Šošovicový prívarok (fotorecept)
Autor receptu: alexandra20
Receptov na šošovicový prívarok je tu veľa, ale rada sa podelím aj s mojou verziou.
5-6 porcií |
60 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravím si suroviny - šošovicu si premyjem, cesnak ošúpem.
- Do väčšieho hrnca si dám variť šošovicu. Pridám bobkový list, dva strúčiky cesnaku v celku, jeden pretlačený strúčik cesnaku a soľ. Šošovicu varím do mäkka.
- Pripravím si zásmažku - do menšieho hrnca dám roztopiť 4 PL masla, pridám 4 PL múky. Do hotovej zásmažky si postupne vmiešavam smotanu na varenie.
- Keď je šošovica mäkká postupne primiešam zásmažku zo smotanou a pridám zvyšné dva strúčiky cesnaku. Po zovretí pridám trošku smotany na šľahanie na zjemnenie chuti. Nechám prejsť varom a prípadne dochutím ešte soľou, ak je to potrebné. Ja nemám rada ocot takže ho priamo do prívarku nedávam.
- Podávam s volským okom alebo so špekáčikom a s chlebíkom.
Prajem dobrú chuť :-)