Foto: bebetko
Viem ze to nieje ziadny zazracny a novy recept a asi podbnych je tu velmi vela, no najviac ma na nom fascinuje ta uzasna, Zobraziť celý popisViem ze to nieje ziadny zazracny a novy recept a asi podbnych je tu velmi vela, no najviac ma na nom fascinuje ta uzasna, mokra, a neksutocne jednoducha piskota, bez mixovania ci vacsieho neporiadku a da sa dat na nu cokolvek a stale chuti fantasticky, ale to uvidite az vyskusate. :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Piškóta: | |
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
3 PL |
|
Plnka: | |
1/2 l |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
3 ks |
|
250 g |
|
Želatína : | |
|
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
V miske si zmiesame vsetky suche suroviny na piskotu a potom vlejeme mlieko, olej a rozbijeme vajicko. Poriadne to spolu premiesame, Cesto je redsie tak sa nezlaknite mato tak byt. Pripravime si plech ktory vymazeme tukom a vysypeme mukou, a pecieme v prehriatej rure na 180 °C cca 25 minut, musite si to kontrolovat podla svojej rury.
-
2
Ked je piskota upecena, nechame ju vychladnut a potrieme lekvarom, ja som pouzila marhulovy.
-
3
Kym sa mi piekla piskota, uvarila som si puding zo zlateho klasu. Nechala som ho vychladnut a nasledne do neho vmiesala tvaroh a termix. Samozrejme pouzit mozete akykolvek podla seba, ja som spravila na styl co dom dal.... :D A potom na neho poukladala slivky, kedze som nasla len tie :) ale najviac mi chuti s broskynovou verziou.
-
4
Zo zlateho klasu, a stavy z kompota ktoru som doliala vodou do pol litra som si uvarila zelatinu.
-
5
Uz len zelatinu nalejeme na kolacik a nehame stuhnut.
@Bebetko , /neviem, prečo nie Babetko?/, pekný, jednoduchý päťhviezdičkový recept.