Sójový paprikáš s haluškami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv pripravíme zeleninový bujón, do ktorého na hodinu namočíme sójové kocky. Potom ich scedíme, cibuľu očistíme, nakrájame najemno, restujeme dozlatista, pridáme cesnak, sójové kocky a mletú červenú papriku. Podlejeme bujónom a necháme 15 minút povariť, potom nalejeme smotanu a varíme ďalších 10–15 minút, podľa potreby zahustíme múkou alebo zredukujeme. Dochutíme.
  2. Z múky, vajec, zo štipky soli a z vody vypracujeme cesto na halušky, cez sito na halušky pretlačíme do vriacej osolenej vody. Keď sú hotové, dôkladne ich precedíme a orestujeme na masle.
  3. Aranžujeme podľa fantázie, paprikáš sa môže podávať aj s karlovarskou alebo kysnutou knedľou.