Skladaný pekáčik

Autor receptu: soncya

Ako vyrobiť nedeľný obed ak vyberiete z mrazničky nesprávne mäso ... :o)

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Postup

  1. Po počiatočnej hrôze, že sa nerozmrazilo čo sa rozmraziť malo sa zadumeme a po prehodnotení obsahu chladničky začneme tvoriť.
  2. Mäso umyjeme, osušíme, nemusíme odblaňovať ono sa vypečie. :) Nakrájame ho na približne rovnaké medailónky, osolíme a okoreníme.
    Baklažán si nakrájame na kolieska, posolíme a dáme "vypotiť". Po cca 10 minútach osušíme papierovou osuškou.

    Podobne nakrájame cibuľu, slaninu, vajíčka, klobásku, baklažán, vajíčko.
  3. Pekáčik, alebo menšiu jenskú misku si vymastíme olejom a na spôsob ražniči ukladáme do slimáka jednotlivé ingrediencie. (mäso, cibuľu, slaninu, vajíčka, klobásku, baklažán, vajíčko).

    Naplnený pekáčik zatvoríme alobalom, alebo priklopíme vekom. Dáme piecť na 190 stupňov C na 60 minút.
    Podávame s varenými, na masle opečenými zemiakmi, ale chutí to aj s ryžou.

    Dobrú chuť!