Skvelý bezlepkový perník (fotorecept)

Skvelý bezlepkový perník (fotorecept)
Foto: andrea3
andrea3Andrea3, recept pridal: 3. júla 2011 15:46Ďalšie jeho recepty

Tento výborný perník som prvý krát ochutnala u kamarátky cukrárky. Musela som si vypýtať recept a nedalo mi, aby som ho nevyskúšala urobiť aj ako bezlepkový. Má veľmi jemnú a lahodnú chuť. Vyskúšajte !

Suroviny

20
porcií
60
minút
príprava
30
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si potrebné suroviny.
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 1

2

Kryštálový cukor si upálime na karamel. Pozor aby ste ho neupálili príliš. Necháme trochu vychladnúť.
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 2

3

Z bielkov vyšľaháme sneh.
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 3

4

Vymiešame žltka a cukor. Pomaličky prilievame upálený karamel.
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 4

5

Potom pridáme olej,múku s práškom do perníka a opatrne primiešame sneh.
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 5

6

Vylejeme na plech na pečenie, na ktorý sme položili papier na pečenie.
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 6

7

Pečieme na 200 C alebo na 170-160C v teplovzdušnej rúre. Či je upečený , vyskúšame špajlou. Potrieme džemom, aký máme radi a polejeme čokoládovou polevou.
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 7

8

Nakrájame a vychutnávame tú skvelú chuť :-)
Skvelý bezlepkový perník (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Králik dedka Kosíka
V Skalici som si našiel manželku a do tohto kráľovského mesta podnes chodím rád. Sú tam dobrí a rázovití ľudia, dobré červené i biele víno, voňavučký trdelník a napokon i vyberaná gastronómia.

Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.

Ewout Eleveld: Na stôl u nás čakáte aj 2 mesiace
S kľudom Holanďana nám Ewout Eleveld – šéfkuchár holandskej Restaurant de Leest a hosť gastronomického kongresu Gastronomy Slovakia porozprával o svojej práci ocenenej tromi hviezdičkami od Michelina.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.


TOPlist