Slaninkovo-tvarohová nátierka s medvedím cesnakom fotorecept
Foto: mariamka
Je tu zopár nátierok s medvedím cesnakom, väčšinou s čerstvým, čo je určite najzdravšie, ja som ho chvíľku orestovala na rozpraženej údenej slaninke, čím Zobraziť celý popisJe tu zopár nátierok s medvedím cesnakom, väčšinou s čerstvým, čo je určite najzdravšie, ja som ho chvíľku orestovala na rozpraženej údenej slaninke, čím dostal fajný šmak a po vychladnutí zmiešala s ochuteným tvarohom.
Suroviny
2 hrsť |
|
250 g |
|
2-3 PL |
|
2-3 PL (nakrájaná na kocky) |
|
2-3 plátok (nemusí byť) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (pažítka) |
|
1-2 PL |
|
Postup
-
1
Suroviny.
-
2
Slaninu pokrájame na drobné kocky a na miernom plameni rozškvaríme.
-
3
Pridáme nasekaný medvedí cesnak a necháme ho zatiahnuť. Je to rýchlovka. Keď sa sparí, odstavíme a necháme vychladnúť.
-
4
Tvaroh vymiešame dohladka, ak máme hrudkovitý, zriedime ho podľa potreby kyslou smotanou /jogurtom/, ja som si pomohla mixérom.
-
5
Premiestnime do misy, pridáme vychladnutý cesnak, natrhanú šunku, kôpor, soľ, korenie a pokvapkáme olivovým olejom.
-
6
Zľahka premiešame, mohli by sme nechať odstáť, a potom podávať, ale dá sa aj hneď.
-
7
Je to naozaj veľmi chutné, už len toho "macka" uloviť alebo dostať /viď ja/ :) prajem všetkým dobrú chuť...
aj @vsetkym ostatnym za povsimnutie, prip. pochvaly :) @kukulienka71 @margaretka28 @medovnicek som rada, ak sa natierka paci, "nedostatkovy" medvedi cesnak mozete nahradit spenatom, zihlavou, rukolou apod.
Veru by som sa cudovala Marianne, asi ano.. :)
Miriamka, olivovy olej nie je zdravy co sa tyka konzumacie, zdravy je skor na externe pouzitie, je to len zdravSIA varianta beznych olejov.. :) a tvaroh a smotana, to je asi rovnako ,,zdrave" ako slanina a sunka :) ak by si to uz chcela nazvat dietnym, bolo by vhodne pouzit biely jogurt, ale zdrave by to nebolo stale (mliecne vyrobky sposobuju najviac alergickych reakkcii v tele co sa tyka potravin, dopomahaju k prekysleniu organizmu, atd., a v kombinacii s masom a este aj mastnym to je pre telo ako atomovy vybuch..) :) :) :)
To je ,,choroba z povolania" moja reakcia na zdravu stravu a diety, len tak mi ten recept padol do oka, nechcela som rypat (ak sa niekoho dotklo sa ospravedlnujem), ale asi je to tak ako pises Ty, Marianne, ze by som sa cudovala co vsetko tu je zdrave, a tym padom teda moja pripomienka uplne straca pointu. Tymto nechcem nikomu brat tuto pochutku (a ine) z taniera, len nemam rada ak niekto oznacuje za zdrave nieco, co v skutocnosti nielenze zdrave nie je, ale este aj zdraviu skodi :)
Ze Vam to chuti, to uz je samozrejme ina vec, to ma za nasledok napr. aj glutaman, a ina chemia ktora je napustana do nezdravych veci - prave preto su vacsinou najnezdravsie jedla tie najchutnejsie, a clovek ich uprednostni :) uf ufff, ale to by som tu napisala celu esej o tomto, tak sa este raz ospravedlnujem za vlastne bezpredmetnu pripomienku, lebo to by som asi ozaj musela reagovat na 99% receptov :D :D :D
DObru chut Vam prajem bez ohladu na to ci je to zdrave alebo nie, je to kazdeho osobne rozhodnutie :)
Nikto sa ale nestravuje zdravo na 100% aj ked o tom vedomosti ma - ani ja nie :D ale ja mam zas stastie, ze vzhladom k tomu ze zijem sama, nikto ma v strave neobmedzuje takze si kludne mozem jest zdravo kolko chcem :D :D na druhej strane, moj priatel je absolutny priklad toho, ako sa nezdravo stravovat, zakladom v ich kuchyni je - co najviac masti a oleja, vela cukru a sladkeho, a 90% jedal vyprazanych.. Myslim ze to uz by aj ludia odtialto povazovali za nezdrave :) :) :) :)
,,Skoda" ze nejem maso, takze Tvoj receptik neochutnam, ale kazdopadne ma to nakoplo na to, ze si urobim nieco kôprove :)