Škoricová panna cotta s čučoriedkami fotorecept
Foto: lubisthemple
Moja prvá panna cotta.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Čučoriedková časť: | |
3 šálky čerstvé alebo mrazené |
|
60 g |
|
200 ml |
|
2 čl |
|
20 g |
|
1 limetka |
|
1 limetka |
|
Panna cotta: | |
1 l |
|
3 ks |
|
150 g |
|
40 g |
|
Postup
-
1
Do hrnca dáma čučoriedky, kôru a šťavu z jednej limetky.
-
2
Pridáme cukor, vodu a škoricu. Varíme na slabom plameni, kým čučoriedková zmes nezačnie vrieť.
-
3
Počas varenia si necháme naboptnať želatínu. (želatínu zmiešame s 3 až 5 lyžicami vody)
-
4
Pripravenú želatínu vmiešame do uvarených čučoriedok (celá sa musí rozpustiť). Zmes necháme trošku vychladnúť. Následne ju rozdelíme do pohárikov, ktoré dáme do chladničky na dve až tri hodiny.
-
5
Po uplynutí dvoch až troch hodín si pripravíme smotanu - do hrnca dáme smotanu, celú škoricu a kryštálový cukor. Varíme na miernom ohni pokiaľ smotana nezačne vrieť.
-
6
Kým sa smotana varí, pripravíme si želatínu ako predtým.
-
7
Želatínu vmiešame do uvarenej smotany. Smotanu nalievame do pohárikov na už stuhnutú čučoriedkovú vrstvu. Uložíme do chladničky na aspoň 3 hodiny.
-
8
Dobrú chuť :)
@lucylee , určite vyskúšaj, ja som sa tiež na ňu dlho chystala :)