Foto: ethanel
Bol som na prechádzke popri rieke Avon a videl som že nám už pomali začína pekne rásť divý cesnak tak som si natrhal za Zobraziť celý popisBol som na prechádzke popri rieke Avon a videl som že nám už pomali začína pekne rásť divý cesnak tak som si natrhal za pekné dve hrste listov že niečo dobré uvarím ... tak ma napadlo toto ...
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Bravčovú panenku očistíme a odblaníme, nakrájame na tri rovnaké kúsky, okoreníme, osolíme, na panvičke rozpustíme maslo a olej opečieme paneku po všetkých stranách ,, asi 5 minút,, a nechame na tanieri odstáť.
-
2
Listy z divého cesnaku, umyjeme a sparíme. Na rozloženú kuchynskú fóliu rozprestrieme listy z divého cesnaku položíme na ne mäso a zrolujeme do balotiniek.
-
3
Necháme odstáť asi tak 10-15 minút, rozbalíme uložíme na malý pekáč, potrieme rozpusteným maslom a vložíme do vyhriatej rúry na 180C približne 15 minút a dopečieme.
-
4
Na prípravu zemiakovej kaše potrebujeme uvariť zemiaky s jedným bobkovím listom a 2 strúčkami cesnaku. Smotanu si jemne predhrejeme s maslom a soľou, neskôr pridáme celozrnnú horčicu. Zemiaky dobre vymiešame na hladkú a vláčnu kašu ručným mixérom a pomali pridávame zohriatu smotanu s prísadami. Servírujeme s balzamikovou omáčkou. Prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu