Špagetová tekvica v mikrovlnke (fotorecept)

Autor receptu: terakota

Konečne som objavil na trhu špagetovú tekvicu. Vynikajúca bašta z tekvice, kto má rád špagety, tak v trochu inej úprave. Zmes na špagety sa dajú rôzne pripravovať, dokonca aj vo vegetariánskej forme.Množstvá surovín neuvádzam, každý si podľa svojho zmes pripravý sám. Ja uvádzam, ako robím zmes na špagety všeobecne.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zmes na špagety môže pripraviť individuálne. Miesto mäsa môžme použiť napr. huby, cuketu, baklažíán a pod.
  2. Na masti si speníme na drobno nakrájanú cibuľku a cesnak, pridáme mäso, osolíme a prudko opražíme až do hneda. Podlievam worčestrovou omáčkou a pridám koreniny "čubricu", podlejem vodou a dusím podľa druhu mäsa cca 15-25 min.
  3. Medzi tým rozrežeme tekvicu na dve polovičky, vydlabeme semená a pripravíme na naplnenie. Stopku odrežeme tak, aby vznikla kolmá plocha na postavenie.
  4. V priebehu dusenia mäsa pridám červenú mletú papriku. Nakoniec pridám na drobno narezané paradajky a povaríme. Na dochutenie môžme pridať trochu kečupu. Ja pridávam do jednej dávky štipľavý kečup.
  5. Zmesou naplníme tekvice a dáme uvariť do mikrovlnky. Doba je individuálna podľa výkonu od 5 do 10 min. Na mojej 800 W stačilo 8 min. Neplníme do plna, lebo pri varení v MW bude zmes vrieť a vytekala by mimo tekvice.
  6. Hotové tekvice prizdobíme bazalkou, zelenou petruškou a pod. a podávame na tanieri. Konzumuje sa to priamo z tekvice. Ak máme veľkú tekvice režeme ju na tri časti, pričom stredné koleso uvaríme na tanieri na plocho bez zmesi a potom ju naplníme zmesou. Dobrú ch u ť !!!