Spaghetti al limone od David Rocco (fotorecept)

Autor receptu: pusta

David Rocco je sympatický mladý taliansky šéfkuchár, páčil sa mi jeho recept na citrónové špagety, jednoduchý rýchly a vynikajúci, veľmi chutný - pridávam jeho recept.

4
porcie
5 minút
príprava
7 . 8 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Ošúpala som jeden umytý a osušený Bio citrón, pokrájala som kôru na tenké pásiky,...
  2. ...z druhého Bio citróna som nastrúhala na jemno citrónovú kôru.
  3. Nastrúhala som nahrubo Parmigiano Reggiano syr.
  4. Vytlačila som šťavu z oboch Bio citrónov.
  5. Porcelánovú misu som poriadne vytrela dookola celým cesnakom, misa i špagety budú krásne aromaticky voňať v mise po surovom cesnaku.
  6. Potom som prelisovala do misy zvyšok cesnaku a pridala som morskú soľ.
  7. Priliala som citrónovú šťavu,...
  8. ...olej,...
  9. ...všetko som spolu zľahka vyšľahala ručným šľahačom na hladkú emulziu.
  10. Do vriacej osolenej vody som dala variť špagety,varila som ich podľa návodu, aby boli al dente, hned som ich scedila a časť vriacej vody som zachytila do misky, pridala som ju k emulzii v mise, premiešala, v nej ešte špagety dôjdu. Špagety som v žiadnom prípade nepreplachovala studenou vodou, aby v nich zostala chuť.
  11. Horúce špagety som v mise premiešala s pripravenou emulziou a zachytenou horúcou vodou z varenia, pridala som prúžky citrónovej kôry, nastrúhanú citrónovú kôru, posekanú petržlenovú vňať, ešte raz dobre premiešala, vrch som posypala s Parmigiano Reggiano a ihned podávala. Veľmi sme si pochutnali na vynikajúcej jednoduchej rýchlej večeri, je to výborné ľahké voňavé aromatické jedlo, vhodné aj na obed, vrelo odporúčam vyskúšať.