Skladaný pekáčik

soncya - fotkasoncya, 20. mája 2013
Skladaný pekáčik
Foto: soncya

Ako vyrobiť nedeľný obed ak vyberiete z mrazničky nesprávne mäso ... :o)

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

500 g
1 ks
2 ks
3 ks
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Po počiatočnej hrôze, že sa nerozmrazilo čo sa rozmraziť malo sa zadumeme a po prehodnotení obsahu chladničky začneme tvoriť.

  2. 2

    Mäso umyjeme, osušíme, nemusíme odblaňovať ono sa vypečie. :) Nakrájame ho na približne rovnaké medailónky, osolíme a okoreníme.
    Baklažán si nakrájame na kolieska, posolíme a dáme "vypotiť". Po cca 10 minútach osušíme papierovou osuškou.

    Podobne nakrájame cibuľu, slaninu, vajíčka, klobásku, baklažán, vajíčko.

  3. 3

    Pekáčik, alebo menšiu jenskú misku si vymastíme olejom a na spôsob ražniči ukladáme do slimáka jednotlivé ingrediencie. (mäso, cibuľu, slaninu, vajíčka, klobásku, baklažán, vajíčko).

    Naplnený pekáčik zatvoríme alobalom, alebo priklopíme vekom. Dáme piecť na 190 stupňov C na 60 minút.
    Podávame s varenými, na masle opečenými zemiakmi, ale chutí to aj s ryžou.

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

evanaaa
Najlepšie výtvory sa robia z núdze. Možno ste mali lepší obed, ako pôvodne zamýšľaný, nie? A čo sa týka mäsa v mrazničke, ty ho nemáš označené štítkami? To by som ani ja nevedela, čo mám zmrazené, robila by som ako ty, systémom lotérie - tak čo to dnes budeme variť, čo som to vybrala? -DDD




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia