Skvelý bezlepkový perník (fotorecept)

Autor receptu: andrea3

Tento výborný perník som prvý krát ochutnala u kamarátky cukrárky. Musela som si vypýtať recept a nedalo mi, aby som ho nevyskúšala urobiť aj ako bezlepkový. Má veľmi jemnú a lahodnú chuť. Vyskúšajte !

20
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny.
  2. Kryštálový cukor si upálime na karamel. Pozor aby ste ho neupálili príliš. Necháme trochu vychladnúť.
  3. Z bielkov vyšľaháme sneh.
  4. Vymiešame žltka a cukor. Pomaličky prilievame upálený karamel.
  5. Potom pridáme olej,múku s práškom do perníka a opatrne primiešame sneh.
  6. Vylejeme na plech na pečenie, na ktorý sme položili papier na pečenie.
  7. Pečieme na 200 C alebo na 170-160C v teplovzdušnej rúre. Či je upečený , vyskúšame špajlou. Potrieme džemom, aký máme radi a polejeme čokoládovou polevou.
  8. Nakrájame a vychutnávame tú skvelú chuť :-)