Špagety s orechami a omáčkou z parmezánu a tofu
Autor receptu: martinis
Špagety v trocha netradičnom šate - s vlašskými orechmi a omáčkou bez varenia z
parmezánu, údeného tofu a jogurtu sú fajn jedlom pre vegetariánov ale aj tých, čo si len
chcú spestriť jedálny lístok :-)
1 porcia |
15 minút príprava |
6-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Predlohou mi dnes bol recept z knihy Hneď to bude ! - ktorá je plná zaujímavých jedál. Jedným z nich sú aj tieto špagety a tak som sa rozhodol sa s Vami podeliť o môj postup na ich prípravu :) Nepotrebujeme veľa surovín, postačí si nastrúhať polovicu balenia údeného, či bieleho tofu najemno, rovnako aj trocha parmezánu, ktorý dodá výraznú chuť.
- Vložíme do misky a pridáme dve lyžice bieleho jogurtu, pol lyžice olivového oleja a nahrubo nasekaný strúčik cesnaku. Vymiešame, aby sa všetko prepojilo, mala by vzniknúť dosť hustá omáčka, takže je dobré ju nariediť trochou vody. Špagety dáme variť do vriacej vody.
- Hotové špagety zlejeme, osolíme štipkou soli a zmiešame s dvoma lyžicami nasekaných vlašských orechov, omáčkou a trochou mletého čierneho korenia. Hotové jedlo ešte posypeme petržlenovou vňaťou :)
- Môj tip : Špagety uprednostňujem celozrnné, k tejto omáčke sa mi hodia viac. Zaujímavou obmenou je tak použitie mandlí či lieskovcov namiesto vlašských orechov.
- Veľmi rýchla a chutná nevarená omáčka, ktorú je možno pripraviť zo surovín, ktoré môžu byť viac-menej vždy po ruke. Verzia s údeným tofu je aromatickejšia, naopak biele tofu nechá lepšie vyniknúť chuť orechov a parmezánu. Je len na vás, ktorú variantu si zvolíte, oba sú zdravé, výdatné a chutné :-)