Skvelý bezlepkový perník (fotorecept)

Skvelý bezlepkový perník (fotorecept)
Foto: andrea3
andrea3Andrea3, recept pridal: 3. júla 2011 15:46Ďalšie jeho recepty

Tento výborný perník som prvý krát ochutnala u kamarátky cukrárky. Musela som si vypýtať recept a nedalo mi, aby som ho nevyskúšala urobiť aj ako bezlepkový. Má veľmi jemnú a lahodnú chuť. Vyskúšajte !

Suroviny

20
porcií
60
minút
príprava
30
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si potrebné suroviny.
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 1

2

Kryštálový cukor si upálime na karamel. Pozor aby ste ho neupálili príliš. Necháme trochu vychladnúť.
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 2

3

Z bielkov vyšľaháme sneh.
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 3

4

Vymiešame žltka a cukor. Pomaličky prilievame upálený karamel.
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 4

5

Potom pridáme olej,múku s práškom do perníka a opatrne primiešame sneh.
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 5

6

Vylejeme na plech na pečenie, na ktorý sme položili papier na pečenie.
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 6

7

Pečieme na 200 C alebo na 170-160C v teplovzdušnej rúre. Či je upečený , vyskúšame špajlou. Potrieme džemom, aký máme radi a polejeme čokoládovou polevou.
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 7

8

Nakrájame a vychutnávame tú skvelú chuť :-)
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • alenafon, 3. júla 2011 o 18:22
    vyzerá výborne zajtra ho deťom upečiem


  • alenafon, 3. júla 2011 o 18:22
    vyzerá výborne zajtra ho deťom upečiem


  • andrea3, 3. júla 2011 o 20:46
    @alenafon ďakujem :) pokiaľ nebude bezlepkový, tak sa dáva hladká múka.


  • mariaklara, 4. júla 2011 o 00:23
    Ukladám si cez prázdniny sa bude hodiť. Vďaka.


  • lucylee, 4. júla 2011 o 08:36
    Ukladam


  • elisticka, 5. júla 2011 o 01:04
    super kolacik ukladam upecieme s dcerou bezlepkackou:-)))


  • marienka44, 5. júla 2011 o 10:23
    @Andrea3 ,mozem ubrat cukor praskovy? Vidí sa mi to vela, najma ak priratame 100 g cukor krystalovy na karamel. :-)


  • andrea3, 5. júla 2011 o 11:26
    @marienka44 koláčik nie je taký sladký, ako by sa zdalo. Ten kryštálový cukor tam pridá tú karamelovú príchuť. Ale ak chceš, môžes ubrať a potom daj vedieť, aký bol :)


  • gabriela37, 26. júla 2011 o 23:45
    super recept, urcite vyskusam. Dakujem.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist