Slepačia polievka Ujházy
Autor receptu: redakcia
Postup- Do veľkého hrnca dáme očistenú,
vypitvanú sliepku aj
s drobkami, ale bez pečene,
pridáme hovädzie mäso, prípadne
aj hovädzie alebo
teľacie kosti. Zalejeme vodou a na miernom ohni
pomaly varíme.
- Po 30 minútach
varenia pozbierame
penu vytvorenú na povrchu
polievky, pridáme očistenú
a nakrájanú koreňovú
zeleninu, vývar osolíme, pridáme
šampiňóny, nakrájanú
zelenú papriku, paradajkový
pretlak, nastrúhaný
cesnak a cibuľu nakrájanú
nadrobno, okoreníme mletou
červenou paprikou, celým
čiernym korením a prikryté
varíme, až kým všetko mäso
nezmäkne – asi 3 hodiny.
- Do polievky môžeme pridať
aj nakrájané fazuľové
struky, zelený hrášok a čerstvú
paradajku.
- Keď je mäso
uvarené, najprv pozbierame
tuk z povrchu, potom mäso
a kosti vyberieme, mäso
vykostíme a spolu s koreňovou
zeleninou nakrájame na
rezance a malé kúsky.
- Vývar
precedíme do misy, vložíme
doň nakrájané mäso a zeleninu,
prípadne pridáme
aj rezance alebo pečeňové
knedličky uvarené osobitne
v osolenej vode.
- Krátko povaríme
a posypeme nasekanou
zelenou petržlenovou vňaťou
alebo pažítkou.
|