Skladaný pekáčik
Autor receptu: soncya
Ako vyrobiť nedeľný obed ak vyberiete z mrazničky nesprávne mäso ... :o)
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 190 °C |
Postup
- Po počiatočnej hrôze, že sa nerozmrazilo čo sa rozmraziť malo sa zadumeme a po prehodnotení obsahu chladničky začneme tvoriť.
- Mäso umyjeme, osušíme, nemusíme odblaňovať ono sa vypečie. :) Nakrájame ho na približne rovnaké medailónky, osolíme a okoreníme.
Baklažán si nakrájame na kolieska, posolíme a dáme "vypotiť". Po cca 10 minútach osušíme papierovou osuškou.
Podobne nakrájame cibuľu, slaninu, vajíčka, klobásku, baklažán, vajíčko.
- Pekáčik, alebo menšiu jenskú misku si vymastíme olejom a na spôsob ražniči ukladáme do slimáka jednotlivé ingrediencie. (mäso, cibuľu, slaninu, vajíčka, klobásku, baklažán, vajíčko).
Naplnený pekáčik zatvoríme alobalom, alebo priklopíme vekom.
Dáme piecť na 190 stupňov C na 60 minút.
Podávame s varenými, na masle opečenými zemiakmi, ale chutí to aj s ryžou.
Dobrú chuť!