Fazuľová polievka
Sladká fazuľová polievka s údeným mäsom
Autor receptu: kristina12321
Veľmi sýta, hustá a hlavne chutná polievka!
10 porcií |
20 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Deň vopred si do vody namočíme fazuľu.
Do hrnca dáme namočenú fazuľu, teplú vodu, bobkový list, korenie, klobásu a údené mäso. (Niekedy pridám aj kožu zo slaniny ale nemusí byť.)
Zatiaľ nesolíme.
- Keď je fazuľa z polovice mäkká, pridáme očistenú nakrájanú koreňovú zeleninu a zemiaky. V tomto kroku vyberiem z polievky údené mäso aj klobásu a nakrájam na menšie kúsky. Vložím späť do hrnca. Klobása pustí ešte farbu. Keď je všetko mäkké, pridáme soľ.
- Na panvici rozpálime olej, pridáme nakrájanú cibuľu, po chvíli cesnak. A orestujeme spolu. Zaprášime červenou sladkou paprikou a múkou. Pár sekúnd poopekáme a zalejeme cca 1dcl vody. Poriadne premiešame. Pridáme k polievke a necháme prejsť varom.
- Polievku dochutíme soľou, korením, prípadne ešte cesnakom a kto má rád chilli papričkou.
- Rezance uvaríme podľa návodu a podávame s polievkou.
Dobrú chuť!