Foto: adkas
Skvele mandarinkove rezy. Naozaj. Uzasny pudingovo-tvarohovy krem doplneny mandarinkami na lahkej, nadychanej orechovej piskote a toto vsetko zavrsene slahackovou prikryvkou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
5 ks |
|
200 g |
|
250 g |
|
100 g |
|
2 KL |
|
200 ml vlazna |
|
stipka |
|
na plnku: | |
300-350 ml |
|
2 ks |
|
500 g ( u mna Quark) |
|
150-200 g |
|
100 g |
|
2 ks (maly) |
|
okrem toho: | |
2 ks |
|
300 ml |
|
na posyp |
|
Postup
-
1
bielka slahame so stipkou soli, kym nezacnu beliet. Pridame cukor a slahame, kym su bielka pekne biele, leskle a metlicky zanechavaju stopu. Pridame zltka, zaslahame ich na najnizsom stupni slahaca. Potom pridame orechy, vodu, preslahame.
-
2
nakoniec uz len rucne vmiesame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva.
-
3
Cesto vylejeme na plech ( 30cm x 40cm) vylozeny papierom na pecenie. Pecieme pri 180 stupnoch C 15-20 minut. Ked piskota vychladne, stiahneme z nej papier a vratime spat do plechu.
-
4
Mandarinky zlejeme a nechame odkvapkat. Do mandarinkovej stavy dolejeme mlieko do celkoveho mnozstva 500 ml. Dobre premiesame, aby sa stava z mandariniek spojila s mliekom. Ja varim puding tak, ze v mlieku si rozhabarkujem puding a za staleho miesania uvarim puding. Tak aspon mam istotu, ze mi neprihori:)
-
5
Do uvareneho ( velmi husteho) a este horuceho pudingu zaslahame maslo. Dobre rozmiesame a za obcasneho premiesania nechame vychladnut.
-
6
Medzitym si vymiesame tvaroh s praskovym cukrom.
-
7
Do vymiesaneho tvarohu v malych mnozstvach zaslahavame ochladeny puding.Po kazdej vrstve dobre preslahame celu masu.
-
8
Pridame dobre scedene mandarinky a rucne zamiesame. Ten krem je taky fantasticky, ze verte mi, mala som veru dost co robit, aby som ho vkuse neochutnavala:)
-
9
Hotovy krem nanesieme na upeceny, vychladeny korpus a rovnomerne rozotrieme. Odlozime do chladnicy zachladit.
-
10
Ked sa zakusok zachladi a plnka stuhne, vyslahame si praskovu slahacku podla navodu a potrieme nou vrch zakusku. Poprasime jemne nastruhanou cokoladou a vratime do chladnicky aspon na tri hodinky.
-
11
v reze
-
12
Dobru chut!
poslala mi fotecku zo svojej vylepsenej verzii tohoto skveleho zakusku