Skoro ruža
Autor receptu: rybarkuchar
Nič zložité no efekt je zaručený. Inšpiroval som sa podobnými receptami. Ja síce rád varím, ale čas je korenina, ktorú nerád používam. Čím menej tým lepšie – takže som si to trochu zjednodušil. Použil som bravčové karé bez kosti - dá sa čokoľvek.
15 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Karé si nakrájame na tenšie rezne a rozklepeme a posolíme. Som odporca „búchania do mäsa“, no tu sa tomu nedá vyhnúť. Odkrojíme spodok kapie a opatrne vydlabeme jadierka, pozor aby sme neurobili dieru.
- Dvomi rezňami obalíme „kapiový pohárik“ a spojíme ich špáradlom, niťou, ihlou ... proste niečím aby to držalo spolu.
- Do vnútra vložíme 2-3 plátky šunky a rozbijeme jedno vajce. No a je to.
- Vložíme do rajnice, podlejeme, pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu, zvyšok kapie, zakryjeme a dusíme do mäkka. Spravidla je to hotové, keď zbelie vajíčko.
- Z výpeku si každý podľa chuti dorobí omáčku. Ako prílohu som zvolil „Light zemiakový šalát s mätou“ od @Janikbj, akurát nie s mätou ale s poľným šalátom.