Špagety s orechami a omáčkou z parmezánu a tofu

martinis - fotkamartinis, 24. novembra 2013
Špagety s orechami a omáčkou z parmezánu a tofu
Foto: martinis

Špagety v trocha netradičnom šate - s vlašskými orechmi a omáčkou bez varenia z parmezánu, údeného tofu a jogurtu sú fajn jedlom pre vegetariánov Zobraziť celý popisŠpagety v trocha netradičnom šate - s vlašskými orechmi a omáčkou bez varenia z parmezánu, údeného tofu a jogurtu sú fajn jedlom pre vegetariánov ale aj tých, čo si len chcú spestriť jedálny lístok :-)

1
porcia
15 minút
príprava
6-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

125 g
1/2 balenia biele či údené, najemno strúhané
2 PL
2 PL nasekané (mandle, lieskovce)
20 g na jemno nastrúhaný
1/2 PL
 na nariedenie
1 strúčik nasekaný nahrubo
 na posypanie
 štipka




Postup

  1. 1

    Predlohou mi dnes bol recept z knihy Hneď to bude ! - ktorá je plná zaujímavých jedál. Jedným z nich sú aj tieto špagety a tak som sa rozhodol sa s Vami podeliť o môj postup na ich prípravu :) Nepotrebujeme veľa surovín, postačí si nastrúhať polovicu balenia údeného, či bieleho tofu najemno, rovnako aj trocha parmezánu, ktorý dodá výraznú chuť.

  2. 2

    Vložíme do misky a pridáme dve lyžice bieleho jogurtu, pol lyžice olivového oleja a nahrubo nasekaný strúčik cesnaku. Vymiešame, aby sa všetko prepojilo, mala by vzniknúť dosť hustá omáčka, takže je dobré ju nariediť trochou vody. Špagety dáme variť do vriacej vody.

  3. 3

    Hotové špagety zlejeme, osolíme štipkou soli a zmiešame s dvoma lyžicami nasekaných vlašských orechov, omáčkou a trochou mletého čierneho korenia. Hotové jedlo ešte posypeme petržlenovou vňaťou :)

    Špagety s orechami a omáčkou z parmezánu a tofu - obrázok 3
  4. 4

    Môj tip : Špagety uprednostňujem celozrnné, k tejto omáčke sa mi hodia viac. Zaujímavou obmenou je tak použitie mandlí či lieskovcov namiesto vlašských orechov.

  5. 5

    Veľmi rýchla a chutná nevarená omáčka, ktorú je možno pripraviť zo surovín, ktoré môžu byť viac-menej vždy po ruke. Verzia s údeným tofu je aromatickejšia, naopak biele tofu nechá lepšie vyniknúť chuť orechov a parmezánu. Je len na vás, ktorú variantu si zvolíte, oba sú zdravé, výdatné a chutné :-)

Diskusia k receptu

izabella929
Všetko treba raz vyskúšať...priznám sa , že som ich robila zatiaľ iba s domácimi rezancami, ale nie je vylúčené, že tvoj recept nevyskúšam.-))zaujímavé...
lilah
Super, Maťko :-) Ten recept sa mi páči. Určite vyskúšam. Btw: to si ukuchtil po mojom odchode? :-D
baobab
fantazia ti nechýba martinis
co si robila s domacimi rezancami izabella929? špagety?
baobab
recept nie je o orechovych rezancoch na sladko
tvoj komentar je totalne mimo
mariamka
dobre si to vymyslel, zas nieco nove, neokukane, "martinisovske" :)
garanco
Páči sa mi tento recept, pekne a iste aj veľmi chutne si to pripravil!
martinis
@izabella929 : sladké obedy varím veľmi, veľmi sporadicky, ale takto by som hádam aj vyskúšal, po tvojom :-)) vďaka :-)
@lilah : ďakujem ;) nie ie, bolo to ešte v sobotu na obed :))
@methi : ďakujem, Tvoje recepty mám mimoriadne rád, preto si aj Tvoju pochvalu veľmi cením :-)
@alexa73 , @micanela , @baobab : veľká vďaka, dúfam, že vám bude chutiť ;))
@mariamka : tak, pekné prídavné meno si mi vymyslela, ďakujem ! ;))
@garanco : pevne verím, že bude chutiť aj Tebe :)
@elysa : aj ja mám rád tofu, akékoľvek, takže skúšam, kombinujem ... a aj takto sa dá použiť. nech Ti chutí ! :O)
mundaka
Tofu som doma nemala, tak som ho vynechala a aj tak to bolo super :-). Obed za 15 minút hotový, úplná rýchlovka a ešte aj pochúťka....
garanco
Martin, špagety boli výborné (len tofu- nemám ho rada- som nahradila balkánskym syrom), tie orechy mali neopakovateľnú chuť!
Páčia sa mi nielen Tvoje recepty, ale aj štýl písania :-))
paploska
mne práve to tofu vyhovuje, len vymením jogurt za inú nemliečnu náhradu :-)
martinis
@garanco , vynašla si sa skvele, balkánsky syr je výbornou alternatívou, dúfam, že neprebil chuť parmezánu :-)) Syr - orechy je vždy dobrá kombinácia, často ju používam, a teraz mám radosť z toho, že chutí aj Tebe :-)) Úprimná vďaka za pochvalu receptov aj písania, mám z toho ooobrovskú radosť ;-)

Tak nech ti chutí, milá @paploska ! :-)) V dnešnej dobe už nie je až taký problém s bezmliečnymi náhradami, hoci našťastie intoleranciu nemám, ale jedným očkom sledujem aj tieto produkty a som si istý, že vymyslíš niečo rovnako chutné, ak nie lepšie ;))
pusta
skvelá chuťová kombinácia
a zase ti patrí 5*
safira
Recept super len by ma zaujímalo to tofu. Zatiaľ čo viem sa tofu upravuje vždy tepelne. Ako ho dávate do toho receptu čo sa týka prípravy? Tofu mám rada a už som skúsila rôzne príchute no vždy len tepelne upravené




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia