Skvelý bezlepkový perník (fotorecept)

Skvelý bezlepkový perník (fotorecept)
Foto: andrea3
andrea3Andrea3, recept pridal: 3. júla 2011 15:46Ďalšie jeho recepty

Tento výborný perník som prvý krát ochutnala u kamarátky cukrárky. Musela som si vypýtať recept a nedalo mi, aby som ho nevyskúšala urobiť aj ako bezlepkový. Má veľmi jemnú a lahodnú chuť. Vyskúšajte !

Suroviny

20
porcií
60
minút
príprava
30
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si potrebné suroviny.
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 1

2

Kryštálový cukor si upálime na karamel. Pozor aby ste ho neupálili príliš. Necháme trochu vychladnúť.
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 2

3

Z bielkov vyšľaháme sneh.
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 3

4

Vymiešame žltka a cukor. Pomaličky prilievame upálený karamel.
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 4

5

Potom pridáme olej,múku s práškom do perníka a opatrne primiešame sneh.
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 5

6

Vylejeme na plech na pečenie, na ktorý sme položili papier na pečenie.
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 6

7

Pečieme na 200 C alebo na 170-160C v teplovzdušnej rúre. Či je upečený , vyskúšame špajlou. Potrieme džemom, aký máme radi a polejeme čokoládovou polevou.
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 7

8

Nakrájame a vychutnávame tú skvelú chuť :-)
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovensko má 17 rôznych názvov pre jeden malý kúsok uvareného čreva
Aký máme vlastne my Slováci vzťah k zabíjačkovým špecialitám, aké preferujeme chute, aké sú pre ten-ktorý kraj tie pravé jaternice, klobásy, tlačenky, čo vonia viac mužom a čo ženám a rezonuje ešte pojem zabíjačková sezóna medzi Dunajom a Tatrami tak, ako tomu bolo kedysi?

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist