Cesnakové pečivo
Cesnakové pečivo

Slané cesnakové pečivo fotorecept

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 23. februára 2024
15-20 minút
na 210 °C

Suroviny

500 g
1 bal.
10 g
15 g
40 ml
300 ml vlažná
Na potretie:
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme kvások. Do misky dáme práškový cukor, droždie a prilejeme asi 100 ml vlažnej vody. Necháme postáť asi 10-15 minút, aby kvások narástol.

  2. 2

    Medzitým do väčšej misky navážime múku a pridáme k nej soľ. Vlejeme hotový kvások, olej a postupne pridávame zvyšnú vlažnú vodu. Vymiesime cesto, prikryjeme ho utierkou a necháme v teple kysnúť asi 30 minút. (Cesto bude trochu lepkavé, ale také má byť.)

  3. 3

    Po vykysnutí cesto rozdelíme na 16 rovnakých buchtičiek a každú len trošičku po povrchu naolejujeme. Takto sa nám budú lepšie vaľkať.

    Slané cesnakové pečivo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jednu za druhou rozvaľkáme a zrolujeme do dlhých paličiek.

    Slané cesnakové pečivo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ukladáme na plech s papierom na pečenie.

    Slané cesnakové pečivo (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme na 210 °C 15-20 minút, kým nechytia farbu. Hotové pečivo ešte horúce potrieme olejom zmiešaným s cesnakom a posypeme hrubou morskou soľou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia