Slaná torta z baklažánových ruží (fotorecept)

Autor receptu: padr

Ďalšia moja inšpirácia z talianskej kuchyne, ideálne ako ľahká rodinná večera.

Suroviny

Postup

  1. Cesto :všetko vymiešame ,rozdelíme na polovicu a necháme kysnúť cca 1 hodinu
  2. plnka: pokrájanú cibuľu a cesnak dáme smažiť, medzi tým olúpeme a nakrájame na malé kocky baklažány, keď je cibuľa usmažená pridáme baklažán, osolíme a okoreníme a dusíme do polomäkka.
  3. potom pridáme pokrájané cherry paradajky, prehrejeme a odstavíme.
  4. vykysnuté cesto vyváľame na veľkosť cca 60 x 40 cm , potrieme polovicou plnky a pridáme 125 g na kúsky pokrájanej mozzarelly
  5. stočíme
  6. nakrájame na 3-4 cm veľké kúsky a uložíme do tortovej formy a necháme kysnúť.
  7. zopakujeme aj s druhou polovicou cesta
  8. pred pečením potrieme rozšlahaným vajcom, a pečieme pri cca 180 stupňoch.
  9. dobrú chuť