Slaninkovo-tvarohová nátierka s medvedím cesnakom (fotorecept)
Autor receptu: mariamka
Je tu zopár nátierok s medvedím cesnakom, väčšinou s čerstvým, čo je určite najzdravšie,
ja som ho chvíľku orestovala na rozpraženej údenej slaninke, čím dostal fajný šmak a po
vychladnutí zmiešala s ochuteným tvarohom.
Postup
- Suroviny.
- Slaninu pokrájame na drobné kocky a na miernom plameni rozškvaríme.
- Pridáme nasekaný medvedí cesnak a necháme ho zatiahnuť. Je to rýchlovka. Keď sa sparí, odstavíme a necháme vychladnúť.
- Tvaroh vymiešame dohladka, ak máme hrudkovitý, zriedime ho podľa potreby kyslou smotanou /jogurtom/, ja som si pomohla mixérom.
- Premiestnime do misy, pridáme vychladnutý cesnak, natrhanú šunku, kôpor, soľ, korenie a pokvapkáme olivovým olejom.
- Zľahka premiešame, mohli by sme nechať odstáť, a potom podávať, ale dá sa aj hneď.
- Je to naozaj veľmi chutné, už len toho "macka" uloviť alebo dostať /viď ja/ :) prajem všetkým dobrú chuť...