Špagety s orechami a omáčkou z parmezánu a tofu
Foto: martinis
Špagety v trocha netradičnom šate - s vlašskými orechmi a omáčkou bez varenia z parmezánu, údeného tofu a jogurtu sú fajn jedlom pre vegetariánov Zobraziť celý popisŠpagety v trocha netradičnom šate - s vlašskými orechmi a omáčkou bez varenia z parmezánu, údeného tofu a jogurtu sú fajn jedlom pre vegetariánov ale aj tých, čo si len chcú spestriť jedálny lístok :-)
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
125 g |
|
1/2 balenia biele či údené, najemno strúhané |
|
2 PL |
|
2 PL nasekané (mandle, lieskovce) |
|
20 g na jemno nastrúhaný |
|
1/2 PL |
|
na nariedenie |
|
1 strúčik nasekaný nahrubo |
|
na posypanie |
|
štipka |
|
|
Postup
-
1
Predlohou mi dnes bol recept z knihy Hneď to bude ! - ktorá je plná zaujímavých jedál. Jedným z nich sú aj tieto špagety a tak som sa rozhodol sa s Vami podeliť o môj postup na ich prípravu :) Nepotrebujeme veľa surovín, postačí si nastrúhať polovicu balenia údeného, či bieleho tofu najemno, rovnako aj trocha parmezánu, ktorý dodá výraznú chuť.
- 2
Vložíme do misky a pridáme dve lyžice bieleho jogurtu, pol lyžice olivového oleja a nahrubo nasekaný strúčik cesnaku. Vymiešame, aby sa všetko prepojilo, mala by vzniknúť dosť hustá omáčka, takže je dobré ju nariediť trochou vody. Špagety dáme variť do vriacej vody.
- 3
Hotové špagety zlejeme, osolíme štipkou soli a zmiešame s dvoma lyžicami nasekaných vlašských orechov, omáčkou a trochou mletého čierneho korenia. Hotové jedlo ešte posypeme petržlenovou vňaťou :)
- 4
Môj tip : Špagety uprednostňujem celozrnné, k tejto omáčke sa mi hodia viac. Zaujímavou obmenou je tak použitie mandlí či lieskovcov namiesto vlašských orechov.
- 5
Veľmi rýchla a chutná nevarená omáčka, ktorú je možno pripraviť zo surovín, ktoré môžu byť viac-menej vždy po ruke. Verzia s údeným tofu je aromatickejšia, naopak biele tofu nechá lepšie vyniknúť chuť orechov a parmezánu. Je len na vás, ktorú variantu si zvolíte, oba sú zdravé, výdatné a chutné :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
co si robila s domacimi rezancami izabella929? špagety?
tvoj komentar je totalne mimo
@lilah : ďakujem ;) nie ie, bolo to ešte v sobotu na obed :))
@methi : ďakujem, Tvoje recepty mám mimoriadne rád, preto si aj Tvoju pochvalu veľmi cením :-)
@alexa73 , @micanela , @baobab : veľká vďaka, dúfam, že vám bude chutiť ;))
@mariamka : tak, pekné prídavné meno si mi vymyslela, ďakujem ! ;))
@garanco : pevne verím, že bude chutiť aj Tebe :)
@elysa : aj ja mám rád tofu, akékoľvek, takže skúšam, kombinujem ... a aj takto sa dá použiť. nech Ti chutí ! :O)
vďaka @janger ! :-)
Páčia sa mi nielen Tvoje recepty, ale aj štýl písania :-))
Tak nech ti chutí, milá @paploska ! :-)) V dnešnej dobe už nie je až taký problém s bezmliečnymi náhradami, hoci našťastie intoleranciu nemám, ale jedným očkom sledujem aj tieto produkty a som si istý, že vymyslíš niečo rovnako chutné, ak nie lepšie ;))
a zase ti patrí 5*