Šišky

tinca - fotkatinca, 8. februára 2010
Šišky
Foto: tinca

Je celé more receptov na ne, ale ja mám osvedčený tento recept. A keďže je čas fašiangov treba vyskúšať.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg minim.
3 dcl
40-5O g
2 ks
2 ks
1 kocka
4 pol.lyž.
3-4 pol.lyž.




Postup

  1. 1

    Z droždia, tretiny vlaž.mlieka, lyžičky cukru a 2 lyž. múky si pripravíme kvások. Prelejeme do väčšej misy,pridáme zvyšné mlieko, vajcia, žltka,cukor a metličkou dobre vyšľaháme. Potom pridáme rum,olej, zase pomiešame a po troške prisýpame preosiatu múku, do ktorej sme pridali štipku soli. Pozor! Niekedy je treba aj trošku viac múky ako 1/2 kg vymiesime tak, aby sme dostali vláčne cesto. Toto necháme prikryté utierkou na teplom mieste kysnúť. Malo by sa to podariť do 1/2 hod. Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku.

  2. 2

    Rozvaľkáme na plát hrubý cca 2 cm a vykrajujeme z neho vopred pomúčeným pohárikom kolieska s priemerom 4-6 cm, kto má aké veľké rád. Tieto necháme ešte asi 15 minút odpočívať pri izbovej teplote. Zo zvyškov zvyknem upliesť bábiky.

  3. 3

    Na vysokej panvici rozpálime olej, ktorým nešetríme, šišky musia plávať v oleji a z oboch strán ich vypražíme tak,že ich kladieme do oleja vrchnou stranou, nie tou ktorá bola na doske. Odkladáme ich na obrúsok, aby prebytočný tuk odkvapkal. Ešte teplé pocukríme práškovým cukrom, do ktorého sme pridali vanilkový cukor. Ja si ho robím sama zo struku vanilky,je oveľa aromatickejší. Môžeme dať do stredu džem, jahodovú penu, šlľahačku a pod. Počet porcií závisí od veľkosti aké vykrajujeme.

  4. 4

    Dobrú chuť!

    Šišky - obrázok 4

Diskusia k receptu

marta2424
šišky sa mi vôbec nepodarili.Boli to skôr placky,tak som deťom pokazila radosť,ale jedli sa aj také. Neviem kde som urobila chybu
tinca
To ma teda mrzí,mne sa vždy vydaria. Chyba mohla nastať v múke,ja som preto zadala,že minimálne 1/2 kg,lebo niekedy je treba trošku viac. Treba vystihnúť urobiť vláčne cesto, nechať dobre vykysnúť ešte aj na doske ako píšem a riadne horúci olej. A ešte cesto treba dobre vypracovať,tak až sa úplne oddeľuje od misky /ako pri všetkých kysnutých cestách/. Neviem kde si mohla urobiť chybu.
douglas
DOPORUČUJEM. Dnes, na sviatok sv. Valentýnka sme si s manželom urobili radosť a piekli sme spoločne šišky podľa tvojho receptu. Výsledok je vynikajúci. Manžel sa vyjadril, že lepšie šišky ešte nejedol, oči mu žiarili a zjedol zo 10 kusov na posedenie!!! Často sa mi stávalo, že cesto"nevybehlo" ako malo. Chyba bola v tom, že som do kvásku dávala príliš horúce mlieko a tým kvasnice som "zabila". Pokiaľ tento komentár budú čítať mamičky vysokoškoláčok, prosím, nerobte tú samú chybu, akú robila moja mamka. Z kuchyne ma hnala, pretože máš skuškové a musíš sa učit. Počas školy na to nebol čas a do maturity ma varenie nebavilo. 4 mesiace po mojej promócii mamička tragicky zahynula a ja som vedela max. zaliat kávu. Variť som sa učila až po svatbe z klasickej kuchárskej knihy. Časom som si pospomínala, ako to a to varila maminka alebo moje babičky a dnes, po 10 ročnom manželstve, som docela obstojná kuchárka. Vďaka portálu varecha.sk som našla veľa "stratených receptov z mladosti".
tinca
Ďakujem douglas,zdvihla si mi náladu,lebo ma trápilo,že sa marte nevydarili,súhlasím kvások sa robí vždy z vlažného mlieka. Vo svojej vizitke píše,že moc rada nevarí, takže marti, variť treba zo srdca a s láskou a dúfam,že sa ti po druhé šišky vydaria.
douglas
Svätá pravda, Tinca, variť je furt treba s láskou. Moja svokra varí dobré jedlá, mäsité, ale ani najkvalitnejšie teľacie Osso Buco od nej nemá tú "správnu chuť". V jej varení mi chýba láska. Netvrdím, že je zlá kuchárka alebo človek, len nedá do jedla kúsok sebe samej. Inak sorry za môj pravopis, som Slovenka, ale cez 15 rokov žijem v zahraničí, striedavo za veľkou mlákou alebo západne od Slovenska a našu slovenčinu používam aspoň na tomto skvelom potrále. PS: Z nepodarku Martičky si nerob hlavu, my sa už chystáme zakúpiť novú kocku droždia a zrobiť novú várku. Douglas-ka.
douglas
Tinca, práve som dosmažila šišky podľa tvojho receptu a opäť vyšli nádherné pampúšiky. Obaľujem ich v práškovom cukru, vanilínom a strúhaným kokosom. Tie z Valentínka-niekoľko kúskov som nechala do druhého dňa, no ráno sa manžel a pes "ládovali", ale jedna sa mi ušla k rannej káve. I do druhého dna si šišky zachovali sviežosť. Preto tento recept len d o p o r u č u j e m.
tinca
Ďakujem za pochvalu, som rada, že opäť vyšli a že si ich stihla počas fašiangu. Ja mám viac receptov, ale tieto sú najlepšie.
tinca
Duglas,keď si taká šikovná, nechceš vyskúšať odo mňa recept na langoše kysnuté v chladničke, skús nemajú chybu. A teraz v zime zahrejú s dobrým bylinkovým čajíkom, uvidíš, manžel bude chváliť. Pá
hkbarbie
@tinca , tak som ich dnes robila pre deti, kedze je ten Den matiek a veeeelmi im chutili! Krasne mi narastli a boli vyborne! Dakujem za recept :-)
1x stanka
tinca
Barbie, skúsenej kuchtičke musia vyjsť, mám ich overené, ja iné nerobím. Teším sa,že sa vydarili, tak si pekne oslávila deň matiek.
martinap
práve ich idem robiť a zaujímali by ma tie bábiky...to ako robíš? :)
tinca
@martinap nič zláštne, len tie okrajky spletiem z 2-3 prúžkov ako také malé vianočky.
zdibecek
Ahoj, nikdy som nerobil este sisky, dnes som nasiel na nete toj recept, spravil ich, prave dokoncil, vysli krasne pufaté :) dik za tip :)
erika35
sisky sa podarili, boli uzasne akom nikdy. dakujem za recept.
luciasl
Och, tak mne sa nepodarili vôbec, robila som to presne podla receptu, cesto mi krásne vykyslo, aj som ho nechala potom odpočívať. Rozpálila som si olej a keď som ich začala piecť, tak mi iba trochu sa nafúkli, a zhoreli mi. V horúcom oleji sa mi pripálili, boli pekne čierne skoro a z vnútra boli surové!
Tak som potom skúsila aj plnené opiecť, že som medzi dve koliečka dala trochu džemu a potom som ich pospájala po bokoch a tak piekla, no aj tak boli z vnútra surové.
Nakoniec som to včera tak vyriešila, že som ich dala do trúby na minimum na mastný papier, krásne mi napúchli a keď už sa začali červenať, tak som ich vybrala a pomalinky dopiekla z jednej strany pod pokrievkou a z druhej strany už odokryté. Boli super. Už nikdy ich nebudem len tak piecť na oleji, lebo to ani nie je možné, že by sa to niekomu podarilo, aby boli plnené, ružové a z vnútra krásne upečené. Potom som ich obalila v práškovom cukri a vyšlahala si k nim bielkovu penu sladkú. Neviem, či som niekde urobila chybu, olej mám dobrý, šišky v ňom plávali, ale proste bez predpečenia to nejde. Čítala som, že je dobré pridať do oleja na kolieska pokrájanú mrkvu. Neskúšala som ešte. A z tohoto množstva surovín mi vyšlo asi 14 šišiek, z toho boli štyri jedlé, ostatné sa vyhodili. Tak šišky asi už nikdy viac nerobím.
janaja
Ja zase chcem Tince poďakovať za recept, dnes som šišky robila a boli vynikajúce. Robila som z dvoch dávok a som rada, aspoň nám zostanú aj na zajtra - teda dúfam, lebo všetkým chutia.
gittka
ja som ich robila dneska a nemám slov!takéto perfiš šišky som už velmi dávno nejedla!!!perfektne sa vydarili,lahučké ako pierko,no skrátka super!!!už iné robit určite nebudem!!!@tinca dakujem...
timalexad
ahoj. Tak vcera som úrobila tvoje sisky a padli takmer okamzite. boli jemne,pekne nadychane,skratka super.
Dnes si deti dali tu namahu,ze isli do obchodu po kvasnice aby som im urobila dalsie :)
Dakujem za skvely recept,uz som si ho ulozila,ine sisky uz urcite skusat nebudem,pretoze tieto su tie ktore som hladala :) Diky
teriqe
sice musela som dat o dost viac muky,ale sisky su super ! :)
priatel si pochutnal a vravel, ze su skoro na nerozpoznanie od babkinych :)
thehiki
Aj ja som musela pridať viac múky. Chuťovo boli dobré, ale tiež vo vnútri nedopečené. Keď ich budem robiť nabudúce, asi si cesto ešte viac vyvaľkám. Inak skvelý recept.
18happy18
Akurát som ich dokončila!Sú vynikajúce!Robila som ich prvý krát a som rada,že sa mi podarili!Chutia skvele,Ďakujem za super recept :))
ikaka
Už so robila veľa krát šišky, podľa rôznych receptov, ale....tieto sú skvelé...vypražila som ich vo friťáku, pridala trochu polohrubej múky...mňam....úžasné, ďakujem
narciska
ja som už robila tieto šišky a vydarili sa my sú výborné. Môžem odporučiť. A hlavne po vykrajovaní nechať kysnúť ešte a až potom smažiť na oleji.
matkaova
takže šišulky sa podarili excelentne čo som ani nedufala lebo tri krat som ich robila a tri krat sli do kosa ale tento receptik neviem ake je v nom kuzlo ale ozaj su fantasticke deti si ochutili netelou a nebolo o com ....dakujeme za receptik a ukladame do kuchaky
suzi512
ďakujem za tento recept !!! po jeho nájdení a odskúšaní som si povedala, že už nemusím pre ne chodiť do obchodu :-) cesto krásne vykyslo, okrem pridávania múky, ktoré je bežné pri robení každého kysnutého cesta,som nič nemenila, snáď len množstvo rumu :-D a po šiškách sa len tak zaprášilo. recept som si vytlačila a keď budem mať chuť na tieto, nie na klasické od mojej mamy, tak budem robiť len podľa tohto receptu. takže odporúčam aj ostatným...
elah1984
vôbec sa nepodarili, po pridaní 1/2 kg preosiatej hl. múky bolo cesto úplne riedke a keď som postupne pridala múku o 400 g cesto sa stalo tuhým a to som už videla, že nevykysne, čo sa aj stalo. Skončilo v koši.
tinca
@elah1984 zaujímavé, že asi len trom sa nepodarili, a celej rade áno veď to vidím podľa komentárov, niektorí ich robili viackrát a vraj iné ani nebudú. ?ohli byť na vine kvasnice, alebo správne urobený kvások,/musí byť vlažné mlieko,neviem. Ale teší ma, že väčšine sa vydarili
1x ababa
varimnaintraku
jednoduchý a úžasný recept... šišky pripravené na mojej internátnej platničke, cesto som vaľkala s alobalom :D , kedže valček tu nemám.. múka je všade, ale výsledok stojí za to..moje prvé šišky bez mamkinej pomoci... cesto krásne vykyslo...ešte nikdy predtým som nerobila kvások...najhoršie bolo to miesenie cesta... :D ..,ale šišky sú chutné, krásne a naozaj sa pripravujú veľmi jednoducho.. :)
kanderela
práve sme ich dojedli, tak mi nedalo nenechať komentárik :) toto boli moje prvé šišky v živote.. a myslím, že sa vydarili.. bez použitia rumu a tiež je fakt, že treba tej múky pridať viacej, aj keď neviem podľa čoho som to odhadla.. .ďakujem za skvelý recept a hlavne návod ako na ne :o))
zojinkag
práve ich robím, dúfam že budú také ukážkové ako tvoje :)
vierec
U nás sa hovorí, jak na Nový rok, tak po celý rok. Šišky sa podarili, verím, že i rok 2012 bude dobrý. Pozdravujem varecháčky, želám všetko dobré do nového roku. Tince ďakujem za výborný recept.
denisa87
Tak, a šišky su hotove,a su perfektne,podarili sa,manžel aj malý 2,5 rocny syncek si pochutili,plus zišlo sa aj svokrovcom,dakujem za receptík :)
monna33
Dakujem za recept, sisky su nadherne nafuknute stavnate, presne ako pise Denisa, pochutila si cela rodinka :) a z bielok co ostali po zltkach som este vyslahala sneh s dzemom, cize ani tie nevysli nazmar :) Vsetko dobre zelam!
hananm
V sobotu som ich robila tiez po prvykrat,boli uzasné potom som chcela zasa,avsak tri razy po sebe cesto nie a nie vykysnut,skusim este raz,inak budem smutna,su fakt super...
jozefka
mnam...mnam.. podarily sa vyborne,plnila som ich jahodovou penou...
linduska2
Pani Tinca dnes som spravila sisky podla vasho receptu aj ked s malou obmenou,nemala som rum tak som pouzila vajecny konak.Boli fantasticke,aj ked je pravda ze muky treba pridat viac.Urobila som dvojitu davku a kedze som robila tzv.americke sisky mali v strede dierku.Jedny som spravila skoricove,jedny s bielou cokoladou a farebnou ryzou a tretie s horkou cokoladou a kokosom.Tolko som ich narobila hadam aj sto a porozdavala som celej rodine aj znamym ked moj muz uz nevladal.Dakujem za skvely recept,aj ked ja som profesionalny kuchar a zivim sa tym ,vzdy sa rada nieco nove naucim a vyskusam.Este raz velmi pekne dakujem a prajem krasny den.Linda
scarletka
Včera som robila šišky podľa Tvojho receptu, cesto vykyslo rýchlo, bolo vláčne. Šišky boli úžasné, výšlo mi 20 kúskov. Mám dvoch synov, ktorí ich zvládli za pár minút. Výborný recept, vrelo odporúčam a ďakujem!!
jarina43
podarili sa su vyborne robila som ich z jednej davky take menšie vyšlo mi 40 kuskov a ešte som ich plnila marhulovym lekvarom no nemaju chybu dakujem
sona7
dnes som ich smazila, su uuuuzasne, minulu sobotu som mala sisky ako certov, tak som hladala a prisla som na Vase ,Tinca,dakujem pekne,uz ine ani nebudem robit,vydarili sa spravila som 2 davky, rijdu mi deti,uz sa tesim ako si pochutnaju, este raz dakujem :o))))
hanach
môj manžel robil - boli vynikajúce. Avšak ide ku nám vnučka tak ideme spolu robiť, podľa toho receptu sa aj ja blysnem. Skoro ako od mojej už. neb. mamičky. Ďakujem za recept Tince.
amanasta
Ja mám problém so šiškami a to v tom, že mi napijú veľa oleja pri smažení a neviem kde robím chybu. Vedela by mi niektorá z Vás poradiť??? má niekto skúsenosti aj s polohrubou múkou, v niektorých receptoch je použitá táto a nie hladká. prosím o radu . ďakujem
kemka1
Tak na žiadosť mojej dcérky som aj ja dnes robila šišky podľa tohto receptu a vyšli úžasne,všetkým chutnali ,detičky jedli jednu za druhou,vďaka za tento recept iné už robiť nebudem,sú výborné.
fcielka
Tak dnes som robila tento super recept. Sisky su neopisatelne :) Tolko pochvaly som uz davno nedostala :) Dakujem :)
tinca
dievčence prišlo mi veľa komentov na moje šišky, teším sa že sa vám páči môj rcp a že sa vám vydarili,takže díky:)
anndula
tak dnes som spravila tieto šišky, boli úžasné ďakujem za tento skvelý recept hneď som si ho pridala medzi svoje obľúbené :-)
tinca
@anndula wau tak ďalšia pochvala, ja tiež robím len tieto a ešte z tvarohom šištičky od včieločky, tiež som ich pridala sem.
mariannalen
výýýýbornééé šišky. Robila som ich prvý krát a musím povedať, že som spravila lepšie šišky ako moja maminka. Velmi pekne dakujem za fantasticky receptik!
raganka
Tinca, recept napriek niektorym zmenam_ namiesto hladkej pouzila som polohrubu muku, miesto rumu bola whisky, a olej som tiez velmi neuhadla - nebol vhodny na vyprazanie - sisky boli vyborneee! Po 1x po 15 rokoch som sa odvazila a ponukla slovenske sisky miesto "donats" z Donkin Donats a vyhrala som! Vdaka Tinca a vdaka vareche! - obycajne slovenske kolace maju v USA velky uspech!
dadka2912
šišky sú výborné,krásne nadýchané,práve som dopiekla :-)))
poisonblu
dakujem za recept...robila som sisky asi druhykrat v zivote...tieto su nadychane, vlacne..proste uzasne...len moje nemaju taky pekny okruhly tvar - mate na to nejaky grif? dakujem
beaz
Boli to moje prvé šišky v živote a boli úžasné ... ĎAKUJEM za skvelý recept....
mimkamisko
Milá Tinca,teraz som sa zaregistrovala len aby som Vám napísala že rada varím jedlá z varechy a tento Váš recept na šišky ma nikdy nesklamal práve som zamiesila cesto teším sa dnešný obedík. ´Dakujem :-)
xbeatrixx
akurat mam zarobene cesto strašne ma zaujali aj tie komenty tak som zvedava či mi vykisnu a podaria dam vedieť:))
xbeatrixx
Dakujem za recept su vinikajuce akurat som ich do piekla prve tri boli ako placky ale ket sa poriadne cesto z mukou zamiesi a vyvalka su super idu sa cukrovať a džemikovať odporučim znamym:))
jarena
p.Tinca...ĎAKUJÉÉÉM za super recept...šišky sú neskutočne aké lahodné,mňam....veľmi sa teším,že už aj ja mám vďaka Vám najlepší recept na šišky :)
kvisadlo
Aj ja som prave dopiekla....s malou dusickou som cakala,ci mi na doske este trosku podfuknu...no len trosku.
ale ked som ich capla na olej.....skoro vyskocili...:-)
a tie posledne...co boli najviac nakysnute obzvlast...

zakze s kysnutim nie je problem...
len som zvyknuta na inu chut sisiek...su trosku tuhsie...maju take byt?
surove urcite nie su...
aspom sa manzel zasyti...
aj by som dala foto,len neviem ako...:-/
maculienka123
urcite ich vyskusam,vyzeraju bohovsky.kedze je teraz vela postnych dni,hodia sa k nejakej polievocke.
jozka2
Marta sisky sa ti nepodarili,zrejme si mala velmi silny ohen ked zhoreli a spravne/dobre,nakysnute cesto a ak ich davas vrchnou stranou na olej musia sa ti podarit skus zmenit drozde,lebo v recepte je rum a ten pomaha tiez vyhnat ssky do hora a nedovoli sa im nasiaknut olej,ja nedavam az 2 vajicka a 2 zltky tak 1 vajicko ale vyslahany bielok a hlavne aby cesto na sisky bolo viac redsie nez tuhsie,cesto na sisky musi byt redsie to je zaklad a dobre vykysnute este po vykrojeni az tak piect
jozka2
este snad pri peceni ked dam na olej obratenou stranou hore zvyknem ich prikrit prikryvkou a po otoceni uz neprikryvam su fantasticke
petka20
Dnes idem tento recept robit 1x dufam sa mi to vydari..:DD
foxgirl8
Mnam!prave som ich dorobila a neviem sa od nich odtrhnut:)))) skvely recept!vrelo odporucam. Robila som sisky prvykrat v zivote a podarili sa na jednotku!uz sa tesim ked vstane moj maly krpec a bude ich bastit:)dakujem tinca:)
lusinkab
no tak tento recept si urcite ulozim aj ja,kedze su na nho len same chvali tak musi byt uzasny.Ja som sisky robila iba raz aj to neboli take ake by mali byt,ale tvoje su ukazkove.Ukladam a ked ich urobim dam vediet ako to dopadlo :-)
majlo226
Tak dnes som robil šišky podla tohto receptu no a aj ked som tam nepridal rum boli úžasné:) nadýchane,jemné a hlavne chutili viac ,lebo som si ich urobil sám :)))
nancy1974
mňam, mňam, vyzerajú ako namaľované, ešte že mám v trúbe buchty ináč by som neodolala, skúsim nabudúce
michsamant
Moje prve sisky su hotove! Miesto rumu som dala brandy :) rum som nemala. Ale tie sisky su take nadychane a dobre, nie prilis sladke, uplne dokonale. Velmi pekne dakujem za tento recept :)
michsamant
A nakoniec som vsetky namocila do polevy, takze este jedna fotka dorobenych sisiek :) Deckam som urobila obrovsku radost nimi :)



1x radost
tinca
@michsamant krásne ti vyšli a som rada,že na môj rcp sú samé chvály. S tou čokol.sú krásne ako stvorené pre deti. Dievčence vidieť,ža aj keď nie sú fašiangy, šišky vždy dobre padnú. Ešte raz díky...:)
violetacamorova
Mám svoj obľúbený recept, ale včera som našla tvoj a dnes som ich urobila, tak vidím, že urobím zmenu. Podľa tvojho receptu Tinca sú lepšie.
drobcova
@tinca ďakujem krásne za super recept!! ja som ich vždy mala ako kamene :( , ale podľa tvojho receptu sú úžasné!!! moji hladoši ťa za to velebia :) ešte musím vyskúšať od teba recept na langoše!
inka
mozem vynechat rum? inak vyzeraju krasne az sa mi zbehli slinky
katarinaa
VYBORNY recept No1! dakujem super :*
ak mozem poradit myslim, ze komu sa nepodarili urobil chybu:
01 mlieko nebolo izbovej teploty,
02 vetrany priestor, chladny vzduch-kvasok prestal kysnut,
03 teplotu oleja pred vlozenim novej davky sisiek mierne zvysit, alebo stale necht rovnomerne rozohriaty, urcite neznizovat!, lebo potom sklesnu.
ja som ich robila na indukcnej platni, ale poviem Vam nestihala som ich cukrovat co tak rychlo sa piekli a krasne vyskakovali :)
regilien
Ďakujem pekne za recept,je naozaj suprový,šišky sa vydarili na prvykrát:-)Pochvala letí z talianska.Teraz ich budem musieť robiť častejšie.Pozdravujem:-)
zuzi26
Ale ze ake vyborne sisky??? Mnaaam, nadychane, krasne vyrastli aj ked cesto mi kyslo dlhsie. Vyprazala som v horucej masti bravcovej, kedze je to vraj zdravsie, lebo mast sa neprepali. Boli krasne aj chutne..dakujeem!
handulka
Dakujem za vyborny recept, dnes som robila, uz sa pomaly aj zjedli... vydarili sa na jednotku, makkucke, pekne narastli, dobrucke. Budem robit casto! Pozriem aj dalsie receptiky a urcite vyskusam. Mnam!
13zora13
tak tento recept sa mi zapáčil idem ho robit ,potom napíšem aké boli
13zora13
dakujem za recept,šišky sa zjedli raz dva ,deti si ich chválili,sú perfektnélepšie ako tie čo som robila doteraz
zdenkak
Ďakujem za recept na supéér šišky. .. Mali veľký úspech boli fantastické. Prajem všetko dobre v NOVOM ROKU 2013.
alia
šišky boli vynikajuce.odteraz budem robit iba tieto
tinca
ďakujem,teším sa, že vám chutnali:)
paploska
@tinca práve sa pozerám po tom naj šiškovom recepte, ešte som nenašla ten pravý, a ako vidím ten tvoj vyzerá výborne. cez týždeň určite vyskúšam:-)
paploska
moja babka totiž šišky robievala skoro každú zimnú nedeľu, ale už tu dávno nie je a niekto predsa musím prebrať tradíciu :-) ...
mustafa105
Chcem podakovat za recept,robila som po prvy krat v zivote :-D a dopadli na jednotku...chcem sa aj podelit s takou fintou abyvam cest rychlejsie vykyslo,ja si predohejem trubu na cca 20 az 30 stupnou,cesto prikryjem a do 20 min cesto je krasne nakysnute :-D
tinca
@mustafa1O5 aj ja tak robím kysnuté cestá, kľudne môžeš až na 35-40 st. Som rada,že ti vyšli.
paploska
Tak, práve som ich spravila a sú suuuuuper. Len som ich trošku zmenila, sú zo špladovej hladkej múky a hroznového cukru a z pezlakozového mlieka :-) KK
bobina
Dnes som varila sosovicovu polievku a sisky podla vasho receptu su super velmi chutili dakujem
moniqua
sisky su uzasne,najlepsi recept aky som nasla.dakujem
zuzulatko
šišky su vyborné. na to že vobec nepečiem lebo na to nemam akosi talent tak sa mi skutočne vydarili. mate aj recept na dobré fanky? babka ich robievala vyborné no recept si zobrala do hrobu...:)
tinca
@rennatte prepáč nie som ani čistinka babka,ani to nie je jej coppy rcp, ja nie som žiaden plagiátor,ak by som ich robila podľa nej,tak to napíšem. A okrem iného ja mám v rcp 2 celé vajcia a 2 žltky a čistinka má 1 vajce a 3 žltky.Môj rcp mám ešte od maminky aj orig.jej písmom,tak ma láskavo neurážaj.Ja som rcp pridávala 8.2.2O1O, kedy čistinka neviem, ale vtedy som o jej rcp netušila.
1x iwanna
tinca
@zuzulatko ja fánky moc nemusím,ale je tu veľa skvelých rcp aj na ne. Teší ma,že sa ti šišky podarili:)
rennatte
@tinca , ale prave naopak,,,ja som na to upozornila teba, ze som tento tvoj recept aj s celym postupom nasla na cistinkinom blogu a nie je mojim umyslom urazat, zle si to pochopila, ved mam tvoj recept ulozeny v KK
barborkadt
dnes som roibla sisky vobec prvykrat podla vasho receptu..cesto som robila v pekarnice, muku som prisypala podla potreby a vydarili sa super, dakujem :)
dogagador
vcera som sisky robila prvy krat v zivote a to podla tvojho receptu, podarili sa a manzel zlupol polovicu, kym som sa vratila zo sluzby....
používateľ nemá avatar
yvi
yvi
Milá Tinca, veľká vďaka za Tvoj recept. Dnes som robila Tvoje šišky a sú fakt výborné. Minulý rok som skúšala viac ráz, ale ani jedny neboli ľahučké a vláčne...........až tieto Tvoje. Práve som ich zaradila medzi rodinné receptíky :-) VĎAKA
renatad
moja prvotina sa podarila, robila som nutelove, džemové aj bez náplne :) dakujem za recept, najskor som sa bála, že nenapuchnu, ale nestíhala som ich obracať v panvici , su vynikajúce / inak do cesta som musela dať 7OO g múky/
jesynka
dakujem za super recept su fantasticke konecne recept na mnamkove sissky dakujjjeeeemmmmm
julienne
Tak toto je skvelý recept. Zo začiatku som mu síce neverila, kvôli celému droždiu a 500 g muky. Bála som sa, že ho bude v ceste cítiť, ale nie je tomu tak. Sú skvelééé!!! Nádherne, nadýchané a ľahúčke. Dodatočne som našla aj recept mojej babičky a je rovnaký, akurát je v ňom navyše 1 kyslá smotana. Takže otestujem aj ten a budem hlásiť výsledok :) Ďakujeme Vám sa skvelý piatkový obed/večeru :)
stacy77777
@tinca - dnes som vyskúšala tvoj recept na šišky, cesto je veľmi chutné a krehké,okrajky som dala dokopy,nechala ešte znova trocha podkysnúť a upiekla jablkový závin,oboje bolo super...vďaka za recept
iva63
@tinca -aj ja ďakujem za tento tvoj fantastický recept.. robila som dnes presne podľa Teba....práve šišky papáme, sú vynikajúce...mäkučké, vzdušné, ľahučkééé...môj recept neobsahuje tie žltky navyše a to je to fantastické, čo šišky zvláčnilo-:) veľmi pekne ešte raz ďakujem
gabriellka
ahojte ja chcem pochváliť recept robila som prvý krát podla neho a krásne a chutné toľko som sa bála krásne sú škoda ich jesť som veľmi veľmi vďačná za tento úžasný recept úžasné šišky rada by som poslala aj foto len neviem ako
zuzinka391
dobrý deň želám!Chcem sa Vám zo srdiečka podakovať za vynikajúúúúci recept!Prave som ich dorobila, a sú famoooozne.robila som ich bez tohu rumu, tak som sa bala aký bude výsledný efekt, ale sú vynikajuce.Ešte raz dakujem
kadgalenka
Doma sme šišky pražili na stuženom tuku, pekne voňali. Rum je vraj na to, aby nenasiakli tuk. Teraz nerobím, sledujeme váhu, cholesterol a kadečo iné. Ja z každého upečeného koláča zjem kúsok na ochutnanie a viac nepotrebujem. Aspoň si prečítam, ako sa vám darí a ako vám chutí :-)))
ptroci
Výborné šišky. Práve dokončujem posledné a už sa teším až sa do nich pustíme :) Ďakujem za prima recept.
bea21
SÚ FANTASTICKÉEEE. PRÁVE SOM ICH DOPIEKLA. ĎAKUJEM ZA SUPER RECEPT
silvika39
Milá Tinca ďakujem za Tvoj super recept, robila som šišky prvý krát čo môj muž okomentoval že šišky vedia piecť iba vychýrené kuchárky. Ani som si nerobila nádeje že sa mi cesto podarí, zatial každé kysnuté cesto išlo do koša. Bola som šokovaná keď mi cesto vykyslo a ako sa krásne nafúkli keď som ich dala do oleja :-) Boli perfektné a manželovi klesla sánka :D . Moja dcéra chodí na hotelovú akadémiu a povedala že už dlho nič také dobré nejedla. Ešte raz ĎAKUJEM
zdenickaopavska
ahoj.. no ja mozem povedat len tolko ze su vazne skvele.. podarili sa mi hned na prvy raz,a velmi ti dakujem za tento recept.
zdenickaopavska
ahoj.. no ja mozem povedat len tolko ze su vazne skvele.. podarili sa mi hned na prvy raz,a velmi ti dakujem za tento recept.
tanci
uprimne, nikdy sa mi nepodarili tak super ako podla tvojho receptu...super!!! dakujem
mamatata2
@tinca , pozdravujem ťa srdečne, práve som dorobila šišky podľa Tvojho receptu, vydarili sa a ani múku som nepridávala. Závisí iste od druhu múky, ja som dala obyčajnú hladkú z CBA a veľkosti vajíčok. A robila som so sušeným droždím, v tom ma povzbudila @palokuchki , ďakujem. Robila som aj minulý týždeň s cestom, kde ide varený zemiak a už som sa ani nechystala na ďalšie. Ale náhodou som včera natrafila na tento recept, kde diskusia k nemu trvá už 3 roky ! a mám choré susedy, tak som sa rozhodla, že vyskúšam a aj im urobím radosť. Takže Ti oznamujem, že misia bola splnená, šišky výborné, môj muž aj susedia potešení a z toho mám aj ja radosť a ďakujem za recept.
hltavec
ja sem tam rutil aj kapenku kory z citronov je to esce lespie
milinko
Hľadám recept na šišky, toľko komentárov som na žiaden recept ešte nenašla takže ukladám do KK a vyskúšam (na popolcovú stredu) =:)
inush
Takže šišky boli absolútne parádne - veľké a mäkkučké ako pampúšiky - pochutnali sme si - ďakujeme za recept
tinca
@rennatte no krásne sa ti vydarili,ďakujem všetkým čo vyskúšali môj rcp, skutočne toľko komentov som nemala k žiadnemu jedlu,denne prichádzajú a nečudujem sa veď sú fašiangy:)
kata50
@tinca aj aj môžem tento recept iba odporučiť a potvrdiť jeho kvality.
Ja som máličko pozmenila-dala som iba 4 žĺtka. Šišky boli ešte jemnejšie.
Ak môžem poradiť...pre začínajúce šiškárky...ak dáte šišky do horúceho oleja-hneď panvicu prikryte (najlepšie sklenenou pokrievkou ) a vtedy vydržte - šišky sa vám budú pred očami krásne dvíhať.Po niekoľkých sekundách panvicu odkryjeme a šišky otočíme. Už nezakrývame panvicu. Dopečieme druhú stranu a povyberáme na papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný olej.
No a čo so 4 bielkami? Uvarím nad parou bielkový ovocný sneh na šišky. :-))
dady3
pani tinca ďakujem za super recept na šišky,zožal obrovský uspech.ďakujem
milkak
Asi to bude zniet barbarsky, ale mala som dnes zarobene langosove cesto a naobed som urobila vyborne cesnakove langosiky, ale potom poobede som dostala taku chut na sisky, ze som si z nudze rychlo vyprazila este 2 langose a tie som pocukrila a pridala marhulovy dzem s rumom. Nebolo to zle, ale nebolo to ono...
A potom som nasla tento receptik a precitala skoro vsetky komentare, ktore ma tak navnadili, ze zajtra poobede urcite vyskusam. Uz sa tesim, mnam :-)
A slubujem, ze sisky nebudem potierat cesnakom, aj keby som pre zmenu mala chut na langose :-)))
barbarak
sisky vysli naozaj chutne a fantasticke aj s Americkymi ingredienciami. Cerstve drozdie nie je bezne u nas dostat, tak som ho zamenila za susene a poznamka ze cesto mozno bude chciet trochu viac muky, bola velmi napomocna. Definitivne si ho schovavam to mojich vyskusanych/oblubenych receptov ;)
janalad
dakujem za recept, nema chybu.
Zjest na ranajky 4 tieto skvele sisky je urcite obzerstvo, ale nevedela som sa ich dojest :))))
milinko
Šišky mi vyšli výborne, robila som presne podľa receptu akurát som využlila radu pani katy5O a na pár sekúnd panvicu prikryla, ďakujem za výborný recept aj dobrú radu =:)
1ariana
Ja sa celý týždeň strojím urobiť šišky, nevyšlo mi to. Tak som sa rozhodla, že dnes ich urobím. Toto je prvý recept, ktorý mi vyhľadávač varechy ponúkol a keďže je tu veľa komentárov a veľká väčšina kladných, idem vyskúšať aj ja. Potom napíšem, ako som pochodila. Peknú sobotu želám. :o)
sissus
ja uzeste len koncim strednu ale varit uz dostatocne viem...sisky ni uz parkrat vysli a momentalne skusam tvoj recept ...cesto zatiial vyzera v poriadku tak dufam ze sa podaria je to prekvapenie pre priatela ked pride z prace...dam vediet ako dopadli
1ariana
Tak teda šišky som urobila. Keďže bývam s mojimi rodičmi, tak počas týždňa varí mama. Ja len cez víkendy a sviatky. Takéto jedlá u nás robí mama. Ale keďže v utorok som si ju doviezla z nemocnice po operácii chrbtice, tak ona teraz oddychuje a varenie budem ešte dlhú dobu zaisťovať v domácnosti pre 5 ľudí ja. Môžem povedať, že tieto šišky podľa Teba sa mi vydarili úplne špičkovo. Sú úžasne nadýchané aj napriek tomu, že som robila som so sušeným droždím, lebo čerstvé som nemala a miesto rumu som dala borovičku. Žiaden iný alkohol doma nemáme. Ďakujem za recept..., je skutočne výborný. Moja mama robieva úplne iné a tieto sa im vyrovnajú.
sissus
su fakt nadherne a vyborne....lepsi recept som estena sisky nemala
archaa
Šišky sa mi tiež podarili. Hľadala som narýchlo nejaký rýchly recept a natrafila na tento. Pekávam ináč jeden recept, kde ide viac vajec a toľko som nemala, takže mi prišiel vhod. Do cesta som pridala aj vanilku a boli výborné. Ďakujem za recept!
vareskavar
Tinca pozdravujem a dakujem za receptik, s manzelom sme si pochutili, jeho sposob pochvaly znel: Sisky by sme mohli castejsie zaradit do jedalnicka ( kludne aj kazdy tyzden). inymi slovami, vyborne, velmi sa podarili.
jajaem
Ukladám a v blízkej dobe vyskúšam :)
Už som raz robila šišky, ale mala som ich vo vnútri surové, tak uvidíme či sa podaria tieto vaše:)
cesminaz
Vyzeraju "krasne",ajja prave rozmyslam ze pojdem zamiesit na tieto sisky.Ale chcela bysom sa nieco spytat,ato: preco niekomu sa urobi ta biela ciara"PAS" na siskach a niekomu nie???Stym bielim pasom vyzeraju krajsie..Je nieco naco treba dbat pri peceni? Prosim vas kto to vie,nech mi poradi...dakujem
andrea96
Ďakujeme za výborný recept.
Je vynikajúúúúúci! :)
Všetkým veľmi chutili.
sindia
Je to najúžasnejší recept na šišky aký som kedy mohla mať. Za nás všetkých piatich veľké ďakujeme!
njdevil
mila @tinca , tie Tvoje sisky maju jeden hacik...neviem totiz, ako vobec chutia, lebo ked som sa vratila zo supermarketu, zmizli aj s miskou -bez stopy, ani chyru, ani slychu...misku som neskor nasla na policke, sedela si tam cistucko a pekne potichucky...:-) od manzela som neskor dostala zakaz sisky piect, lebo mu vraj za chvilu vystavia zakalaci list...on ich zbastil vsetky!!! ale vysli krasne, ako namalovane, este by som poprosila o recept na tie Tvoje langose z chladnicky...dakujem!
njdevil
@tinca , velmi pekne dakujem, recept je aj ulozeny aj vytlaceny, v sobotu robim, uz sa ich nevieme dockat!!!
ovecka00
robim prvy krat v zivote kysnute cesto a tiez aj sisky...prave mi kysne cesto tak dufam ze sa vydaria....uz som robila fanky a tie boli vynikajuce ale na sisky ma nahooril ocino kedze som s nim doma a chora....dufam ze sa vydaria....
ovecka00
@tinca ....dakujem velmi pekne ze recept....boli vynikajuce....padli za chvilku...ani som sa nenazdala a vesty boli prec...:D...vdaka
alex2201
geniálne šišky ako od babičky, každému odporúčam. ďakujeeeem
sisinkax
Perfektny receptik,uz ich idem zas dnes piect,vsetci si ich nevedia vynachvalit,jemnucke ako paperie :)))
babek
úžasné šišky....zožali slávu.... :-)
tinca
vidím podľa počtu komentárov a prevažne so slovami chvály, že šišky zožali úspech. Vďaka za komentíky:) aj tebe @babek
kalypso444
Dnes som prvý krát v živote piekla šišky a keďže na tento recept bolo toľko chvály, išla som podľa neho. Šišky sa podarili, chuťovo sú vynikajúce, aj keď tvar mi vôbec nevyšiel, cesto sa mi pred vložením do oleja ponaťahovalo a na panvici už nevyrástlo, takže máme z nich také troška trhance. Vôbec nie sú také krásne ako vaše na obrázku, tie vyzerajú ako z obchodu... Ale nevadí, manželovi na dizajne očividne nezáleží, čo dokázal tým, že už polovicu z nich pojedol :) A ja časom naberiem viac praxe :) Ďakujem za skvelý receptík.
tinca
@kalypso444 neboj sa prídeš do toho,praxou. Ja som kedysi tiež mala prvé šmatľavé. Držím palce,musíš ich robiť častejšie:)
mackqa
Ďakujem za receptik,vydarili sa mi a vyzeraju presne ako tie vaše..
ceitane
Robila som vaše sisky presne podľa receptu a sú ozaj vynikajúce v živote sa mi nič tak dobre na prvý krát nepodarilo sú ozaj vyborneeeeee
nikus111
tie sisky boli vybrne na prvy krat sa mi vydarili hned dakujem za dobry recept a kalypso444 mne tak aj vyzerali su bomba naozaj
sweety
tinca...dakujem Vam za naozaj skvely recept.nikdy sa tak nevydarili a nechutili ako dnes.su krasne,vlacne ako pena.len zahryznut....suprove...vysiel plny pekac.naozaj odporucam tento receptik.pekny dnik Sveťa
toptaste
tinca,prave robim Tvoje sisky,v Nemecku......pridal som aj do cesta vanilkovy cukor,original bourbon vanille a pouzivam len trstinovy cukor....ked spominas maminu,tiez pri slzach spominam a hadam ako davala lekvar pod tvaroh na tvarohovniky....v prvom momente som myslel ze plnila cesto...omyl....dnes myslim ze pod tvaroh,urcite poznas tie placate okruhle kolaciky nasich materi a babiek.....videl som maminu tisickrat ich robit,no divat sa a skusit sam nie je to iste.....nastastie dnes je internet a varenie ma nesmierne bavi....divina,kolace,sisky ,gulase,kapustnica.....v Nemecku surovin co hrdlo raci....len druhov muky je asi 30....robil som chvilu v mlyne...od 405 po 2000......to doma kucharky ani nesnivaju.......tak aj vypada pecivo tu a doma.neporovnatelne.Ale aj ceny v privatnych pekarnickach....chlebik pod 2.5euro nie je.vdaka za recept,vydaria sa sisky urcite.....
toptaste
inak trstinovy cukor odporucam,vsade,do kavy,caju,kolacikov....repny cukor je katastrofa sama....uz asi 5rokov kupujem len trstinovy....chut nezamenitelna,cena 1kg doma v Kauflande 2eura,no je velmi zdravy na rozdiel od chemickeho Aliho.....kludne nech zrusia posledne dva cukrovary doma...uz sa pomaly da pestovat trstina.....pri tych horucavach....
jozka2
sorry,az teraz som zistila,ze som urobila preklep'prikrit'-prikryt fuj taka chuba.
machlastka
velmi chutnucke sisky ,krasne vykysnute len ja nabuduce si pridam trosku viacej cukru ...ani s pecenim neboli problemi a boli fakt krasne siskovske...
marcelsara
Šišky sú vynikajúce,lepšie som nikdy nejedla... určite budem robiť už len podľa vášho receptu :)
orso
Dakujem za uzasny recept. Sisky sa mi podarili na jednotku a to som ich robil prvykrat... Urcite mi pomahala aj mamka tam niekde z nebicka.
majdus
Mnaaaaaaam.....normalne mam na ne taku chut, ze by som ich aj hned spravila :) a to someste nikdy nerobila sisky ani kysnute cesto :) keby sme nemali male bejbi, zajtra vieme, co mame na obedik, ak by sa vydarili :) no mnam :) urcite vyskusam! Vdaka! :)
kukulienka71
Ďakujem za najlepší recept na šišky v mojom živote,sú jednoducho famózne.Musela som vyskúšať po toľkej chvále a neoľutovala som,lepšie som ešte nejedla a ani nebudem:-)Všetko dobré prajem!

tinca
@kukulienka71 ďakujem za pochvalu aj ja robím len tieto,sú fašiangy, tak budú. Nádherne sa ti vydarili:)
bobina
Robim ich tak tri krat do roka a len podla tvojho receptu rodina sa vzdy na ne tesi dakujem aj za ostatne recepty.
tinca
@bobina ďakujem,každý pozitívny ohlas poteší,veľa radosti z pečenia:)
jaro01
včera som dostal strašnú chuť na šišky, našiel som si tento recept, chcel som vyskúšať niečo iné ako poznám a veľmi milo ma prekvapil. je fantastický
sebo
Šišky sú taká naša slovenská klasika. Keď som študoval v Španielsku, šišky tam takmer nepoznali. Namiesto toho však mali iné pražené pečivo "churros" (čítaj "čuros"). Jeho príprava je až banálne jednoduchá. Jedná sa o nekysnuté pražené hrubé tyčinky z chlebového cesta, ktoré sa namáčajú do horúcej čokolády. Napísal som pre vás zaujímavý článok, ako si churros vyrobiť doma. :) Máme tu fašiangy - karnevaly, plesy a pražené pečivo. Čo tak vyskúšať tento rok namiesto šišiek a fánok niečo iné - napríklad "churros" alebo španielske donuty. :)  www.i-potraviny.sk/churros-con-chocolate-spanielske-donuty...
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
krasne šišky,určite vyskušam!!!!!!!!!!!!!!!!!
silvia010ak
..famoooozne sisky..su vynikajuce..a krasne sa podarili a to som v kuchyni amater..na miesenie pouzivam len pekaren a rozhodne som urobila dobre..ked som ju pouzila i pri tychto siskach..mnamky..dakujem za recept..len tieto budem robit;-)
marienka44
@Tinca , recept dnes vyskúšam. Šisky po vykrojení maju kysnut na jednej strane a po chvili ich na doske otocit, aby nakysli aj na druhej strane. Potom vkladat do horuceho oleja povodnou stranou dole. Ukladam recept do KK.
tinca
@silvia010ak tak nový poznatok, že to ide aj v pekárničke,ja ju nemám, lebo pre samú by som ju nevyužila:)
zuzana05
vyborne sisky- normalne sa vsetky pojedli za jeden vecer :) ked robila sisky moja mama tak boli strasne napite olejom aj ked davala rum, ale tieto boli uplne super.... tak vdaka vasmu receptu som spravila lepsie ako mama :)
katusija
v piatok sme ich robili trojgeneracne, ja cesto, nasa 90r. starka vysmazala a moje skolkarky cukrovali a vsetci kostovali, musim dokupit olej a snad do konca fasiangu este jednu davku spravim, dakujem za receptik :)
kattie483
naozaj skvelý recept :) chuťovo nemajú chybu a vyzerajú ako také pampúšiky :) naozaj odporúčam vyskúšať :) doma sme s nimi velmi spokojný
monika13
Dnes som robila šišky podľa vášho receptu, boli úžasné...Ďakujem krásne za recept, už nikdy nepoužijem iný :-)
ababa
@tinca podobne ako @monika13 . rýchla príprava, začala som o 14.00, dojedli sme o 16.00. Temer žiadna špina, krájala som na štvorčeky kolečkom na pizzu, t. z. žiadny odpad, olej neprehorený, prvé 2 dávky som cukrovala, vnúčatá plnili domácim marhuľovým džemom, ďalšie sme naplnili osolenou pochúťkovou smotanou, nastrúhaným syrom + lístok bazalky. neskutočne chutné jemné a ...
ababa
@tinca dnes nám šišky poslúžili ako obalový materiál :-) sladké: jemný tvaroh, banán, citrónová šťava, cukor - rozmixovať; slané: pochúťková smotana, jarná cibuľka, soľ, horčica - cibuľkou netreba šetriť
lucja82
Dakujem za recept.Moje prve a podarili sa.Su velmi dobre.Tesim sa.
bea78
Tak som neodolala :))) Pripájam svoju skúsenosť. Sú jednoducho vynikajúce-ako perie. Super! Robila som ich presne podľa návodu, nič neubrala a nič nepridala - okrem múky - ale nie veľa,2x som cesto v miske posypala a toto zapracovala, miesila som ho asi 10min ak nie viac - to ma učila moja babička, že kysn.cesto sa musí dlhšie miesiť-až sa odlepuje od rúk. Dala som ho do vyhr.rúry asi na 30st. podľa rád-a super-do pol hoďky bolo nafúknuté. Poťahala som ho rukami a trošku prešla valčekom,vyšlo mi ich 27 s priemerom 6cm. Zo zvyškov som spravila pletienky v rúre. Šišky som smažila v hlbokej panvici, v ktorej som mala tak 1,5cm oleja a najskôr prikryté a potom odokryté - len chvíľku. Sú /teda boli/ super!!! Ďakujem za recept - klobúk dolu, fakt úžasné... a ďakujem aj za ostatné cenné rady :)))) Asi budú u nás šišky častejšie :))
tinca
@bea78 teším sa a ďakujem za pochvalu, podľa ohlasov sa rcp páči takmer všetkým.Ja tiež iné nerobím:)
jozka2
marta2424,alebo si mala stare drozde,alebo si ich nenechala dokladne nakysnut po vykrojeni,alebo si ich nepiekla v dostatocnom mnozstve tuku a dostatocne horucom.Ked cesto je redsie nie je na zavadu budu velmi dierkovane,len ak tuk nie je horuci napiju sa a su ako loksicky plne oleja.Tvoje tinca su krasne.
holeva
Naozaj skvelý recept. Hneď na prvý krát vyšli krásne a veľmi chutné. Robila som ich s ovocnou jahodovou penou. Recept som ale hneď musela upraviť na 1,5 dávky - aby sa primerane ušlo všetkým z rodiny - najmä mojim dvom vnukom. Ďakujem.
lubavas658
prišla som sa pozrieť na tieto šišky, písali o nich, že vyzerajú ako kupované... je to pravda. Je to podozrivé, lebo tu pani Tinca nedala postup s fotkami, tak iste preto. Skúsim, či sa mi vydaria tak ako na obrázku.
1x amia
tinca
@holeva ďakujem @lubavas658 ja šišky hotové nekupujem ani neviem kde ich majú a postup som nefotila aj iní vždy nepridávajú postup,keď sa ponáhľam nemám čas všetko fotiť.Takže ma neurážaj,ja také podvody nerobím,čo by ani nepristalo môjmu veku ani schopnostiam.Ak si dáš záležať aj tebe vyjdu také pekné.A také krásne ich má aj michsamant s tým rozdielom,že ich necukrovala.
pusta1
no to je teda vrchol a neslýchaná drzosť!!!
@tinca pridáva poctivé vlastné recepty, s fotkami, ktoré sama nafotila a len toho jedla, čo sama urobila.

môžem len za seba povedať a to @tincu poznám už pár rôčikov z varechy, je to veľmi slušná seriózna varecháčka, objektívna a veľmi milá, poradí, pomôže, ešte nikdy nikomu neublížilla, práve naopak.

@tinca , nič si z toho nerob, @lubava658 nič iného na vareche ešte nedokázala, len urážky a napádania za ten krátky čas, čo sa prihlásila na varechu, je plná zloby, urážok, pričom ona nič zatiaľ nepridala, všetko vie najlepšie :-)
tvoj recept nemá žiadnu chybu :-)
*****
tinca
@pusta pekne ti ďakujem, veď sa poznáme nejaký ten rôčik a za každého hovoria činy, nie zloba a kritika:)@lubava658 fotopostup nie je v podmienkach Varechy na pridávanie receptov, je to len bonus k rcp. Čakám aj od teba nejaký recept a s fotopostupom,ukáž sa!
rela
@lubavas658 , este pretecie vela vody v Dunaji kym sa ti podaria take sisky, ake dokaze urobit @tinca (a nielen sisky)! Namiesto zosmiesnovania a kritizovania by si musela tvrdo na sebe pracovat. @tinca je pani kucharka, vzdy ochotne poradi a napriek svojim kvalitam a dlhorocnym skusenostiam ludi nezosmiesnuje.
Stalo sa akymsi "modym trendom" na Vareche, ze najviac kritizuju a urazaju varechacov ti ludia, ktori su tu prihlaseni iba par dni , resp. par hodin.
lubavas658
Pani Tinca, ak beriete môj názor ako urážku, prepáčte, to som nemala v úmysle. Možno ste si nepovšimli komentáre pod receptom na šisky od Rosanety, tam sa prv písalo o týchto vašich,viac ludí tam dalo takýto názor, tak som sa prišla pozreť. Ja netvrdím,ze sú kúpené, len ze tak vyzerajú a ze je to podozrivé zato, lebo tu nie je viac fotiek:-) ja šišky upečiem, aj tieto vaše, fotky nemám možnost pridať, ale určite sa ozvem ako sa podarili.
Pusta! O vás sa tu nejedná, tak sa sem nepchajte, robte si poriadok pod vlastným receptom!!! Ja sem nechodím len kritizovat, pochválim,co je dobré, aj všera som chválila krupáčky od Ivy2111, pozrite si to. Takisto som pochválila Vás pri druhých cibulových pagáčoch, čo ste si zámerne nevšimli, každému ste podakovali len mne nie, slušná teda nie ste!! chodte sa na to všetci pozrieť, či len kritizujem. Rela, tiež tu od Vás nevidím ziadne recepty, tak asi musí pretiecť ešte viac vody v Dunaji, aby ste mi vy mohli takto napísať!
lubavas658
Takže, Tinca, šišky som upiekla, je to dobrý recept. Nie sú také dokonalé ako vy máte na fotkách,takže moje pochybnosti sa nerozplynuli.Cesto je moc mäkké na to aby si pri vkladaní a otáčaní v oleji ponechalo dokonalú okrúhlu rovnakú formu pri všetkých šiškách. Pomohli mi vložiť fotku

dúfam, Pusta aj Rela ze sa uspokojíte s mojim dielom,mozete ich upiect aj vy.
rela
@lubavas658
ad 1. neobhajovala som seba a svoj recept, ale excelentnu varechacku
ad 2. kto hovori (pise) co chce, dozvie sa obcas aj to co nechce
ad 3. neviem o tom, ze je povinnostou kazdeho varechaca pridavat recepty.
Sisky podla @tinca peciem uz davno, nepotrebujem ku tomu doporucenie z urazenej jesitnosti. To je z mojej strany vsetko :-)
1x pusta1
pusta1
@lubava658 , poviem ti aj ja svoj názor.
ty niekoho napadneš, urazíš, napľuješ mu do tváre, ako tu si spravila @tince , mne, iným, potom očakávaš, že ti budeme dakovať, ked niečo pochváliš.
nie, nebudeme.
tiež som nebránila seba, ale @tincu
a od teba znovu tá istá pesnička...
v komentároch tohto receptu vyššie je, že koľkí vyskúšali tento recept s úspechom, aj mne sa vydarili pred rokom, teraz som ešte nerobila,
ak sa tebe nevydarili tak, ako sa vydarili @tince a viacerým, potom nie je chyba v recepte, ale niekde u teba.
len tak na okraj k mojim Chladničkovým lístkovým pagáčom, aj @iva2111 píše pod svojim receptom na Chňupáčiky niečo o kysnutom lístkovom ceste pre @naberackadobra , čiže existuje. autori Brhlik a Romaňuk to lístkové cesto zaradili do hlavnej kapitoly Kysnuté cesto, potom je podkapitola Lístkové cesto, čiže ani kopírovaný text si nepochopila správne.
rovnako je takáto kapitola v kuchárskej knihe Slovenská kuchárka od autorov Španko a kolektív a píše sa tam o Kysnutom lístkovom ceste, čiže existuje - len si to prečítaj.
nečuduj sa, že som ti neodpovedala pod iným mojim receptom, nezaslúžiš si to!
ešte k @tinca , mám ten istý názor ako @rela.
@tinca , prepáč, že som nechtiac spamovala tvoj recept.
1x pusta1
lubavas658
Tiež som písala len svoj názor, tak ako aj iný tu predo mnou, len mňa ste tu začali častovať, rela aj pusta častovať aká som zlá a ze som tu ešte nic nepridala,tak som upiekla presne tieto šišky,aby ste videli,ze viem piecť. Použivate silné slova, pozor na to, pusta,boli ste už upozornena redakciou včera,ze?Tak ako odpoviete na kritiku rychlo mali by ste aj na pochvalu,je jedno čo si o tom myslite,ale viac vás iste nepochvalim,ked tak,tak tak ! Tinca ak je dobrá kuchárka, nepotrebuje obranu od inych, len to zveličujete. Pusta,Vy ste nerobili chladničkové pagáče ani podla jedneho receptu z tej knihy,prestaňte klamať zase,mňa to uz nezaujíma,chodte si po svojom,tam ste mi odpoved nedali,kde ste mali,sem to nepatrí!Nebudem sa s Vami hádať v adventnú nedelu!
pusta1
* oprava za seba
recept od @iva2111
má správny názov Cřupáčky z kynutého listového těsta.
ospravedlňujem sa
feromon
@pusta , skuste uz pochopit, ze listove cesto listuje od toho, ze medzi tenkymi vrstvami cesta je vzdy vrstvicka tuku. Aj listove kysnute, aby sa tak mohlo nazyvat, musi ty oddelene vrstvicky cesta a tuku obsahovat. Cize nestaci len urobit tucnejsie homogenne kysnute cesto, poskladat a mysliet si, ze listove.
pusta1
@lubava658 , vy mňa nemôžete nijako obmedzovať. :-)))
a s tou @redakciou včera zase len klamete, čo iné sa dá od vás očakávať, však???
a znovu, kysnuté lístkové cdsto ste nepochopila ani u jedného z autorov, nechápete či nechcete, to už je jedno DDDDD naposledy pre vás:
nehádam sa s ľudmi, ktorých názory si nevážim, presnejšie vás. :-)
týmto ste nepodala žiaden dôkaz o vašom kuchárskom umení.
nebudem na vás reagovať, ušetrite si námahu :-)))
1x pusta1
pusta1
@feromon , s tým môžem len súhlasiť, čo si napísal.
skús pochopiť však ty, že ak budem prekladať viackrát kysnuté cesto s dostatočným obsahom tuku, ako to u mňa bolo,
prekladanie až 5x, tak tiež bude lístkovať, spôsobov je viac.
1x pusta1
feromon
Nechcem zavadzat pod receptom, ktory s tematom nesuvisi, ospravedlnujem sa autorke. Pokusil som sa a ako hovoria Cesi - je to marny, je to marny, je to marny :D
tinca
neviem z akého titulu sa tu objavili komenty ohľadom lístkového cesta, keď môj rcp je z kysnutého. Ale no comment:)
natanela
Ďakujem za super receptík Vaše šišky mali obrovský úspech a musím povedať že nám chutili viac ako tie zo zemiakového cesta, ktoré som robila doteraz.
1x tinca
relaxx1
moje prvé šišky v živote... a mama povedala, že jej sa za 30 rokov môjho života také nepodarili :-))) najväčšia poklona, keďže varí a pečie výborne. teším sa a recept odporúčam!
*dobrý kvások je základ
francuzska1
Tinca, aj mne sa moje prve sisky v zivote podarili vdaka Tebe a Tvojmu receptu;-) A keby som vedela, ze rodine budu az tak chutit bola by som znasobila davku;-)) Takze recept uz aj ulozeny, len mi je luto, ze som nestihla ani odfotit, aby som Ti ukazala ako sa krasne vydarili, ale to mozno aj dobre ze nie, lebo by sa nasiel nejaky vrtac a povedal by, ze som odfotila tie z obchodu, lebo fakt vyzerali paradne;-) Dakujem!!!
1x tinca
tinca
@francuzska1 teším sa, ja ich budem robiť na budúci týždeň
a asi urobím nepodarené a zmením foto,aby mali rýpalovia dušu na mieste.Ak budeš robiť pridaj foto pre mňa,pa:)
francuzska1
tinca, o tom silno pochybujem, ze urobis nepodarene, s tym tvojim receptom nie je co pokazit he he;-)))
a snad na buduce stihnem odfotit;-) Peknu nedelu!!!
hana1
tak idem ich skusit ale chcem urobit plnene tak si urobim dve kolieska dam nutelu a spojim dufam že sa podaria
lyduss
dostala som za ne pochvalu aj od môjho snúbenca. a ten má veľmi vyberavý jazýček. takže som ich určite nerobila naposledy :-)
jovanka77
Su vyborne prave som ich dorobila a naplnila lekvarom.. Super recept.. Odporucm kazdemu
misatko2610
vždy sa mi podaria, veľmi chutné, taktiež snúbencovi moc chutili, a to tiež má niekedy vyberavý jazyk :))
mooncherry
šišky sú uuuuužasne , vrelo odporúčam, už ich musim robiť tretí krát v priebehu jedného týždňa
jana83
Jeej Dakujeeeeeemeeeee boli uuuuzasneee aj susedkam polkam chutili a tiez pytali recept urcite sa u nas budu robit castejsie :-)Namiesto rumiku sme museli pouzit kapitana Morgana 7dcl za 22 eu :-) ....bodaj by neboli dobre....
babicka62
dnes som skúsila tieto super šišky, sú vynikajúce, ľahučké, nadýchané, jedným slovom super.
kuki0011
Mám 32 a som chlap. Milujem variť a aj piecť. No urobil som tie sisky a sú luxusné, vynikajúce a hebke jak zamat. Manželka nevedela prestať jesť, že sú také fajne. Patrí vám 1veľké ďakujem.
tinca
@kuki0011 pozdravujem manželku,palec hore že ste si ako muž trúfol na šišky,ďakujem
katkasa
chcem sa Vám aj ja poďakovať za perfektný recept, šišky som robila prvýkrát a vydarili sa mi úplne super. Robila som ich z polovičnej dávky, zatiaľ sme s manželom dvaja, tak nám takáto porcia bohate stačila. Recept mám uložený a iný už asi skúšať ani nebudem. Prajem Vám pekný deň a všetko dobré :)
lubkabubka
Milá Tinca, šišky som robila na fašiangy. Boli vynikajúce, len som ich horúce obalila v cukre. A zo zvyškov som urobila "bábiky", tie mali ešte väčší úspech. Ďakujem za recept, už som posusunula aj kolegyni. Prajem pekný deň a veľa výborných receptov.
cima93
Ja som dnes robila sú vynikajúce, ďakujem za recept
zuzanka1367
@tinca ,ďakujem za recept, šišky sú nadýchané, ľahké, s cestom sa pracuje výborne. Rada siaham na takéto recetpy od dievčat, ktoré to vedia :) pekný večer prajem.


1x haji
katkasa
ďakujem Vám veľmi pekne za Váš recept, dnes som ich robila a boli vynikajúce :)
helka14
Sisky som asi 15 rokov nerobila a skúsila som tento recept a super také boli ako sa vraví ako vata jemnucke. Nestihla som sa otočiť a bolo po nich .Super 😊❤
kocka111
Tinca, nedalo mi nenapísat sem. Dnes som hľadala recept na šišky, a nasla som tento tvoj. A tie kladné komentáre co si dostala tak veeela veeela, tak to je super niečo. Zajtra určite urobím tvoje šišky, a už teraz viem, že budú výborne. Pozdravujem☺️




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia