Šošovicový prívarok (fotorecept)

Autor receptu: alexandra20

Receptov na šošovicový prívarok je tu veľa, ale rada sa podelím aj s mojou verziou.

5-6
porcií
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravím si suroviny - šošovicu si premyjem, cesnak ošúpem.
  2. Do väčšieho hrnca si dám variť šošovicu. Pridám bobkový list, dva strúčiky cesnaku v celku, jeden pretlačený strúčik cesnaku a soľ. Šošovicu varím do mäkka.
  3. Pripravím si zásmažku - do menšieho hrnca dám roztopiť 4 PL masla, pridám 4 PL múky. Do hotovej zásmažky si postupne vmiešavam smotanu na varenie.
  4. Keď je šošovica mäkká postupne primiešam zásmažku zo smotanou a pridám zvyšné dva strúčiky cesnaku. Po zovretí pridám trošku smotany na šľahanie na zjemnenie chuti. Nechám prejsť varom a prípadne dochutím ešte soľou, ak je to potrebné. Ja nemám rada ocot takže ho priamo do prívarku nedávam.
  5. Podávam s volským okom alebo so špekáčikom a s chlebíkom. Prajem dobrú chuť :-)