Foto: 2010
Grecky slany kolac Kolokithopita v listkovom ceste -filo-phylio z tekvice a ovcieho syra feta.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Tekvicu tvrdu nakrajame na kusky polejeme olivovym olejom a dame na plech upiect do makka , a po vybrati z truby roztlacime spravime z nej pyre.( mozeme aj uvarit vo vode). Ale da sa aj len nastruhat , pockat a zliat stavu. Cibulu nakrajame na drobne kusky a na oleji spenime. Do misky pridame tekvicove pyre oprazenu cibulku, vajicka ovci syr feta , nastruhany muskatovy oriesok a na drobno nakrajane salviove listky ( podla chuti). sol a cerstve korenie. Poriadne premiesame .
- 2
Na vymasteny mensi plech dame tenku vrstvu phyllo 4-5 vrstiev -kazdu vrstvu natrieme roztopenym maslom a opakujeme kolko vrstviem chceme cca 4-5 natrieme tekvicovou plnkou a opakujeme phyllo a maslo cca 4-5 vrstiev. V rozohriatej rure pecieme do zlatista cca .45 minut podla druhu rury.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vela masla.Ja ho pouzivam aj na jablkovu strudlu .Osvedcilo sa mi.