Grecky slaný koláč z tekvice
Autor receptu: 2010
Grecky slany kolac Kolokithopita v listkovom ceste -filo-phylio z tekvice a ovcieho syra feta.
4 porcie |
20 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Tekvicu tvrdu nakrajame na kusky polejeme olivovym olejom a dame na plech upiect do makka , a po vybrati z truby roztlacime spravime z nej pyre.( mozeme aj uvarit vo vode). Ale da sa aj len nastruhat , pockat a zliat stavu.
Cibulu nakrajame na drobne kusky a na oleji spenime.
Do misky pridame tekvicove pyre oprazenu cibulku, vajicka ovci syr feta , nastruhany muskatovy oriesok a na drobno nakrajane salviove listky ( podla chuti).
sol a cerstve korenie.
Poriadne premiesame .
- Na vymasteny mensi plech dame tenku vrstvu phyllo 4-5 vrstiev -kazdu vrstvu natrieme roztopenym maslom a opakujeme kolko vrstviem chceme cca 4-5 natrieme tekvicovou plnkou a opakujeme phyllo a maslo cca 4-5 vrstiev.
V rozohriatej rure pecieme do zlatista cca .45 minut podla druhu rury.