Skvelý bezlepkový perník (fotorecept)

Skvelý bezlepkový perník (fotorecept)
Foto: andrea3
andrea3Andrea3, 36 ročná žena, Prievidza, recept pridala: 3. júla 2011 15:46Ďalšie jej recepty

Tento výborný perník som prvý krát ochutnala u kamarátky cukrárky. Musela som si vypýtať recept a nedalo mi, aby som ho nevyskúšala urobiť aj ako bezlepkový. Má veľmi jemnú a lahodnú chuť. Vyskúšajte !

Suroviny

20
porcií
60
minút
príprava
30
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si potrebné suroviny.
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 1

2

Kryštálový cukor si upálime na karamel. Pozor aby ste ho neupálili príliš. Necháme trochu vychladnúť.
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 2

3

Z bielkov vyšľaháme sneh.
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 3

4

Vymiešame žltka a cukor. Pomaličky prilievame upálený karamel.
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 4

5

Potom pridáme olej,múku s práškom do perníka a opatrne primiešame sneh.
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 5

6

Vylejeme na plech na pečenie, na ktorý sme položili papier na pečenie.
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 6

7

Pečieme na 200 C alebo na 170-160C v teplovzdušnej rúre. Či je upečený , vyskúšame špajlou. Potrieme džemom, aký máme radi a polejeme čokoládovou polevou.
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 7

8

Nakrájame a vychutnávame tú skvelú chuť :-)
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • alenafon, 3. júla 2011 o 18:22
    vyzerá výborne zajtra ho deťom upečiem


  • alenafon, 3. júla 2011 o 18:22
    vyzerá výborne zajtra ho deťom upečiem


  • andrea3, 3. júla 2011 o 20:46
    @alenafon ďakujem :) pokiaľ nebude bezlepkový, tak sa dáva hladká múka.


  • mariaklara, 4. júla 2011 o 00:23
    Ukladám si cez prázdniny sa bude hodiť. Vďaka.


  • lucylee, 4. júla 2011 o 08:36
    Ukladam


  • elisticka, 5. júla 2011 o 01:04
    super kolacik ukladam upecieme s dcerou bezlepkackou:-)))


  • marienka44, 5. júla 2011 o 10:23
    @Andrea3 ,mozem ubrat cukor praskovy? Vidí sa mi to vela, najma ak priratame 100 g cukor krystalovy na karamel. :-)


  • andrea3, 5. júla 2011 o 11:26
    @marienka44 koláčik nie je taký sladký, ako by sa zdalo. Ten kryštálový cukor tam pridá tú karamelovú príchuť. Ale ak chceš, môžes ubrať a potom daj vedieť, aký bol :)


  • gabriela37, 26. júla 2011 o 23:45
    super recept, urcite vyskusam. Dakujem.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Richard Noskovič: Kuchár by mal byť osobnosť
O tom, že aj mimo Bratislavy sa dajú na Slovensku nájsť kvalitné reštaurácie s inovatívnou kuchyňou nás v rozhovore presvedčil šéfkuchár Richard Noskovič z RESIDENCE HOTEL & CLUB na Donovaloch.

Prašičkove ličnice
Bola posledná májová nedeľa a na Ľubľanskom hrade sa už degustovali posledné súťažné vzorky vína. Päťdesiaty siedmy ročník medzinárodného konkurzu vín bol už za nami.

Európske gastronomické dedičstvo (2. časť)
Prečítajte si o gastronomických špecialitách z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 27/2015: Varíme s pivom a k pivu Varíme s pivom a k pivu
Časopis Varecha v piatok 3. júla v denníku Pravda.


TOPlist