Sladké gaštanové pokušenie
Autor receptu: diabambulka
Obľúbený koláčik môjho manžela :-)
12 porcií |
20 minút na 160 °C |
Postup
- Cesto :
Celé vajcia vyšľaháme. Pridáme olej, múku, kypriaci prášok a kakao. Premiešame a nalejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme pri teplote 160 °C 20 minút.
Po vychladnutí cesto natrieme gaštanovou plnkou, naň poukladáme piškóty namáčané v káve, alebo nakrájané banány. Vrch koláčika natrieme karamelovou šľahačkou a môžeme ozdobiť grankom, alebo nastrúhanou čokoládou.
- Gaštanová plnka :
Z mlieka a vanilkového pudingového prášku uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť. Maslo, práškový cukor a gyštanové pyré spolu vymiešame a primiešame do vychladnutého pudingu.
- Karamelová šľahačka :
Cukor upálime na karamel, zalejeme ho mliekom a rozmiešame. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého karamelového mlieka vysypeme šľahačky v prášku a vyšľaháme hustú šľahačku.