Slovenská hymna (nech bože dá)
Autor receptu: rein
Z tajných zdrojov
6 porcií |
45 minút príprava |
90 minút na 200 °C |
Postup- Na slaninke nakrájanej na drobno si opražíme cibuľku do ružova
- Medzitým si mäso nakrájame na plátky,vyklepeme,osolíme a potrieme paradajkovým pretlakom na ktorý sme použili dve polievkové lyžice a ten sme premiešali s mletým korením a roztľlčeným cesnakom.Na mäso poukladáme plátky slaniny a urobíme rolky,ktoré zošpendlíme,kto čo má po ruke.
- asi takto
- Opražíme z prudká do ružová a odstavíme
- Na pekáč poukladáme závitky,obložíme kyslou kapustou(domácou) a polejeme výpekom z mäsa
- Na vrch si postupne ukládame cibuľu nakrájanú na kolieska,zemiaky na kolieska(cca 5 mm) a stále opakujeme
- Z pretlaku,čo nám zostal ,si rozmiešame s čierným pivom,soľou,mletým korením a po zemiakoch rovnomerne polejeme.
- Do vyhriatej rúry dáme piecť pri teplote 200st.c zakryté na 60 minút a odkryté zapečieme cca 30 minút
|