Slonie žrádlo

Autor receptu: tinca

Rýchle pohostenie pre hladošov.

2-3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si pripravíme kečupový dresing a to z uvedených surovín v miske nad parou, za neustáleho miešania. Trvá to cca 5 min. Necháme ho úplne vychladnúť. Uvaríme si vajíčka na tvrdo, tie necháme tiež vychladnúť.
  2. Na hrubom strúhadle si nastrúhame vajíčka,salámu a kyslé uhorky. Pridáme na drobno nakrájené jarné cibuľky,jemne osolíme a okoreníme. Pridáme vychladnutý dresing. Nakoniec pridáme majonézu a zľahka všetko premiešame. Veľa nemiešať, aby nevznikla kaša!
  3. Podávame s bagetkou, alebo dobrým chlebíkom. Jedlo môžeme podávať aj ako predjedlo trebars na šalátovom liste, alebo ako rýchlu večeru so zeleninou. RADA NAVYŠE: chutí aj s nugetkami http://varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-nugetky-fotorecept/8779-recept.html. Tiež môžeme tento šalát využiť aj ako prílohu na studené misy, pod ruské vajíčka a pod.