Foto: evusik
Dnes som trochu povymetala chladničku a urobila som si takéto cestoviny :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Minulý rok som si nasušila celkom slušnú zásobu paradajok. Spolu s bylinkami a cesnakom som ich naložila do olivového oleja a celú zimu vyjedala, zbytok som dala do mrazničky. Vždy keď miniem, prisypem tie z mrazničky, dolejem olejom, týždeň počkám a môžem znova vyjedať. Toto je moja posledná zásoba, ale veď čoskoro bude nová úroda :-)
-
2
do drviča si dáme sušené paradajky aj s olejom v ktorom boli naložené, pridáme nastrúhaný parmezán, tekvicové semienka, čerstvú bazalku, oregáno, petržlenovú vňať no a samozrejme cesnak, trošku korenia a soli, ale s tým opatrne radšej dosoliť až na záver. Všetko spolu rozmixujeme
-
3
ja som mixovala viacmenej na hrubo, ale kto chce môže rozmixovať na kašičku.. treba ochutnať a ak treba doliať olej, alebo syr, skrátka podľa svojej chuti...
-
4
no a do zbytku oleja som naložila moje posledné sušené paradajky, preložila bylinkami a cesnakom a doliala olivovým olejom... fľaška putovala do chladničky a za cca týždeň si na nich môžeme pochutnávať...
-
5
špagety uvaríme, ako kto má rád, necedíme a neprelievame studenou vodou, dáme na tanier, trochu horúcej vody nie je na závadu...
-
6
pridáme pesto zo sušených paradajok
-
7
premiešame a ozdobíme
-
8
ja som si ešte pridala tekvicové semienka, lístky bazalky a parmezán, dobrú chuť...
@kecemis ďakujem, to je od teba milé
@marianne @izabella929 ďakujem :-)
Prečo teraz v júni, keď sa to hemží čerstvými paradajkami, varíš podľa receptu so sušenými paradajkami?
neviem čo sú pre teba čerstvé paradajky, asi tie zo supermarketu ale v tomto období nie sú čerstvé ani náhodou... ja viem, že väčšina ľudí nemá inú možnosť len nakupovať tam, ale pre mňa čerstvé paradajky sú tie z mojej záhrady... alebo nakúpené na tržnici od predajcov ktorých poznám a viem čo predávajú...no na čerstvé paradajky si musíme ešte počkať až do polovice augusta ak bude priať počasie...
inak recept chválim veľmi pekný:-)
Želám ti veľa trpezlivosti pri vyšívaní a peknú opernú muziku.
Howgh !
hned by som sa ponúkla :-)
Akokoľvek hľadám v @kimlo vom komente neslušné slovo, akosi som nenašla....
ak si starý "feribák" /tak hovoria starí prešpuráci prievozu, že feriba/, tak potom je to jasné. ospravedklňujem sa ostatným feribákom, všetci nie sú ako ty. väčšina sú veľmi slušní a milí ľudia.
a ked aj nie si, tak @jujoska ťa vystihla na 100%!!!
aj sušené paradajky ti zrozumiteľne vysvetlila.
neverím, že vo feribe máš už vlastné čerstvé paradajky, to môžeš hovoriť iba ak sám sebe :-)
no na rozdiel od teba, ja sa za seba nehanbím a v svojom profile mám aj odkiaľ som, aj vek, aj záľuby... a aj keď tu nemám foto, zopár ľudí z varechy ma pozná osobne, takže ja nemám dôvod drístať tu nezmysly len preto, že som v anonymite....
tie rajčiny ti neverím, že už 3 týždne zbieraš vlastné rajčiny je holý nezmysel, ani v skleníku nie, iba ak by si ho mal celoročne vyhrievaný....
a mne sa on zase taký nezdá, čiže neverím...
tomu nerozumiem "nech si rypnú" ked sa im ulavi..
Mňa to nepobúrilo, dokonca mňa nedokáže vytočiť nikto, skôr je to môj názor, vážim si to keď sa to upresní !
minule mi napr. začali lietať mole v byte, všetko som prezrela, nenašla som nič až mi suseda povedala, že mohli priletieť aj cez vetračku.... no a môžem sa aj pos....ať :-)
sušiť môžeš aj v rúre, ale s tým veľkú skúsenosť nemám... teda robila som to len raz a moc dobré neboli....
čo sa týka nakladania do oleja postupovala som podľa tohto receptu keď si klikneš na tento recept, tak vpravo máš ďalšie recepty
varecha.pravda.sk/recepty/susene-paradajky-v-oleji/4850-r...
@123 a teraz zas ja nechápem... že by sme tu niečo rozvirovali? mne to prišlo len ako také nezävezné klábosenie :-)
preto komentar az teraz