Foto: diabambulka
Obľúbený koláčik môjho manžela :-)
porcií
na 160 °C
Suroviny
Cesto : | |
4 ks |
|
4 PL |
|
6 PL |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
a múka na vymastenie plechu |
|
Gaštanová plnka : | |
1 ks |
|
125 g |
|
3 PL |
|
300 ml |
|
1 ks |
|
Karamelová plnka : | |
300 ml |
|
2 ks |
|
3-4 PL |
|
Ďalej potrebujeme : | |
namáčané v káve |
|
alebo: | |
nakrájané na kolieska |
|
|
|
alebo: | |
strúhaná na ozdobu |
|
Postup
-
1
Cesto : Celé vajcia vyšľaháme. Pridáme olej, múku, kypriaci prášok a kakao. Premiešame a nalejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme pri teplote 160 °C 20 minút. Po vychladnutí cesto natrieme gaštanovou plnkou, naň poukladáme piškóty namáčané v káve, alebo nakrájané banány. Vrch koláčika natrieme karamelovou šľahačkou a môžeme ozdobiť grankom, alebo nastrúhanou čokoládou.
-
2
Gaštanová plnka : Z mlieka a vanilkového pudingového prášku uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť. Maslo, práškový cukor a gyštanové pyré spolu vymiešame a primiešame do vychladnutého pudingu.
- 3
Karamelová šľahačka : Cukor upálime na karamel, zalejeme ho mliekom a rozmiešame. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého karamelového mlieka vysypeme šľahačky v prášku a vyšľaháme hustú šľahačku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
tak nech vám všetkým chutí, škoda, že sa nedá kúsok poslať, hneď by som Vám poslala na koštovku :-)
pekný deň všetkým varecháčikom :-)