Slané kapustníky

Autor receptu: jokin

Tento recept mám od margaretky28, iba ho robím na slano, nakoľko som diabetik a sladké (nesmiem). Nám chutia aj takto.

20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Suroviny som nepísal nakoľko každá kuchtička a kuchárik má svoj osvedčený recept na kysnuté cesto tak to považujem za zbytočné. Ja robím tak že všetky tekuté suroviny spolu zmiešam aj z vykysnutým kváskom.
  2. tu je už aj kvások.
  3. Tekuté suroviny nalejem do múky v ktorej mám zamiešanú soľ.
  4. a začnem miesiť miesim do tej doby kým nieje ruka aj nádoba čistá.
  5. cesto teraz môže spokojne kysnúť a ja sa pustím do výroby plnky. Najskôr si pokrájam kapustu na jemno a trochu ju nasolím aby pustila vodu.
  6. Kým kapusta odvodňuje, tak si nakrájam prerastenú slaninku a cibuľku a dám na panvicu robiť.
  7. Keď mám cibuľku aj slaninku pekne opečené pridám k nim kapustu z ktorej som vytlačil vodu. Pridám drvenú rascu, sušený cesnak, mleté čierne korenie, trochu umelého sladidla, tí čo nemajú cukrovku tak samozrejme môžu použiť cukor a trochu octu. Za občasného miešania všetko dusím.
  8. Keď už je kapusta skoro mäká tak ju odokryjem a pokračujem kým nemám kompaktnú zmes bez vody.
  9. Kým dorobím kapustu tak mi pekne nakysne cesto. Cesto rozvalkám, povykrajujem z neho kruhy 9 cm vykrajovátkom tieto naplním presne tak ako to robí margaretka28 v jej vydarenom recepte kapustníkov. Pečiem kým nie sú pekne zapečené cca 20 minút pri 180. Teplota je iba orientačná ja mám plynovú trúbu. margaretka28 ešte raz ďakujem za Tvoj recept ktorí mi bol vzorom a pripomenula si mi ním dávno zabudnutú pochúťku. Prajem všetkým dobrú chuť.