Recept mám z časopisu "Život" a dneska som ho vyskúšala prvykrát. A kedže dcérka mi velmi rada pomáha, tak sme si spravili príjemné popoludnie Zobraziť celý popisRecept mám z časopisu "Život" a dneska som ho vyskúšala prvykrát. A kedže dcérka mi velmi rada pomáha, tak sme si spravili príjemné popoludnie pri takejto zábavke a oplatilo sa, je to mňamka ;)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 250g |
|
| 200g |
|
| 2 |
|
| 2 polievkové lyžice |
|
| 1/2 lyžičky |
|
| Plnka: | |
| 150g |
|
| 2 |
|
| 150g môže byť aj udenný |
|
| 1/2 polievkovej lyžice |
|
Postup
-
1
Nachystáme si potrebné suroviny
-
2
Múku preosejeme, pridáme postrúhané maslo, vajíčka, soľ a smotanu. Vypracujeme hladké cesto a dáme ho krátko odležať.
-
3
Potom cesto natenko rozvaľkáme a povykrajujeme kolieska.
-
4
Pripravíme si plnku: Tvaroh dobre vymiešame so žĺtkami.
-
5
Pridáme najemno postruhaný syr, krupicu.
-
6
A napokon zľahka zapracujeme z bielkov ušlahaný tuhý sneh.
-
7
Okrúhle formičky vymastíme
-
8
Povkladáme do nich kolieska z cesta
-
9
A na každé natrieme vrstvu plnky (nie doplna)
-
10
Náš tip: Zopár sme vyskúšali aj takto s (domácim) kečupom, syrom a bazalkou
- 11
Formičky poukladáme na plech a dáme do vyhriatej rúry. Upečieme do zlatista (v plynovej rúre asi tých 20 minút)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 11









@alexola , ďakujem:))