Sójový segedínsky guláš (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Viem, že nie je nad klasický bravčový segedín, ale občas nahradím bravčové mäso sójovými kockami. A veru je fantastický aj sójový, syn s manželom ani nezbadali, že nemajú mäso - a to sú fajnšmekri.
4 porcie |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Sójové kocky uvaríme podľa návodu. Scedíme, zliatu vodu si odložíme a kocky necháme vychladnúť na sitku.
- Medzitým si v miske zmiešame 2 PL oleja, mletú papriku, gulášové korenie, môžeme pridať aj 2 PL piva. Pridáme odkvapkané sójové kocky, zamiešame a necháme 2 hodiny odležať.
- Potom v hrnci orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme sójové kocky, zalejeme scedenou vodou z varenia sójových kociek, prípadne zeleninovým vývarom, pridáme nové korenie a bobkový list, chvíľu povaríme. Pridáme kyslú kapustu. Keď je veľmi kyslá, môžeme ju najprv opláchnuť. Varíme do zmäknutia kapusty.
- Ochutíme cesnakom, majoránkou, rascou, soľou, nakoniec prilejeme smotanu. Keď sa nám podarí, vyberieme bobkové listy a nové korenie. Podávame s knedlíkom.