Skoro ruža

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 12. marca 2012

Nič zložité no efekt je zaručený. Inšpiroval som sa podobnými receptami. Ja síce rád varím, ale čas je korenina, ktorú nerád používam. Čím menej Zobraziť celý popisNič zložité no efekt je zaručený. Inšpiroval som sa podobnými receptami. Ja síce rád varím, ale čas je korenina, ktorú nerád používam. Čím menej tým lepšie – takže som si to trochu zjednodušil. Použil som bravčové karé bez kosti - dá sa čokoľvek.

15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 Kg
4 až 5 ks
4 až 5 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Karé si nakrájame na tenšie rezne a rozklepeme a posolíme. Som odporca „búchania do mäsa“, no tu sa tomu nedá vyhnúť. Odkrojíme spodok kapie a opatrne vydlabeme jadierka, pozor aby sme neurobili dieru.

    Skoro ruža - obrázok 1
  2. 2

    Dvomi rezňami obalíme „kapiový pohárik“ a spojíme ich špáradlom, niťou, ihlou ... proste niečím aby to držalo spolu.

    Skoro ruža - obrázok 2
  3. 3

    Do vnútra vložíme 2-3 plátky šunky a rozbijeme jedno vajce. No a je to.

    Skoro ruža - obrázok 3
  4. 4

    Vložíme do rajnice, podlejeme, pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu, zvyšok kapie, zakryjeme a dusíme do mäkka. Spravidla je to hotové, keď zbelie vajíčko.

    Skoro ruža - obrázok 4
  5. 5

    Z výpeku si každý podľa chuti dorobí omáčku. Ako prílohu som zvolil „Light zemiakový šalát s mätou“ od @Janikbj, akurát nie s mätou ale s poľným šalátom.

    Skoro ruža - obrázok 5

Diskusia k receptu

kristina47
tak toto určite vyskúšam ,chuťovo sa nedá nič pokaziť a efekt úžasný.
afataga
nehnevaj sa, ale mne to pripomina nieco uplne ine :-)) ale moze to byt dobre
modrykamen
Stojí to za odskúšanie - mám rád netradičné jedlá. U mňa aj oči jedia.
jarunka
Dovtipne, paci sa mi to, ukladam, niekedy pre navstevu vyskusam.
valeri
Rybár a kuchár-pekár, veľmi sympatická kombinácia. Tvoj nápad je veľmi dobrý, až na to, že sa mi to páčilo (na vzhľad), len kým to nešlo do rúry :-))). Ale inšpirácia dobrá, namiesto rezňov to urobím zo šunky alebo nejakého nárezu a naplniť sa to dá všelijako, napr. zemiakovým šalátom, syrovou plnkou s varenými vajíčkami a pod. a ruže ostanú ružami. Napr. na studenej veľkonočnej mise obloženej mise.
rybarkuchar
@valeri - skúšal som to už viac krát a podarilo sa mi to tak 50 na 50. Hodne záleží na tvare papriky, na tom ako tenko je vyklepané karé - vhodnejšie je použiť 3 plátky a zviazať ich okolo papriky niťou. Treba si nájsť grif.
rulik
dobrý recept, ja som robil cez víkand niečo ako kuracie maffiny-formu na maffiny som vystlal dlhším plátkom dobrej slaniny a do toho som dal z kuracích pŕs taký závitok naplnený 1/4 fialovej cibule a potretý marinádou,výsledok bol taký, že to pekne držalo pokope a dalo sa to ľubovolne ozdobiť




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia