Šošovicová polievka

Autor receptu: mia24

Červená šošovica je veľmi zdravá, tu je niečo málo o nej: Má vysoký obsah železa, medi a ďalších makro i mikroelementov prispieva ku zlepšeniu krvotvorby. Pomáha znižovať (škodlivý) LDL cholesterol a pôsobí preventívne proti rakovine

Suroviny

Postup

  1. Na oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu, prisypeme šošovicu ( vopred sa nenamáča ! ) a všetko spolu orestujeme.
  2. Zalejeme vodou, privedieme k varu a pridáme bujón, kari, zázvor, soľ a MČK. Varíme, kým mrkva nie je makká, potom ponorným mixérom rozmixujeme, dochutíme.
  3. Ak je moc hustá dolejeme vriacu vodu. Pri podávaní ozdobíme kyslou smotanou.