Sladene Mlieko - Salko

Autor receptu: rogue123

Recept som nasiel na jednej zahr. stranke,..je to valstne originalna priprava,.. bez pridavania dodatocnej chemie, ktora sa pridava do potravin vyrobcom.

1
porcia
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mlieko nechame prevriet minutu, za stale miesania..znizime teplotu (ja pouzivam stupen 3 a 4 ) a pokracujeme v miesani (nesmie moc vriet, skoro vobec).. priblizne 60 minut..po tejto dobe by sa nam malo mnozstvo mlieka zmensit priblizne na polovicu a menej..zavisi od teploty a rychlosti vyparovania vody z mlieka..pridame cukor a pokracujeme v miesani dalsich cca 30 minut a viac...doba tiez zavisi, aku hustotu chceme dosiahnut..cim dlhsie, tym hustejsie... z litra mlieka nam vyjde cca 500 ml salka..priprava nie je narocna, ale strasne zdlhava..takze kto chce vyskusat, nech si zvoli dobu, ked sa ozaj nudi alebo nema nic insie na robote :) Tip : - na zahustenie > lyzicka masla - na zriedenie > troska vody - ospravedlnujem sa za mäkčene a dĺžne.