Slivkáč (fotorecept)

Autor receptu: bebetko

Viem ze to nieje ziadny zazracny a novy recept a asi podbnych je tu velmi vela, no najviac ma na nom fascinuje ta uzasna, mokra, a neksutocne jednoducha piskota, bez mixovania ci vacsieho neporiadku a da sa dat na nu cokolvek a stale chuti fantasticky, ale to uvidite az vyskusate. :)

12
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. V miske si zmiesame vsetky suche suroviny na piskotu a potom vlejeme mlieko, olej a rozbijeme vajicko. Poriadne to spolu premiesame, Cesto je redsie tak sa nezlaknite mato tak byt. Pripravime si plech ktory vymazeme tukom a vysypeme mukou, a pecieme v prehriatej rure na 180 °C cca 25 minut, musite si to kontrolovat podla svojej rury.
  2. Ked je piskota upecena, nechame ju vychladnut a potrieme lekvarom, ja som pouzila marhulovy.
  3. Kym sa mi piekla piskota, uvarila som si puding zo zlateho klasu. Nechala som ho vychladnut a nasledne do neho vmiesala tvaroh a termix. Samozrejme pouzit mozete akykolvek podla seba, ja som spravila na styl co dom dal.... :D A potom na neho poukladala slivky, kedze som nasla len tie :) ale najviac mi chuti s broskynovou verziou.
  4. Zo zlateho klasu, a stavy z kompota ktoru som doliala vodou do pol litra som si uvarila zelatinu.
  5. Uz len zelatinu nalejeme na kolacik a nehame stuhnut.