Sójový paprikáš s haluškami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Najprv pripravíme zeleninový bujón, do ktorého na hodinu namočíme sójové kocky. Potom ich scedíme, cibuľu očistíme, nakrájame najemno, restujeme dozlatista, pridáme cesnak, sójové kocky a mletú červenú papriku. Podlejeme bujónom a necháme 15 minút povariť, potom nalejeme smotanu a varíme ďalších 10–15 minút, podľa potreby zahustíme múkou alebo zredukujeme. Dochutíme.
- Z múky, vajec, zo štipky soli a z vody vypracujeme cesto na halušky, cez sito na halušky pretlačíme do vriacej osolenej vody. Keď sú hotové, dôkladne ich precedíme a orestujeme na masle.
- Aranžujeme podľa fantázie, paprikáš sa môže podávať aj s karlovarskou alebo kysnutou knedľou.
|