Grecky slaný koláč z tekvice

Autor receptu: 2010

Grecky slany kolac Kolokithopita v listkovom ceste -filo-phylio z tekvice a ovcieho syra feta.

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Tekvicu tvrdu nakrajame na kusky polejeme olivovym olejom a dame na plech upiect do makka , a po vybrati z truby roztlacime spravime z nej pyre.( mozeme aj uvarit vo vode). Ale da sa aj len nastruhat , pockat a zliat stavu. Cibulu nakrajame na drobne kusky a na oleji spenime. Do misky pridame tekvicove pyre oprazenu cibulku, vajicka ovci syr feta , nastruhany muskatovy oriesok a na drobno nakrajane salviove listky ( podla chuti). sol a cerstve korenie. Poriadne premiesame .
  2. Na vymasteny mensi plech dame tenku vrstvu phyllo 4-5 vrstiev -kazdu vrstvu natrieme roztopenym maslom a opakujeme kolko vrstviem chceme cca 4-5 natrieme tekvicovou plnkou a opakujeme phyllo a maslo cca 4-5 vrstiev. V rozohriatej rure pecieme do zlatista cca .45 minut podla druhu rury.