Šošovicové guľky s cestovinami z medvedieho cesnaku fotorecept
Foto: zirafninka1
Suroviny
Cestoviny: | |
100 g |
|
300 g |
|
|
|
|
|
Šošovicové guľky: | |
1 hrnček veľkozrnná |
|
|
|
|
|
2 hrste |
|
150 g |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
|
|
Paradajková omáčka: | |
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
4 ks |
|
400 g (konzerva) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cestoviny: Medvedí cesnak umyjeme, osušíme a nasekáme.
-
2
Preložíme do mixéra a rozmixujeme najemno. Postupne pridávame múku a vodu podľa potreby. Pridala som asi 50 ml vody.
-
3
Vypracujeme pevné, hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.
-
4
Cesto rozvaľkáme a necháme chvíľu obschnúť.
-
5
Cesto nakrájame. Ja som na vaľkanie aj krájanie použila strojček na cestoviny. Cestoviny uvaríme tesne pred podávaním v osolenej vriacej vode.
-
6
Šošovicové guľky: Šošovicu uvaríme v jemne osolenej vode domäkka. Mala by byť až mierne rozvarená.
-
7
Pridáme k nej strúhané tofu a 2 hrste nasekanej petržlenovej vňate. Premiešame.
-
8
Pridáme strúhanku a cícerovú múku. Dochutíme soľou a čiernym korením.
-
9
Z hmoty tvarujeme guľky veľkosti vlašského orecha. Vyšlo mi cca 50ks.
-
10
V panvici rozohrejeme trochu oleja a guľky vyprážame zo všetkých strán.
-
11
Paradajková omáčka: Čerstvé paradajky narežeme do kríža a vo vriacej vode krátko sparíme.
-
12
Ošúpeme ich a nakrájame.
-
13
Pripravíme si šalotku a cesnak. Očistíme ich a nakrájame nadrobno.
-
14
Na oleji speníme cibuľku a pridáme cesnak.
-
15
Po chvíli pridáme nakrájané paradajky. Keďže v tomto období paradajky nemajú tu správnu chuť ani farbu, pridala som k ním ešte paradajky z konzervy. Ochutíme soľou, čiernym korením a dusíme, kým sa paradajky nerozvaria. Na záver môžeme omáčku rozmixovať ponorným mixérom.
@palokuchki bodaj by nie ked mame rovnake taniere :)
@Ethanel pisal ze zbiera pri Avone. @mariaklara urcite aj z mrazeneho sa da. Mozno menej vody.. Ved uvidis. Chutia vyborne.