Sladké gaštanové pokušenie

Autor receptu: diabambulka

Obľúbený koláčik môjho manžela :-)

12
porcií
20 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto : Celé vajcia vyšľaháme. Pridáme olej, múku, kypriaci prášok a kakao. Premiešame a nalejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme pri teplote 160 °C 20 minút. Po vychladnutí cesto natrieme gaštanovou plnkou, naň poukladáme piškóty namáčané v káve, alebo nakrájané banány. Vrch koláčika natrieme karamelovou šľahačkou a môžeme ozdobiť grankom, alebo nastrúhanou čokoládou.
  2. Gaštanová plnka : Z mlieka a vanilkového pudingového prášku uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť. Maslo, práškový cukor a gyštanové pyré spolu vymiešame a primiešame do vychladnutého pudingu.
  3. Karamelová šľahačka : Cukor upálime na karamel, zalejeme ho mliekom a rozmiešame. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého karamelového mlieka vysypeme šľahačky v prášku a vyšľaháme hustú šľahačku.