Šošovicové karbonátky s mätou

redakcia - fotkaredakcia, 14. septembra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks
2 ks
1 štipka
 hrsť
1/4 KL
1/4 KL
1/2 KL
2 ks




Postup

  1. 1

    Šošovicu namočíme na niekoľko hodín do studenej vody a uvaríme ju domäkka. Potom ju zomelieme spolu s cibuľou, cesnakom a mätou, osolíme, okoreníme, pridáme vajce, podľa potreby strúhanku a premiešame.

  2. 2

    Z hmoty tvarujeme malé karbonátky. Omočíme ich v rozšľahanom druhom vajci, obalíme v strúhanke a vypražíme z oboch strán do zlatista.

  3. 3

    Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia