Šošovičná kaša Špeciál (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

...kdesi som čítal koment od sovka62 kde ,,básnila,, nad chutnou šošovicovou kašou , nasledne nato som našel aj jej recept ...no nedalo mi nevyzkúšať tú ,, fanastickú ,, chuť a tak za jej pomoci som vykúzlil toto ........ ...ozaj to chutí zmnamenite

25 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. .... chcel som toho urobiť dosť a tak som do ,,královny,, ( tak sa volá tento hrniec ) nasypal obsah celého sáčku a pridal ešte načatý sáčik , toto som niekolko krát prepláchol vodou a zaliaté som nechal cez noc . Ráno som vymenil vodu a dal šošovicu variť
  2. klobaska kúpená na ,,farmárských trhoch,,... mäkučká , voňavá a pikantná
  3. klobásku rozrežeme a zbavíme ju šupy ..... staršie klobásky stačí namočiť a šupu stiahnúť dole ....odporúča sa toto mäso ešte na jemno pomleť ,lebo sa urobia také hrčky - ja to viem - nepomlel som
  4. no a s klobaskovým mäsom šup k šošovici rozvariť
  5. ...už sa varí
  6. pridáme zopár (6 ) strúčikou cesnaku ,ktoré tiež necháme rozvariť
  7. ...ked je klobáska ,,rozvarená ,, a šošovica mäkká ochutnáme a podla potreby osolíme .......soľou , vegetou to už je na vás
  8. ja som mäso z klobásky nepomlel ,bolo vidno také kusky mäsa , naštastie tyčový mixér to napravil
  9. pridáme drcenú majoránku
  10. štipku čierného korenia
  11. ked je voda skoro pri vrchu mäkkej šošovice tak ju zahustíme polohrubou múkou - opatrne ,aby nám hrudky nevznikli ...množstvo podla uváženia a hustoty kaše ....ja som dal 3 tieto lopatky to je asi 5 - 6 polievkových ližíc POZOR kaša bude ,,pufkať,, a na rukách to pálí ...písala to sovka62 a potvrdzujem to aj ja ..... po pridaní a premiešaní s mukou ešte povarýme ,aby sa múka ,,prevarila ,,
  12. a kaša je hotová
  13. na panvici si osmahneme údené bravčové stehno
  14. ked ho otočíme pokladieme naň plátky cesnaku .... mimo fotoaparát sa nám varý vajíčka na tvrdo ,ale to hadam zvládne každý ... ked máme navarené môžme servírovať
  15. DOBRÚ CHUŤ