Cestoviny s kuracím mäsom
Špagety s paradajkovou omáčkou a šťavnatými kuracími prsami
Autor receptu: palma
Postup- Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Paradajky zbavíme jadierok a tiež nakrájame na drobno. Čerstvé bylinky nasekáme.
- Vo väčšej panvici zohrejeme 2 PL olivového oleja, pridáme cibuľu a restujeme skoro do zlatista.
- Potom pridáme paradajky, cesnak a nasekané bylinky. Chvíľu restujeme, pridáme víno, ktoré necháme odpariť a za občasného miešania varíme omáčku na miernom ohni približne 10 -15 minút.
Na záver omáčku dochutíme soľou a čiernym korením.
- Kuracie prsia osolíme, okoreníme a kožou dolu opečieme na druhej panvici na rozohriatom olivovom oleji z každej strany. Potom ich ešte cca 10 - 12 minút dopečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov.
- Špagety uvaríme podľa návodu a odložíme si trochu vody, v ktorej sa varili.
Uvarené špagety pridáme do panvice s omáčkou a zľahka premiešame. Môžeme ešte pridať niekoľko lyžíc vody, v ktorej sa varili špagety.
- Takto pripravené špagety s čerstvou paradajkovou omáčkou podávame so šťavnatými kuracím prsami.
|