľahačom na hladkú emulziu.
- Do vriacej osolenej vody som dala variť špagety,varila som ich podľa návodu, aby boli al dente, hned som ich scedila a časť vriacej vody som zachytila do misky, pridala som ju k emulzii v mise, premiešala, v nej ešte špagety dôjdu. Špagety som v žiadnom prípade nepreplachovala studenou vodou, aby v nich zostala chuť.
- Horúce špagety som v mise premiešala s pripravenou emulziou a zachytenou horúcou vodou z varenia, pridala som prúžky citrónovej kôry, nastrúhanú citrónovú kôru, posekanú petržlenovú vňať, ešte raz dobre premiešala, vrch som posypala s Parmigiano Reggiano a ihned podávala. Veľmi sme si pochutnali na vynikajúcej jednoduchej rýchlej večeri, je to výborné ľahké voňavé aromatické jedlo, vhodné aj na obed, vrelo odporúčam vyskúšať.