Slávky v smotanovo krémovej omáčke
Autor receptu: ethanel
Tento recept je velmi obľúbený a jednoduchý, pamätám keď som ich pripravil po prvý
krát a moja manželka sa vyjadrila stručne,, fúuuj tak toto do huby nedám, ved sa to
podobá na ... :) ,, stačilo ochutnať a potom otravovala tak často ako sa dalo že by si
dala slávky ... fotografie pochadzajú z čias keď som ešte len s fotením začínal teda 3
roky staré odvtedy ma ich nenapadlo fotiť ale keď budú nové fotografie tak ich
zmením.
2-3 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Slávky očistíme, umyjeme pod studenou tečúcou vodou ,, pri čistení vždy poklepte otvorenou slávkou po stole a ak sa nezačne zatvárat treba ju vyhodiť ,,
- Na drobno si nakrájame šalotku, speníme ju na masle a oleji, pridáme slávky premiešame, podlejeme asi tak 125ml suchého aromatického vína a dusíme za občastného pretrepania 5 - 10 minút ,, slávky sa musia otvorit ,, neotvorené treba vyhodiť !!!
- Keď sú slávky podusené pridáme smotanu, korenie, soľ, petržlenovú vnať a prehrejeme ,, nie vrieť ,,vývar by mal chutit a cítit po víne a typickej chuti slávok.
Najlepšie podávať s čerstvou horúcou bagetou a bielym vínom ja k ním milujem Sauvignon Blanc ,,Saint Clair ,,
Prajem dobrú chuť priatelia ...