Skvelé mandarínkové rezy (fotorecept)

Autor receptu: adkas

Skvele mandarinkove rezy. Naozaj. Uzasny pudingovo-tvarohovy krem doplneny mandarinkami na lahkej, nadychanej orechovej piskote a toto vsetko zavrsene slahackovou prikryvkou.

32
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. bielka slahame so stipkou soli, kym nezacnu beliet. Pridame cukor a slahame, kym su bielka pekne biele, leskle a metlicky zanechavaju stopu. Pridame zltka, zaslahame ich na najnizsom stupni slahaca. Potom pridame orechy, vodu, preslahame.
  2. nakoniec uz len rucne vmiesame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva.
  3. Cesto vylejeme na plech ( 30cm x 40cm) vylozeny papierom na pecenie. Pecieme pri 180 stupnoch C 15-20 minut. Ked piskota vychladne, stiahneme z nej papier a vratime spat do plechu.
  4. Mandarinky zlejeme a nechame odkvapkat. Do mandarinkovej stavy dolejeme mlieko do celkoveho mnozstva 500 ml. Dobre premiesame, aby sa stava z mandariniek spojila s mliekom. Ja varim puding tak, ze v mlieku si rozhabarkujem puding a za staleho miesania uvarim puding. Tak aspon mam istotu, ze mi neprihori:)
  5. Do uvareneho ( velmi husteho) a este horuceho pudingu zaslahame maslo. Dobre rozmiesame a za obcasneho premiesania nechame vychladnut.
  6. Medzitym si vymiesame tvaroh s praskovym cukrom.
  7. Do vymiesaneho tvarohu v malych mnozstvach zaslahavame ochladeny puding.Po kazdej vrstve dobre preslahame celu masu.
  8. Pridame dobre scedene mandarinky a rucne zamiesame. Ten krem je taky fantasticky, ze verte mi, mala som veru dost co robit, aby som ho vkuse neochutnavala:)
  9. Hotovy krem nanesieme na upeceny, vychladeny korpus a rovnomerne rozotrieme. Odlozime do chladnicy zachladit.
  10. Ked sa zakusok zachladi a plnka stuhne, vyslahame si praskovu slahacku podla navodu a potrieme nou vrch zakusku. Poprasime jemne nastruhanou cokoladou a vratime do chladnicky aspon na tri hodinky.
  11. v reze
  12. Dobru chut!