Šošovičná kaša Špeciál (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
...kdesi som čítal koment od sovka62 kde ,,básnila,, nad chutnou šošovicovou kašou , nasledne nato som našel aj jej recept ...no nedalo mi nevyzkúšať tú ,, fanastickú ,, chuť a tak za jej pomoci som vykúzlil toto ........
...ozaj to chutí zmnamenite
25 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup- .... chcel som toho urobiť dosť a tak som do ,,královny,, ( tak sa volá tento hrniec ) nasypal obsah celého sáčku a pridal ešte načatý sáčik , toto som niekolko krát prepláchol vodou a zaliaté som nechal cez noc .
Ráno som vymenil vodu a dal šošovicu variť
- klobaska kúpená na ,,farmárských trhoch,,... mäkučká , voňavá a pikantná
- klobásku rozrežeme a zbavíme ju šupy ..... staršie klobásky stačí namočiť a šupu stiahnúť dole ....odporúča sa toto mäso ešte na jemno pomleť ,lebo sa urobia také hrčky - ja to viem - nepomlel som
- no a s klobaskovým mäsom šup k šošovici rozvariť
- ...už sa varí
- pridáme zopár (6 ) strúčikou cesnaku ,ktoré tiež necháme rozvariť
- ...ked je klobáska ,,rozvarená ,, a šošovica mäkká ochutnáme a podla potreby osolíme .......soľou , vegetou to už je na vás
- ja som mäso z klobásky nepomlel ,bolo vidno také kusky mäsa , naštastie tyčový mixér to napravil
- pridáme drcenú majoránku
- štipku čierného korenia
- ked je voda skoro pri vrchu mäkkej šošovice tak ju
zahustíme polohrubou múkou - opatrne ,aby nám hrudky nevznikli
...množstvo podla uváženia a hustoty kaše ....ja som dal 3 tieto lopatky to je asi 5 - 6 polievkových ližíc
POZOR kaša bude ,,pufkať,, a na rukách to pálí ...písala to sovka62 a potvrdzujem to aj ja ..... po pridaní a premiešaní s mukou ešte povarýme ,aby sa múka ,,prevarila ,,
- a kaša je hotová
- na panvici si osmahneme údené bravčové stehno
- ked ho otočíme pokladieme naň plátky cesnaku .... mimo fotoaparát sa nám varý vajíčka na tvrdo ,ale to hadam zvládne každý
... ked máme navarené môžme servírovať
- DOBRÚ CHUŤ
|