Skvelý bezlepkový perník (fotorecept)
Autor receptu: andrea3
Tento výborný perník som prvý krát ochutnala u kamarátky cukrárky. Musela som si vypýtať recept a nedalo mi, aby som ho nevyskúšala urobiť aj ako bezlepkový. Má veľmi jemnú a lahodnú chuť. Vyskúšajte !
20 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si potrebné suroviny.
- Kryštálový cukor si upálime na karamel. Pozor aby ste ho neupálili príliš. Necháme trochu vychladnúť.
- Z bielkov vyšľaháme sneh.
- Vymiešame žltka a cukor. Pomaličky prilievame upálený karamel.
- Potom pridáme olej,múku s práškom do perníka a opatrne primiešame sneh.
- Vylejeme na plech na pečenie, na ktorý sme položili papier na pečenie.
- Pečieme na 200 C alebo na 170-160C v teplovzdušnej rúre. Či je upečený , vyskúšame špajlou. Potrieme džemom, aký máme radi a polejeme čokoládovou polevou.
- Nakrájame a vychutnávame tú skvelú chuť :-)