Slovenská hymna (nech bože dá)

Autor receptu: rein

Z tajných zdrojov

6
porcií
45 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Postup

  1. Na slaninke nakrájanej na drobno si opražíme cibuľku do ružova
  2. Medzitým si mäso nakrájame na plátky,vyklepeme,osolíme a potrieme paradajkovým pretlakom na ktorý sme použili dve polievkové lyžice a ten sme premiešali s mletým korením a roztľlčeným cesnakom.Na mäso poukladáme plátky slaniny a urobíme rolky,ktoré zošpendlíme,kto čo má po ruke.
  3. asi takto
  4. Opražíme z prudká do ružová a odstavíme
  5. Na pekáč poukladáme závitky,obložíme kyslou kapustou(domácou) a polejeme výpekom z mäsa
  6. Na vrch si postupne ukládame cibuľu nakrájanú na kolieska,zemiaky na kolieska(cca 5 mm) a stále opakujeme
  7. Z pretlaku,čo nám zostal ,si rozmiešame s čierným pivom,soľou,mletým korením a po zemiakoch rovnomerne polejeme.
  8. Do vyhriatej rúry dáme piecť pri teplote 200st.c zakryté na 60 minút a odkryté zapečieme cca 30 minút