Soté z mladého diviaka (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
Keď mi mäsiar ponúkol divinu, neodolala som a tak som mohla pripraviť aj túto pochúťku z mladého diviačika. Pripravila som ho trochu netradične s fazuľou a šampiňónmi. Ako prílohu som pripravila tarhoňu a cviklový šalát.
4 porcie |
30 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si marinádu zmiešaním všetkých surovín.
- Mäso narežeme na kocky, premiešame s marinádou a necháme odležať v chlade 1-4 hodiny.
- Na masti mäso prudko opečieme a vyberieme. Do výpeku podľa potreby pridáme masť, orestujeme cibuľu pokrájanú na drobno a cesnak.
- Do cibuľového základu vrátime mäso, pridáme mletú červenú papriku a mrkvu postrúhanú na hrubšom strúhadle. Podlejeme vývarom a dusíme asi 45 minút. Podľa potreby osolíme a okoreníme a ak chceme pikant, pridáme aj rozdrvené asi dve papričky.
- Keď je mäso mäkké pridáme paradajky a fazuľu z konzervy a už len chvíľu podusíme. Už ničím nezahusťujeme. Úplne stačí zahustenie cibuľou a mrkvou.
- Na malom množstve oleja opečieme očistené šampiňóny(na sucho papierovým obrúskom)pokrájané na hrubšie plátky. Osolíme, okoreníme.
- Pripravíme si tarhoňu: 2 hrnčeky tarhone opekáme s porezanou 1 malou cibuľou na oleji s maslom za stáleho miešania do zlatohneda. Prilejeme 3 1/2 hrnčeka vody, osolíme a varíme 8minút. Prikryté necháme stáť ďalších 10minút.
- Podávame tak, že na tanier dáme tarhoňu, na ňu mäso a posypeme opečenými šampiňónmi. Podávala som s cviklovým šalátom http://varecha.pravda.sk/recepty/cvikla-la-slabakovci/10724-recept.html . Hodila sa k tomu perfektne.