Smotanovo-kávový dezert

Smotanovo-kávový dezert
chillinka12Chillinka12, recept pridal: 6. septembra 2012 16:18Ďalšie jeho recepty

tento recept je velmi rýchli takže ho robím každú chvylu

Suroviny

18
porcií
15
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

v miske zmiešame smotany s cukrom a vanilkovým cukrom. ochutnáme a malo by to byt akurat sladké

2

vriacou vodou zalejeme kávu, pridáme Um (brandy) a asi 2 lyžice cukru

3

do plechu dáme prvú vrstvu keksíkov, trochu ich polejeme kávou aby sa napili a zatreme smotanovou plnkou, nato dáme zas keksíky, kávu, smotanu a tak dalej až neminieme veci, alebo kým sa nám to zmestí do plechu množstvo keksíkov ktoré bude treba závisí od veľkosti plechu kto by chcel viac plnky može dat aj 5-6 smotán, alebo pridat k 4 smotanám šlahačku vyšlahanú
Smotanovo-kávový dezert - obrázok 3

4

po doukladani posypeme grankom a dáme do chladu nech sa keksíky dobre nasiaknu



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • afataga, 6. septembra 2012 o 17:29
    toto s tiramisu nema spolocne vobec nic, ale moze to bat dobre, len by som nazvala nejako inak


  • megginr, 6. septembra 2012 o 18:11
    skor keksikovy kolac :)


  • oldomachac, 6. septembra 2012 o 18:30
    ja sa k receptu vyjadrit nechcem, ale......,,tento recept je velmi rýchli a ani nieje drahý, takže ho robím každú chvylu ", k tejto vete,.............. niet co dodat, dobru chut,


  • sladkacokolada, 6. septembra 2012 o 20:04
    naozaj Tiramisu?


  • chillinka12, 6. septembra 2012 o 20:30
    neviem, my ho doma voláme tiramisu, lebo zložením mi príde ako jeho lacnejšia verzia :) ale zmenila som názov, dakujem za upozornenie


  • angiek, 6. septembra 2012 o 20:43
    uz ste trapni niektori s tymi nazvami ako co sa ma volat...


  • violetacamorova, 7. septembra 2012 o 01:08
    Pochúťka a rýchlo spravené, každý si môže svoj receptík pomenovať ako chce aj ja mám recept na jablkové tiramisu a s tiramisu to má spoločné iba piškóty, :) Pridala si dnes dobré recepty, všetky som si uložila.


  • rein, 7. septembra 2012 o 05:21
    Ja si ho tiež ukladám pod názvom Kávová Chillinka.


  • karolka, 7. septembra 2012 o 07:06
    Že by toto bol rýchly recept? Naukladať tam tie keksíky, to je "papračka" a potom ešte čakať, kým keksíky nasiaknu? To by som každú chvíľu nerobila.


  • martamm, 7. septembra 2012 o 09:24
    Cio je na tom zle, ze ho pomenovala tiramisu? Aj ja tak volam podobny kolacik a komu sa nazov nepaci, nemusi komentovat, cloveka to uz stve, ze sa tu baziruje na slovickach. Ide predsa o to, ze si dame namahu zverejnit recept a ci je "tiramisu", alebo "kolacik" to je snad vedlajsie, ved nie sme v spickovej talianskej restauracii. Len tolko som chcela na obhajobu autorky,,,


  • mama3chlapov, 7. septembra 2012 o 10:16
    vyzerá úžasne, veru nie vždy sa chce človeku vypekať cestá, robiť komplikované plnky a podobne. Môže chuťiť výborne. ďakujeme za receptík


  • afataga, 7. septembra 2012 o 10:42
    aha, takze komentovat mozem, len ked sa mi nieco paci? zaujimavy nazor, nevedela som, ze tu sa nesmie napisat nic, co je len trochu kriticke


  • mata3636, 7. septembra 2012 o 11:46
    @martamm - záleží na názve. ked budem chcieť robiť tiramisu a budem hľadať rcp, prečo by som sa mala prácne preklikávať medzi desiatkami rcp, podobných tomuto? nič proti tomuto rcp, robím podobné dezerty a sú veľmi chutné, ale naozaj to nie je tiramisu. raz sa tak volá určitý pokrm, má konkrétne suroviny a postup prípravy a basta, všetko ostatné je fejk a nemá právo niesť originálny názov. všetko má svoje meno, ľudia, zvieratá, veci... práveže treba bazírovať na slovíčkach. naše, slovenské, si bránime a cudzie przníme.


  • nazarboncuk, 7. septembra 2012 o 12:36
    Nemala by redakcia korigovať názvy receptov, pravopis atď? Viem, že je to pre nich náročné, lebo príspevkov je veľa, ale predsa. Lebo tu bolo mnoho zbytočných konfliktov a diskusíí na tieto témy. Pamätám si, že keď som pridala svoj prvý recept, pred uverejnením ma upozornili, že recept nepatrí do kategórie, do ktorého som ho pôvodne zaradila. Až keď som to opravila, recept mi uverejnili.


  • afataga, 7. septembra 2012 o 13:27
    no hura, takze nie som osamotena so svojim nazorom :-) napriek tomu si myslim, ako som uz napisala vyssie, ze kolacik vyzera byt dobry, robievam podobne


  • marcy, 7. septembra 2012 o 13:40
    viac tomu receptu pasuje posledný názov .....si šikuľka,vynaliezavá, partner sa má pri Tebe :o)


  • chillinka12, 7. septembra 2012 o 14:30
    nieje to papračka, ved keksíky sa tam len nahádžu ak ked budú prekryté nevadí, zalejú sa, natrú a tak ďalej a kým sa chladí robím si iné veci :) príprava je jednoduchá a rýchla, ale chvíľu čakať kým sa koláč bude jest sa musí čakať skoro vždy :)


  • broninka, 7. septembra 2012 o 15:40
    nedaj sa znechutiť komentármi, vyzerá fajnový, ukladám si ho a určite vyskúšam :-)


  • jeka, 7. septembra 2012 o 21:47
    Diečatá prečo sa handrkujete,viete koľko je tu rovnákych receptov, ale pod rôznými názvami a zatiaľ som ešte ani jednej z vás to nevyčítala.myslím si ,že tu nejde či je to tiramisu alebo smotanový koláčik,ale o to ,že sa dievča snaží niečo upiecť,uvariť a chce sa s tým podeliť aj s vami.Ja si myslím,že aj vy ste boli také v jej veku.Ospravedlňujem sa vopred za svoj názor.


  • olga42, 8. septembra 2012 o 20:19
    Mila Chilinka si veľmi šikovná držim ti palce.Menie prečo niekomu vadí názov.


  • chillinka12, 8. septembra 2012 o 21:10
    Ďakujem za pozitívne komentáre :D


  • salinka, 8. septembra 2012 o 22:04
    To sa bude velmi pacit mojej maskrtnej dcere:-)


  • nechtarka, 10. septembra 2012 o 19:24
    hneď ako som tento recept našla, musela som ho vyskúšať! Urobila som tak prekvapenie rodičom a snúbencovi. :) Veľmi dobrý rcp! Ja som ešte do plnky pridala kakao...;)


  • medovnicek, 10. septembra 2012 o 19:39
    mám rada takéto dezerty a myslím si, že si takýmito všelijakými diskusiami len uberáme energie, ktorú by sme vedeli uplatniť aj inde...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist