Špagety s paradajkovou omáčkou fotorecept

bendix - fotkabendix, 18. augusta 2016
Špagety s paradajkovou omáčkou (fotorecept)
Foto: bendix

Jednoduché, rýchle, chutné a ešte aj zdravé vo verzii vegan.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g semolinové
1 ks
1 ks
100 g
1 ks
1 ks
2 strúčiky
1-2 stonky
5 ks
3 ks
 čerstvá
5 PL
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Zeleninu nakrájam na malé kocky a spolu s cibuľou osmahnem na olivovom oleji.

    Špagety s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridám nakrájané paradajky z konzervy (samozrejme môžu byť aj čerstvé), paradajkové pyré a ostatné koreniny a nechám prebublávať cca 20 - 30 minút, priebežne ochutnávam, ak je potrebné pridám štipku trstinového cukru a na záver nakrájané olivy.

    Špagety s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Omáčku spojím s uvarenými špagetami, posypem ešte čerstvou bazalkou a preto, že je to vegan, tak namiesto parmezánu môžte posypať na sucho opraženými a rozmixovanými píniovými orieškami s troškou morskej soli a lahôdkovým droždím.

  4. 4

    A už len poprajem dobrú chuť...

Diskusia k receptu

tiginko
pekné bolognese bez mäsa. Rada ťa vidím po dlhom čase. Ozaj, ako sa z teba stal vegán? Mám rada keď niekto predstaví svetu alternatívne stravovanie ako jedlé a chutné
jack
Mňamka.Dá sa aj bez mäsa.
bendix
@Tiginko (18.8.2016 20:45)

rád ťa opäť počujem, vlastne som sa stal vegánom ani neviem ako. Dlho som uvažoval, že by stálo za to aspoň 3 mesiace bez mäsa a tukov. Tak som skúsil a už je to skoro 1,5 roka. Zistil som, že vlastne to mäso až tak nepotrebujem, ale hlavne tie antibiotiká v ňom. Už to nie je to ako si hospodár vychoval a skonzumoval. Už je to len o najnižších nákladoch a čím skôr a to asi nechcem. Nie nechcem povedať už nikdy, ale teraz mi to vyhovuje, schudol som 15 kg a jem toľko koľko chcem a vlastne ani mlieko naozaj nepotrebujem :) uvidíme do budúcna. Je to trošku komplikovanejšie, ale myslím, že dnes už nie je problém nahradiť čokoľvek zdravšou alternatívou. No chce to trošku odvahy, ale zatiaľ neľutujem. :)
bendix
@Jack (18.8.2016 20:56)

Áno druhý dôvod je kolaps ktorý bude nasledovať ak budeme konzumovať mäso tak ako do teraz. Ale nechcem agitovať to si každý kto chce nájde na nete.
sovka62
Veľmi sa mi to páči, v omáčke bolognese mi to mleté mäso vždy vadí. Takto to bude určite chutnejšie. Mäsom sa neobjedám, aj keď ho celkom nevynechávam, akosi mi pripadá iné než kedysi. Niečo na tom bude.
jack
Spagety milujem dobre si navaril :-)
staja
Veľmi pekný recept, dobré ingrediencie, skvelo ochutené. Mäso mi tam určite nechýba, aj keď nie som vegán, pochutila by som si.
mariamka
pekne,, vlastne som nikdy spagety s masom nepodavala, neviem, neziadalo sa nam tam, staci ta nature chut zeleniny
dzejsik
Mňam, určite túto tvoju omáčku vyskúšam. ;)