Smotanová torta

barborqua - fotkabarborqua, 31. júla 2011

Suroviny

5(banánov) alebo banány
1 l
350 g
100 g




Postup

  1. 1

    Smotanu zmiešajte s cukrom a prípadne oslaďte .Nechajte odstáť, aby sa cukor rozpustil a zamiešajte.Tortovú formu vyložte piškótami , na ne dajte vrstvu smotany tak,aby boli piškóty zakryté,ale ich povrch vytŕčal .Dajte vrstvu na plátky pokrájaného ovocia,zakryte trochou smotany tak, aby sa zaplnili medzery medzi plátkami ovocia. Poukladajte ďalšiu vrstvu piškót ,smotany a ovocia, pokiaľ nezaplníte formu alebo neminiete smotanu.Vrchnú vrstvu by mali tvoriť piškóty zakryté smotanou.Formu zakryte potravinárskou fóliou a dajte na 24 hodín do chladničky stuhnúť. Je hotovo môžeme servírovať s troškou granko sirupu ako ozdobu na vrch sa mi to osvedčilo vyzerá to esteticky na 5-*****!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia