Slimáky s Pestom

lulu88 - fotkalulu88, 14. novembra 2012
Slimáky s Pestom
Foto: lulu88

Tieto párty jednohubky robíme doma takmer vždy keď už nevieme čo vymyslieť. :) Zjedia sa hneď, príprava je jednoduchá a je milión spôsobov ako Zobraziť celý popisTieto párty jednohubky robíme doma takmer vždy keď už nevieme čo vymyslieť. :) Zjedia sa hneď, príprava je jednoduchá a je milión spôsobov ako ich spraviť, tento mne osobne chutí najviac. :)

50 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

 jemne nasekaná
1 ks




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto si rozvaľkáme na obdĺžnik.

  2. 2

    Na to natrieme jeden a pol syrokrému, potrieme Pestom (môže byť akékoľvek ale petržlenové alebo bazalkové je najlepšie), na to poukladáme šunku (čo dá chladnička :-P), na to poukladáme plátkový syr (áno aj syrokrém aj syr, slimáky budú šťavnatejšie), na to pokrájame na drobno čerstvú bazalku (ak nie je čerstvá nevadí).

  3. 3

    Po dlhšej strane lístkového cesta ho začneme rolovať. Ide to trocha ťažšie musíte sa s tým pobaviť a urobiť z toho rolku. Zabalíte do alobalu a dáte na 1-2 hodinky do chladničky (cesto aj syr trocha stuhne a bude sa lepšie krájať).

  4. 4

    Potom rozbalíte a nakrájate na malé kolieska, ktoré sú hrubé asi pol centrimetra a poukladáte na plech, na ktorom mteš položený papier na pečenie. Potriete vajíčkom a posypete provensálským korením. Dáte piecť na 200°C asi na 15-20 minút. Slimáky treba sledovať pokiaľ nebudú mať zlatistú farbu.

  5. 5

    Hotovo, už len rýchlo zjesť :) U nás je to tak do 5 minút :D

Diskusia k receptu

eria255
Lulu podobné robím,ale z kysnutého cesta...je toho viac a plnky obmienam podľa toho čo dá chladnička...mnam vyzerajú lákavo:)
tanulik
Podobné slimáky robím aj ja. Minule však v obchode nemali lístkové cesto tak som vyskúšala pizzové a boli výborné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia