Soyapie
Foto: deruth

Recept si môžte upraviť podľa Vašich chuťových prefencií.

3
porcie
30 minút
príprava
80 minút
na 150-250 °C

Suroviny

75 g
50 g
5
4




Postup

  1. 1

    Dáme si spolu uvariť sušenú zeleninu so sójou, dochutíme soľou a korením. Taktiež si dáme variť zemiaky na zemiakovú kašu v slanej vode.

  2. 2

    Medzitým si predhrejeme rúru na 150 stupňov. Nastrúhame cukinu na hrubo. Konce nezahodíme- využijeme na omáčku Omáčka a ragú: Pokrájame 3 rajčiny, na horúcom oleji osmažíme na stredne silom ohni premiestnime do mixovacej misy, pridáme zvyšky cukiny, kúsok uhorky, čerstvú bazalku (ak máme a odporúčam nie viac ako dva tri lístky) a rozmixujeme. Dochutíme soľou, čiernym mletým korením a červenou paprikou(ja ju dávam aj pre chuť aj pre farbu).

  3. 3

    Uvarenú zmes sóje a zeleniny necháme vychladnúť a vyžmýkame, zmiešame s cukinou a opražíme na oleji. Zalejeme rajskou omáčkou a prelejeme do zapekacej misy. Pečieme pri 150 stupňoch pol hodiny. Medzitým sa nám uvaria zemiaky, ktoré rozmixujeme s olivovým olejom, ktorý dodá potrebnú jemnosť. Dochutíme soľou. Pripravíme si šalát- ak nájdeme väčšie kúsky šalátu pokrájame na menšie, pokrájame 1 rajčinu, zvyšok uhorky, posolíme, pokvapkáme olivovým olejom a octom- dobre premiešame. Po polhodine vyberieme zapekaciu misu so sójou a navrstvíme zemiakovú kašu. Ja som ju povrchu zľahka posypala majoránkou, ktorá jej dodala viac arómy. Zapekáme pri 250 stupňoch dozlatista- treba pozorne sledovať. Napokon pokrájame a ozdobíme šalátom podľa fantázie. Prajem dobrú chuť

Diskusia k receptu

deruth
ide o pokrájanú usušenú zeleninu s bylinkami, samozrejme dá sa nahradiť sezónnou, ktorú si môžme orestovať na panvici a dodatočne zmiešať so sójou. v tom prípade by som sóju pripravila v zeleninovom vývare aby mala chuť.
deruth
fuu, ja som momentalne v polskua tu to bolo v supermarkete ako zmes do polievky :D a myslim ze ju kludne mozte nahradit cerstvou nastruhanou mrkvou, petrzlenom zelerom, najskor orestovat a potom podusit do zmaknutia . potom pridat uvarenu sojovu drt. moze byt uvarena aj v zeleninovom vyvare pre lepsiu chut.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia