Skoro ruža

Autor receptu: rybarkuchar

Nič zložité no efekt je zaručený. Inšpiroval som sa podobnými receptami. Ja síce rád varím, ale čas je korenina, ktorú nerád používam. Čím menej tým lepšie – takže som si to trochu zjednodušil. Použil som bravčové karé bez kosti - dá sa čokoľvek.

15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Karé si nakrájame na tenšie rezne a rozklepeme a posolíme. Som odporca „búchania do mäsa“, no tu sa tomu nedá vyhnúť. Odkrojíme spodok kapie a opatrne vydlabeme jadierka, pozor aby sme neurobili dieru.
  2. Dvomi rezňami obalíme „kapiový pohárik“ a spojíme ich špáradlom, niťou, ihlou ... proste niečím aby to držalo spolu.
  3. Do vnútra vložíme 2-3 plátky šunky a rozbijeme jedno vajce. No a je to.
  4. Vložíme do rajnice, podlejeme, pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu, zvyšok kapie, zakryjeme a dusíme do mäkka. Spravidla je to hotové, keď zbelie vajíčko.
  5. Z výpeku si každý podľa chuti dorobí omáčku. Ako prílohu som zvolil „Light zemiakový šalát s mätou“ od @Janikbj, akurát nie s mätou ale s poľným šalátom.